Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок світу
| Оновлено 16 березня 2024, 14:53
6206
16

Неоднозначний виступ українців, прорив Хеккі-Гросс, засилля норвежців

Огляд найцікавіших подій шостого етапу Кубка світу з біатлону

| Оновлено 16 березня 2024, 14:53
6206
16
Неоднозначний виступ українців, прорив Хеккі-Гросс, засилля норвежців
Getty Images/Global Images Ukraine. Лена Хеккі-Гросс

Після двох поспіль етапів у Німеччині біатлоністи прибули до італійської Антгольц-Антерсельви на останні змагання перед чемпіонатами Європи та світу. Подібні високогірні траси підходять далеко не усім спортсменам, до того ж розклад етапу був доволі специфічним. Вперше в історії IBU вирішив провести на Кубку світу коротку індивідуальну гонку не через екстремальні погодні умови. Від початку цей незвичний вид змагань було придумано для проведення «індивідуалки» за умови температур, близьких до дозволених правилами -20 за Цельсієм. Але останнім часом коротка індивідуальна гонка періодично використовується і на Кубку IBU, і в юніорському біатлоні, ось дійшла черга й до Кубка світу. Дистанція для чоловіків складає 15 кілометрів, для жінок – 12,5, а за кожен промах до результату спортсмена додається 45 секунд.

Коротка індивідуальна гонка. Чоловіки

Ремарка про високі гори трохи раніше насправді була дуже важливою. Адже за умови фактичного штилю на стрільбищі велику кількість промахів, які одразу почали робити майже всі спортсмени, включно з топовими, пояснити можна тільки висотою. Зі 104 учасників гонки закрити всі мішені вдалося тільки двом спортсменам! Один з них в результаті й виявився переможцем. Звичайно, мова про Йоганнеса Тінгнеса Бьо. Якщо він у «індивідуалці» видає чотири нулі, хто може його випередити? Боротися на рівних, і навіть трохи випереджати Принца біатлону до третього вогневого рубежу намагався Стурла Легрейд. Але підтримувати високу швидкість та ще й влучно стріляти протягом усієї гонки в нього не вийшло. Жахливі для визнаного снайпера п’ять промахів за останні дві стрільби, і ласкаво просимо на 25-ту підсумкову позицію.

Getty Images/Global Images Ukraine. Йоханнес Тінгнес Бьо

Ще два місця на подіумі посіли біатлоністи, які зробили по два промахи. Другим став брат Йоганнеса Тар’єй Бьо, а ось третім несподівано фінішував Йоганнес Кюн. 32-річний німець тільки у поточному сезоні відкрив у собі стрілецькі здібності, адже раніше ніколи його статистика влучних пострілів не була вищою за 80%. Зараз майже 85%, а у індивідуальних гонках та спринтах – взагалі 90+!

Крім братів Бьо, у квіткову церемонію, тобто, топ-6, потрапили ще двоє норвежців: 4-та позиція у Йоганнеса Дале та 6-та у Ветле-Шостада Крістіансена. На своєму рівні виступили й німці, які делегували трьох біатлоністів до топ-10. З них потрібно виділити Даніло Рітмюллера. 24-річний спортсмен після вдалих виступів на Кубку IBU отримав запрошення від головної команди, і у першій же гонці посів сьоме місце з одним промахом!

Наші

Склад української збірної на гонку за іменами був доволі дивним. Хоча, якщо трохи проаналізувати, все стає зрозумілим. Дмитро Підручний, як відомо, «індивідуалку», хоч звичайну, хоч коротку, на дух не переносить. А Антон Дудченко та Віталій Мандзин відправилися на окремий збір перед чемпіонатами Європи та світу. З Кубку IBU натомість був викликаний 23-річний Дмитро Грущак, який дебютував у першій команді. Вдалим дебют не назвеш, адже Грущак став найгіршим серед українців, з п’ятьма промахами посівши 81-ше місце.

