Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Італія
| Оновлено 23 сiчня 2024, 01:06
3611
1

Третій раз поспіль. Інтер видряпав Суперкубок Італії у битві з Наполі

Сімоне Індзагі став найбільш титулованим тренером у цьому турнірі

| Оновлено 23 сiчня 2024, 01:06
3611
1
Третій раз поспіль. Інтер видряпав Суперкубок Італії у битві з Наполі
Getty Images/Global Images Ukraine

Суперкубок Італії цієї зими став черговим турніром, який перейшов на перспективну схему розіграшу в формату «фіналу чотирьох», і хоча й проводився на полях «дуже футбольної» останнім часом Саудівської Аравії, але певні маркетингові ходи ми могли пробачити організаторам. У будь-якому випадку, на фінальну гру поміж неаполітанським «Наполі» та міланським «Інтером» «справжні» італійські фанати таки зуміли дістатись, тож атмосфера на стадіоні в Ер-Ріяді була гарячою.

Що ж до подій безпосередньо на полі, то сама гра пішла за дещо іншим напрямком розвитку, аніж це передбачалось спочатку. Жодної помітної переваги «змії», які перебувають у шаленій формі, не мали, бо суперники закрились у захисті та не давали продертись на оперативний простір до власного штрафного. Команда Індзагі майже не рухалась від центральної лінії та дещо нервувала від цього.

Трішки ліпше став грати «Інтер» попереду ближче до половини першого тайму, коли почали виникати моменти біля воріт Голліні. Але тоді навіть поцілити в площину «нерадзуррі» не змогли, тож говорити про якусь радикальну зміну стану справ на полі не було можливості. «Наполі» до настання перерви мало часу проводив у атаці, але така вже була стратегія від Маццаррі.

А ось після відпочинку номінальні господарі побігли вперед і ледь не забили з першої спроби, однак підступний удар Хвічі потягнув Зоммер у красивому стрибку, після чого відбувся епізод, який остаточно змінив баланс сил на полі. Не на користь неаполітанців, бо їхній нападник Джованні Сімеоне за п’ять хвилин отримав два попередження та залишив команду в меншості.

Очевидний вирок отримали «південці» після цього – тягнути гру до серії пенальті, яка мала настати одразу після завершення основного часу. Воротар Голліні в цьому дуже допомагав своїй команді, але навіть він на першій компенсованій хвилині не міг завадити Лаутаро Мартінесу розстріляти ворота на завершення прострілу з правого флангу від Павара. Часу відігратись у суперників просто не залишалось, та ще й у меншості робити це доводилось.

Таким чином Суперкубок Італії зразка 2024 року залишив за собою міланський «Інтер», тоді як неаполітанський «Наполі» зупинився за пів кроку до заповітного трофею.

Суперкубок Італії. Фінал.

«Наполі» – «Інтер» - 0:1

Гол: Мартінес, 90+1

Попередження: Ррахмані, 42, Сімеоне, 55, Гаетано, 89 – Чалханоглу, 44, де Врей, 47, Барелла, 54, Мартінес, 90+1

Вилучення: Сімеоне, 60 (друге попередження)

«Наполі»: Голліні – Жезус, Ррахмані, Ді Лоренцо – Дзербін (Естігор, 58), Лоботка, Каюсте (Руї, 75), Маццоккі (Распадорі, 74) – Кварацхелія (Гаетано, 70), Сімеоне, Політано (Ліндстрьом, 70).

«Інтер»: Зоммер – Ачербі, де Врей (Аугусто, 62), Павар – Дімарко (Арнаутович, 81), Мхітарян, Чалханоглу, Барелла (Фраттезі, 63), Дарміан – Мартінес (Біссек, 90+3), Тюрам (Санчес, 81).

Арбітр: Антоніо Рапуано (Ріміні, Італія).

Стадіон: «Стадіон університету короля Сауда» (Ер-Ріяд, Саудівська Аравія).

Удари (у площину): 6 (1) – 22 (5)
Кутові: 1 – 8
Офсайди: 0 – 2.

НАПОЛІ - ІНТЕР. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 25°C

Події матчу

90’ +1
ГОЛ ! М'яч забив Лаутаро Мартінес (Інтер Мілан).
60’
Джованні Сімеоне (Наполі) отримує червону картку.
Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
john
На хахахаха