Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
|
5909
3

Коул Палмер: трансфер, з яким Челсі нарешті вгадав

Розповідаємо про успішне підписання лондонців

Коул Палмер: трансфер, з яким Челсі нарешті вгадав
Getty Images/Global Images Ukraine. Коул Палмер

Челсі отримав статус одного з найбільш марнотратних клубів за роки активної діяльності на трансферному ринку. З приходом Тодда Боулі "сині" ще більше утвердилися в цьому статусі. У вболівальників викликають сміх коментарі головного тренера лондонців Маурісіо Почеттіно, який продовжує стверджувати, що команді потрібні нові трансфери. За останні роки Челсі змарнував багато грошей, однак є як мінімум одна угода, за яку клуб можна похвалити.

В останні дні літнього трансферного вікна "сині" підписали Коула Палмера з Манчестер Сіті. Сума угоди склала 47 млн євро. Спочатку здавалося, що "сині" знову переплатили, віддавши майже 50 мільйонів за гравця, котрий за весь минулий сезон лише двічі вийшов на поле у стартовому складі на матчі Прем'єр-ліги. І ці поєдинки вже не мали великого турнірного значення. Цей трансфер взагалі не планувався, але лондонцям знову довелося виходити на ринок після того, як Крістофер Нкунку зазнав серйозної травми та вибув на тривалий період. Так "сині" підписали одного новачка на заміну іншому.

Потенціал Палмера був помітним у Манчестер Сіті, але у своєму рідному клубі хлопець отримував мало ігрового часу. Коул може зіграти на багатьох позиціях, але у складі "містян" мало де є слабкі місця. У команді Хосепа Гвардіоли виступають дуже сильні футболісти, з якими важко конкурувати. Фахівець раніше заявляв, що бачив Палмера на позиції Ріяда Мареза після того, як той подався до Саудівської Аравії, але гравця це не вразило. На той час із ним уже зв'язалися представники лондонського клубу, яким він дав згоду на перехід.

Минулого сезону Палмер зіграв 25 матчів у всіх турнірах, забив 1 гол і віддав 1 результативну передачу. Не вражаючі показники для гравця групи атаки. Але часу на полі він отримував не так багато. За весь сезон молодий півзахисник зіграв сумарно в АПЛ лише 358 хвилин. Було помітно, що Палмеру потрібно більше часу, але минулого сезону це була недозволена розкіш. Команда йшла за історичним треблом і у кожному матчі мали грати найкращі. Можливо, у Коула справді з'явилося б більше можливостей у нинішній кампанії, але він вирішив не чекати.

В одному з недавніх інтерв'ю Палмер заявив, що не планував залишати Манчестер Сіті надовго. Футболіст хотів піти в оренду, але його клуб погоджувався лише на повноцінний трансфер. Так 21-річний хавбек опинився у Челсі, де його хотів бачити Маурісіо Почеттіно. У "синіх" молода команда, від якої не чекають дуже багато, поки що, принаймні. Це те, що було потрібно Коулу на цьому етапі кар'єри – перейти до правильного тренера і грати без тиску. Швидко стало зрозуміло, що вихованець Манчестер Сіті потрапив у правильне середовище. Молодому півзахиснику знадобилося лише 3 матчі на обкатку, після чого він взявся до справи.

У вересні Палмер виконав першу результативну дію, відзначившись асистом у переможному матчі Кубка ліги проти Брайтона (1:0). У жовтні Коул вже розігрався в АПЛ. Він забив і віддав результативну передачу в поєдинку проти Бернлі (4:1), а потім відкрив рахунок у матчі проти Арсеналу (2:2). Провівши одну гру без результативних дій, хавбек допоміг своїй команді розгромити Тоттенхем (гол+пас, 4:1) та врятував нічию для синіх у матчі проти Манчестер Сіті (4:4), холоднокровно реалізувавши пенальті на зрівняння рахунку у компенсований час.