Єдиною світлою плямою став виступ Артема Прими. Правда, пляма ця виявилася великою, адже Артем показав найкращий результат в особистих гонках у сезоні для обох наших збірних: як чоловічої, так і жіночої. Усього один промах на третьому вогневому рубежі та цілком пристойний як для нинішнього сезону 33-й хід по дистанції дозволили 36-річному спортсмену фінішувати на 9-му місці. Ба більше, оскільки в Антгольці було заплановано лише одну особисту гонку перед недільним мас-стартом, Прима отримав право у ньому виступити, як володар одного з п’яти найкращих результатів серед біатлоністів, які не входять до топ-25 загального заліку Кубка світу.

Всі інші українці не порадували. До четвертого вогневого рубежу на очки претендував Артем Тищенко з одним промахом, але ще 3 хиби на останній стійці не дозволили йому піднятися вище 57-го місця.

Денис Насико та Тарас Лесюк настріляли аж по 6 промахів, і стали, відповідно, 77-м та 80-м.

Коротка індивідуальна гонка. Жінки

Перед жіночою гонкою в Антгольці піднявся вітерець, який ще більше сплутав карти перед і так найменш прогнозованою в плані результатів «індивідуалкою». Для тріо лідерок загального заліку Кубка світу він став серйозною проблемою. Інгрід Тандреволд та Ліза Віттоцці промахнулися по три рази (причому норвежка зробила це за одну стрільбу – першу стійку) і не потрапили до топ-10. Правда, Тандреволд була швидшою на трасі, тож свою перевагу над головними конкурентками лише збільшила. Жюстін Бреза-Буше не закрила одразу шість мішеней і взагалі не потрапила до очкової зони.

За наявних погодних умов несподіванкою стали чотири нулі у переможниці. Але справжньою сенсацією стала персона тріумфаторки. Для Лени Хеккі-Гросс закрити 20 мішеней з 20-ти й за штилю є завданням із зірочкою. А вже коли на стрільбищі гуляє вітер! Що казати, коли 28-річна спортсменка у жодному попередньому сезоні не мала статистику влучань вище 80% (привіт Йоганнесу Кюну)? Тим не менше, їй вдалося непересічне, причому заради якісної роботи на вогневому рубежі швейцарка свідомо пожертвувала лижним ходом: тільки 20-й результат за чистою швидкістю.

На подіум після четвертої стрільби претендували четверо спортсменок, які розміщувалися в інтервалі 13-ти секунд. І на останньому колі нікому не залишила шансів Жюлія Сімон, яка виходила на вирішальні 2,5 кілометри тільки п’ятою. Тут нічого дивного, адже, коли француженка у формі, вона вміє піднімати швидкість у потрібний момент до космічної. Третьою стала співвітчизниця Сімон, Лу Жанмонно. Не змогли конкурувати з ними швидкістю Ванесса Фогт та Юні Арнеклейв, тож посіли, відповідно, четверте та п’яте місця. Німкені дотягнутися до подіуму не допомогла навіть чиста стрільба.

У топ-10 заїхали по три представниці Німеччини та Норвегії. У скандинавок варто виділити Іду Лієн, яка проводила цього сезону тільки першу гонку на Кубку світу, хоча минулого року стабільно була в основній команді. Лієн стартувала четвертою з кінця, але траса через легкий морозець не була розбитою до старту останніх номерів, що допомогло Іді після двох промахів здорово триматися ходом та у підсумку стати 9-ю.

Наші

Українки виступали основним складом, і гонка їм вдалася. У перших стартових номерах на трасу вийшла Анастасія Меркушина, яка й стала найкращою з наших дівчат. Лише один промах на останньому вогневому рубежі не дозволив їй потрапити до топ-10. Навіть із ним Меркушина програла усього 5 секунд десятому результату Ельвіри Еберг. Але у підсумку 13-та позиція.

Getty Images/Global Images Ukraine. Анастасія Меркушина

Поруч у підсумковому протоколі розмістилися Юлія Джима та Ірина Петренко. Проте не можна сказати, що вони провели гонку за одним сценарієм. Джима свідомо зробила ухил на стрільбу, трохи пожертвувавши швидкістю роботи як на трасі, так і на стрільбищі. І свої два промахи зробила на двох останніх вогневих рубежах. Після чого увімкнулася на фінішному колі, показавши на ньому восьмий хід та відігравши декілька позицій, ставши в результаті 17-ю. Петренко ж бігла у звичному для себе темпі, стріляла швидко, припустившись хиб на двох перших рубежах. Усю гонку вона вигравала у Джими декілька секунд, але на фініші поступилася подрузі по команді. У Петренко 18-те місце.

Христина Дмитренко з одних промахом на першій стрільбі могла розраховувати поборотися з результатом Меркушиної, та на вирішальну стійку концентрації трохи забракло, і ще дві хиби відкинули її на 32-гу позицію.

Зовсім не вдалася гонка тільки Анні Кривонос. Три промахи вже на першій лежці фактично закінчили для неї змагання. У підсумку 6 незакритих мішеней, і 76-те місце на фініші.

Три місця у топ-20 принесли трьом нашим спортсменкам можливість стартувати у недільному мас-старті. Юлія Джима туди потрапила через перебування у топ-25 загального заліку, а Анастасія Меркушина та Ірина Петренко – як володарки двох із найкращих п’яти результатів «індивідуалки» серед біатлоністок поза топ-25.

Одиночна змішана естафета

Сингл-мікст вчергове показав, наскільки у коротких гонках із великою кількістю вогневих рубежів важливою є точна та швидка стрільба. Які шанси мали суперники німецької пари Ванесса Фогт / Юстус Штрелов, якщо єдиний додатковий патрон знадобився їм лише під час закриття останніх п’яти мішеней з сорока? Оскільки до цього Штрелов є найшвидшим стрільцем серед усіх чоловіків, не дивно, що німці трималися у групі лідерів від початку гонки, а на її екваторі захопили лідерство у 20 секунд, після чого нікого до себе так і не підпустили. Беззаперечна перемога за явної переваги.

За спиною у німців боротьбу вели передстартові фаворити гонки норвежці Інгрід Тандреволд / Ветле-Шостад Крістіансен, французи Жюлія Сімон / Емільєн Жаклен та австрійці Ліза-Тереза Хаузер / Сімон Едер, які все, що втрачали на трасі порівняно з суперниками, надолужували за рахунок швидкої та достатньо якісної стрільби. Варто поспівчувати Жюлії Сімон, бо напарник робив усе, щоб нівелювати її зусилля на своїх етапах. Стартовий відрізок дистанції француженка завершила першою, натомість Жаклен знову передав їй естафету сьомим, на певній відстані від призової трійки. Сімон знову піднімає команду на третю позицію, забезпечуючи Жаклену перевагу над четвертими норвежцями у 19 секунд за восьмисекундного відставання від австрійців. І чим усе закінчується? Норвегія, Австрія та Франція разом приходять на останній вогневій рубіж. Та якщо перші дві збірних закривають мішені за допомогою шести патронів, то Жаклен настрілює два кола штрафу та виходить на трасу і закінчує гонку лише сьомим! В розбірках же за другу позицію боротьби не вийшло: Крістіансен набагато швидший за Едера.

Щоправда, Жаклен став не найбільшим невдахою гонки. Шведи Мона Брурссон та Себастьян Самуельссон стріляли неймовірно довго та неточно, тому фінішували лише 17-ми з відставанням у три хвилини від німців, і ще можуть бути задоволеними, що не стали коловими. Із позитивного боку відзначилися команди Італії та Латвії, які фінішували, відповідно, на четвертій та п’ятій позиціях. Вже на першому етапі Ребекка Пасслер та Байба Бендіка вимушені були пробігти по 75 метрів штрафного кола, але надалі цим збірним вдалося стабілізувати стрільбу і фінішувати одразу за призерами.