Getty Images. Коул Палмер

Після цього поєдинку стало зрозуміло, що Челсі вперше за довгий час оформив по-справжньому хороший трансфер. І не на перспективу, а на зараз. Наразі Палмер зіграв 25 матчів за "синіх" у всіх турнірах, забив 11 голів і віддав 7 результативних передач. Коул входить до десятки найкращих бомбардирів Прем'єр-ліги і є другим найкращим за результативністю у своїй команді. Англієць став для лондонців тим, ким мав стати Кай Хаверц. Німець забив переможний гол у фіналі Ліги чемпіонів, але більше нічим не запам'ятався за 3 роки.

Палмер дуже впливає як на атаку Челсі, так і на всю гру в цілому. Універсальність робить його ще важливішим гравцем. Він може зіграти на позиції атакуючого чи центрального півзахисника, правого вінгера чи навіть центрфорварда. Граючи у півзахисті, Коул чудово контролює гру та розвиває атаки, віддаючи небезпечні розрізні передачі вперед. Граючи на правому фланзі, він найчастіше зміщується в центр, уникаючи захисника, і продовжує розвивати атаку, яка може завершитися і його власним ударом. На цей час хавбек завдав 41 удару по воротах суперника. Більше серед гравців лондонського клубу лише у форварда Ніколаса Джексона (45).

У Челсі загалом не все так погано, незважаючи на те, що команда посідає лише 9-те місце у турнірній таблиці АПЛ. Наприклад, цього сезону Прем'єр-ліги сині забили вже 35 м'ячів – більше, ніж Вест Хем та Манчестер Юнайтед, які розташовуються вище в таблиці. Крім того, "сині" володіють м'ячем у середньому 59,24% ігрового часу за матч. За цим показником вони посідають 6-те місце в лізі, обігнавши Астон Віллу, Вест Хем та МЮ. Палмер відіграє важливу роль у прагненні лондонців контролювати гру та небезпечно атакувати. Вже зараз він виглядає лідером атаки у своїй команді, приносячи більше користі, ніж досвідчений Рахім Стерлінг. Челсі вже зараз може занести цей трансфер до свого активу, але синім ще багато чого потрібно покращувати.

Текст: meta.ua/sport

Оцініть матеріал
(23)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ФОТО. Який вигляд мав Ф'юрі перед боєм з Нганну і перед поєдинком з Усиком
Бокс | 09 травня 2024, 14:22 2
ФОТО. Який вигляд мав Ф'юрі перед боєм з Нганну і перед поєдинком з Усиком

Тайсон набагато краще підготувався до бою з українцем

Де дивитись онлайн бій Василь Ломаченко – Джордж Камбосос
Бокс | 10 травня 2024, 08:47 1
Де дивитись онлайн бій Василь Ломаченко – Джордж Камбосос

12 травня в австралійському Перті пройде поєдинок за титули IBF та IBO

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Иван Качура
На фоні інших гравців атаки в Челсі Палмер просто гуру. 
think about me
Большую часть голов палмер забил с пенальти, что не так сильно добавляет ему мастерства. В общем, палмер не так сильно и впечатляет в челси. Да бежит в атаку, да неплохая техника, где-то пас может хороший отдать. Но челси нужны совсем другие его скилы. Он должен играть как де брюйне в сити, понятно что де брюйне не досягаем но он должен хотя-бы стараться делать тоже самое. Он должен быть заводилой и мотором, а не просто ходить в атаку. Он должен задавать ритм игры и двигать игроков по последней третьи поля, но он ещё молодой и скорее всего в будущем покажет себя. А если посмотреть на челси, то у них есть интересные игроки центра поля, неплохие вингеры, боковые защитники когда не травмированы играют топово. Им нужен форвард типа холадна, вратарь и парочка центр. защитников. После того как состав будет докомплектован, можно выстраивать стиль игры чем-то напоминая сити, задатки есть
Евгений Кожушко
Члєнсі