Наші

Українські вболівальники уже звикли бачити у сингл-міксті пару Анастасія Меркушина / Артем Тищенко. Цього разу замість Меркушиної тренери вирішили спробувати Христину Дмитренко. І якщо першу стрільбу Христина пройшла швидко та чітко, перебуваючи після неї у трійці лідерів, то на стійці вона втратила ритм. Два промахи та довге вицілювання додатковими пострілами призвело до 25-секундного відставання від лідерів. Ніби ще не критично, але це тільки 12-та позиція, звідки вибиратися вже доволі складно. Тищенко за свій етап витратив лише один додатковий патрон і підняв збірну на 9-те місце.

Дев’ятою Україна залишилася і після другого етапу Дмитренко. Проте щільність команд була такою, що збірна реально боролася за місця з п’ятого по одинадцяте. І ніби Тищенко був далеко не найгіршим серед конкурентів у стрільбі на останньому етапі: всього два додаткових патрони. Але снайпер, який не володіє високою швидкістю на дистанції, повинен бути влучнішим на рубежі. І швидше стріляти, до речі. А так на останнє коло він вийшов восьмим, але розгубив 8 секунд переваги над естонцем та американцем. Тож тільки десята позиція.

Змішана естафета

Склади найсильніших команд на змішану естафету обіцяли серйозну інтригу. Наприклад, у француженок після невдачі у короткій «індивідуалці» відпочинок отримала Жюстін Бреза-Буше, так само не виступав Фаб’єн Клод. У шведів не виходила на трасу Ганна Еберг. І плюс деякі топ-спортсмени були задіяні трохи раніше у сингл-міксті. Останній нюанс найбільше стосувався норвежців, але все одно не завадив їм перемогти.

Головним та єдиним конкурентом збірної Норвегії виявилася команда Італії. Це не назвеш особливою несподіванкою, адже свої найкращі сили італійці кинули саме на цю гонку. І на екваторі дистанції, тобто, після виступу жінок, лідирувала саме апеннінська збірна завдяки чудовій влучності Доротеї Вірер та високій швидкості Лізи Віттоцці. Втім, у межах 10 секунд трималася не тільки Норвегія, а ще й Швейцарія. Лена Хеккі-Гросс провела другий поспіль якісний старт. Однак, Йоша Буркхалтер на третьому етапі нав’язати боротьбу за перемогу прогнозовано не зміг і відстав на хвилину. А ось Дідьє Бьона дав справжній бій Тар’єю Бьо і за неідеальної стрільби обох передав естафету Томмазо Джакомелю лише у п’яти секундах позаду грізного суперника. У Джакомеля супротивник був ще серйознішим – лідер загального заліку Йоганнес Тінгнес Бьо. Вистачило італійця на половину етапу. Ті 10 секунд, що він програв норвежцю до першої стрільби, Джакомель відіграв на рубежі завдяки кращій влучності. А коли Бьо на стійці у кулеметному режимі розстріляв усі мішені, тріумфатор гонки став зрозумілим. Джакомель впорався з двома додатковими патронами та спокійно поїхав за другим місцем.

На третю позицію перед останнім етапом претендували збірні Швеції, Швейцарії та Чехії, які перебували в інтервалі п’яти секунд. Тут аутсайдером виглядав чех Томаш Микиска, що й підтвердив на стрільбі лежачи. Використання трьох додаткових патронів відкинуло його на шосте місце, навіть нижче за збірну Франції, яка без багатьох провідних біатлоністів була дуже повільною на трасі й зрештою стала п’ятою. Долю місця на подіумі вирішували в очній боротьбі Мартін Понсілуома та Себастьян Сталдер. Швейцарець підтвердив свої снайперські якості, закривши десять з десяти, але цього виявилося замало. Занадто вже швидким є швед, який на останньому колі легко втік від Сталдера. Тож Швеція третя, Швейцарія четверта.

У Кубку націй у жінок знову змінився лідер. Вдалий виступ у змішаних естафетах дозволив повернутися на вершину норвежкам. Француженки другі, шведки залишаються третіми.

У чоловіків трійка стабільна: Норвегія – Німеччина – Франція.

Наші

Гонка у виконанні української збірної видалася парадоксальною. Лідери чоловічої та жіночої команд виступили значно нижче за свої можливості, а ті, за кого найбільше переживали, навпаки, порадували.

Анастасія Меркушина цього сезону здебільшого невдало виступала в естафетах. І коли вона на першому ж колі дистанції провалилася у кінець пелотону, нічого хорошого це не віщувало. Однак Анастасія швидко та влучно відпрацювала на лежці та вийшла у групі лідерів, у якій протрималася до другої стрільби. Один додатковий патрон на стійці не похитнув її позицій, а найголовніше – нарешті вдалося здорово пройти останнє коло, програвши на ньому Лу Жанмонно всього 5 секунд. Сьома позиція та двадцятисекундне відставання від лідера виглядали дуже оптимістично.

Оптимізм швиденько пригасила Юлія Джима. Так, вона втратила всього одну позицію, але через нешвидкий біг по трасі та чотири додаткові патрони відставання зросло вже до півтора хвилин. Від лідера жіночої збірної очікувалося трохи інше.

Від Дениса Насика після провальної індивідуальної гонки важко було чекати проривів, однак він цілком впорався зі своїм етапом. Чиста перша стрільба, правда, два додаткові патрони на другій, але непогане фінішне коло, на якому він зумів ліквідувати відставання у 13 секунд від австрійця Ляйтнера, не останньої людини в чоловічому біатлоні. Після етапу Насика Україна залишилася восьмою.

Від Дмитра Підручного очікувалося, що він зможе впоратися з австрійцем Коматцем, а у випадку проблем зі стрільбою когось із конкурентів, і піднятися ще. Та склалося не так, як гадалося. Вже на лежці Підручний ледь уникнув штрафного кола, а стійку закрив із семи патронів. Коматц свою роботу зробив чисто, і дістати його шансів уже не було. Натомість німець Долль таки настріляв багатенько, але й 6 секунд до нього після останньої стрільби до фінішу відіграти не вдалося. У підсумку – лише дев’яте місце.

У Кубку націй жіноча збірна продовжує комфортно утримувати 9-ту позицію, а ось чоловіча після невдалої індивідуальної гонки пропустила вперед фінів, і відстає наразі від них на 63 очки, посідаючи 11-ту позицію.

Залік Кубка націй. Чоловіки

Залік Кубка націй. Жінки

Мас-старт. Чоловіки

Початок гонки видався невдалим для норвежців. Уже на першій стрільбі Йоганнес Тінгнес Бьо припустився двох промахів, а Стурла Легрейд – одразу трьох. До цього додалися проблеми з гвинтівкою у Тар’єя Бьо, через які він втратив секунд 20, перш ніж відкрити вогонь, хоч і відстрілявся потім чисто. Але хіба то проблеми для найкращої біатлонної збірної світу? Без помилок відпрацювали старі знайомі Ветле-Шостад Крістіансен, Йоганнес Дале, а також Вебйорн Соерум, який так само, як і в Ленцерхайде, виступав тільки у мас-старті.

Хто ж намагався боротися з навалою норвежців? Попервах двоє французів: Кентен Фійон Має й Емільєн Жаклен, та німець Юстус Штрелов, котрого явно надихнула перемога у сингл-міксті. Однак Жаклена знову підвела проблема з «фізикою». Цього разу його вистачило на дві третини дистанції, після чого він просто «встав» на трасі та завалив четверту стрільбу. А для снайпера Штрелова по одному промаху на кожній стійці виявилося забагато для того, щоб потрапити хоча б у квіти – він у підсумку дев’ятий.

Фійон Має став єдиним спортсменом, який пройшов усю гонку з чистою стрільбою. Так, його швидкості зараз не вистачає, щоб на трасі на рівних конкурувати зі стрімкими норвежцями. Але чотири нулі – це чотири нулі. Після останньої стрільби француз вийшов із відставанням у 10 секунд від Крістіансена, який з одним промахом був дуже швидким і перемогу вже нікому не віддав. Суперники Фійона ніби були далеко: Соерум у 20-ти секундах, Дале у 32-х. І тут його спіткала «хвороба Жаклена». До середини фінального кола француз просто зупинився, і в останньому підйомі його дістали обидва норвежці та поїхали розбиратися між собою. Особливих розбірок, правда, не вийшло: Дале зараз демонструє просто шалену швидкість. Він другий, Соерум третій. Фійон Має тільки четвертий, і ще його щастя, що дистанція врешті скінчилася, бо Бьо-молодший на фінішній прямій був уже недалеко. Бьо-старший фінішував шостим, за братом, і саме 20-ти секунд, втрачених на першій стрільбі, йому не вистачило, щоб потрапити до призової трійки. У підсумку норвезький подіум, і п’ять норвежців у квітковій церемонії. Як боротися із тотальною перевагою однієї команди, не знає наразі ніхто.

Getty Images/Global Images Ukraine. Йоханнес Дале

У загальному заліку Кубка світу лідерству Йоганнеса Тінгнеса Бьо нічого не загрожує. На друге місце перемістився Дале, випередивши Тар’єя Бьо. Тріумфатор мас-старту Крістіансен піднявся уже на четверту сходинку. І, як і раніше, шестеро норвежців набагато випереджають усіх інших суперників.

Наші

Незважаючи на додатковий день відпочинку, наданий Артему Примі тренерським штабом, пропуск змішаних естафет не вплинув позитивно на українця. Вже до екватору гонки він не закрив половину з десяти мішеней, і надалі пересувався по трасі у далеко не гордій самоті. У підсумку 8 промахів та останнє місце з відривом від передостаннього майже у 2 хвилини. Добре, що Прима виборов право на участь у мас-старті, але треба ж цим правом користуватися хоч трохи по-іншому.

Загальний залік Кубка світу. Чоловіки

Мас-старт. Жінки

У жіночій гонці ще до другої стрільби виокремилися дві головні претендентки на перемогу. Жюлія Сімон, як завжди, швидко бігла та блискавично стріляла, тут нічого дивного. Другою стала її співвітчизниця Лу Жанмонно. Вона на рубежі працює якраз доволі повільно, але вже після першого вогневого рубежу почала від’їжджати від великої групи переслідувачок Сімон. У Жанмонно, як і у інших француженок, здорово працювали лижі, тож їм є за що подякувати сервісменам. У підсумку 4 представниці збірної Франції потрапили у топ-10.

Єдиний раз, коли Сімон опинилася на декілька секунд позаду колеги за збірною, був момент після першої стійки, коли Жюлія одного разу промахнулася. Але тут же наздогнала суперницю, і на останній вогневий рубіж француженки прийшли разом. Ще одна кулеметна черга точно в ціль від Сімон, і вона понеслася до фінішу за перемогою. Жанмонно, зрозуміло, стріляла значно довше, і 8 секунд відставання відіграти до фінішу шансів не мала.

За третю позицію боротьба обіцяла бути захоплюючою, адже обидві лежки чисто пройшли відразу 16 спортсменок, і окрім них, у десятці постійно знаходилася Жюстін Бреза-Буше, якій не особливо заважав і промах на старті гонки. Перша стійка значно зменшила кількість претенденток на подіум. До останньої стрільби на єдине місце на ньому претендували 5 спортсменок, які розміщувалися в інтервалі 13 секунд. Без промахів та дуже швидко закрила всі мішені Лена Хеккі-Гросс, явно дуже натхненна своєю перемогою в короткій індивідуальній гонці. Чітко відпрацювала також Ванесса Фогт, але зробила значно повільніше за швейцарку, і наздогнати її на трасі сподіватися не могла, тож стала четвертою. А Хеккі-Гросс двічі у двох особистих гонках за один етап піднялася на подіум і може бути вкрай задоволеною своєю стрільбою в них: 39 з 40! Також двічі у топ-3 в Антгольці потрапили й Сімон із Жанмонно, однак їхні успіхи сенсаційними не назвеш.

Лідерка загального заліку Кубка світу Інгрід Тандреволд провалила обидві стрільби стоячі, не закривши 4 мішені, і фінішувала лише 17-ю. З таким же стрілецьким результатом Жюстін Бреза-Буше стала 9-ю, і разом з Лізою Віттоцці, яка замкнула квіткову церемонію, вони потихеньку наближаються до норвежки. Натомість зовсім поруч із ними уже розташовується Жюлія Сімон.

Наші

Українки, на відміну від Артема Прими, непогано використали свої шанси. Юлія Джима знову зробила ставку на якісну стрільбу і закрила 19 мішеней з 20-ти, промахнувшись лише раз на першій стійці. Стріляла Джима традиційно повільно, і на трасі не була особливо швидкою, але, як і у персьюті в Рупольдингу, увімкнулася на останньому колі, фінішувавши у підсумку 13-ю.

Getty Images/Global Images Ukraine. Юлія Джима

Анастасія Меркушина за рахунок влучності та 5-ї швидкострільності серед усіх учасниць могла претендувати навіть на топ-10, але на останньому рубежі не закрила одну мішень, а на останнє коло сил їй забракло. Саме на ньому її випередила зокрема й Джима. У Меркушиної 15-й результат.

Ірина Петренко показала взагалі 4-ту швидкість роботи на рубежі, проте на трасі була зовсім повільною. За таких умов два промахи є зовсім зайвими, тому на фініші вона стала 23-ю.

У загальному заліку Джима вже замикає топ-20. Меркушина на 26-му місці, Петренко на 29-му.

Загальний залік Кубка світу. Жінки

Тепер найкращі стріляючі лижники світу беруть двотижневу паузу перед стартом чемпіонату світу у чеському Нове-Место. Головні біатлонні змагання сезону розпочнуться 7 лютого зі змішаної естафети.

А біатлоністи другого ешелону, серед яких і більшість спортсменів основної збірної України, зовсім скоро вийдуть на старт чемпіонату Європи у словацькому Брезно-Осрблі. Вже 24 січня пройдуть індивідуальні гонки у чоловіків та жінок.

Станіслав МАТУСЕВИЧ

Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 16
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Stanislav Matusevych
Щоб закрити тему про 30 секунд. Офіційні дані з розширеної стати гонки. Після останнього вогневого рубежу:
8 місце. Тищенко (Україна) - відставання 1.22.6
9. Макаров (Молдова) - відставання 1.29.4
10. Райт (США) - відставання 1.30.0
11. Захкна (Естонія) - відставання 1.30.5
Ще питання будуть?
IBACb_1
Стас, пиши ще 
Не слухай хейтерів ;)
1812
Стас, оставь пожалуйста зимние виды спорта Олегу Дидуху, наверное единственного кого здесь читаешь с интересом, биатлон в отличие от женского тенниса явно не твое 
u6464u
Матусевич , що ти бред несеш , на кого він розрахований, ти гонку сингл-мікст дивився  що несеш таку пургу , Тищенно  на останньому колі після стрільби вийшов разом з естонцем і американцем тільки ти пішли на штрафні кола , один на одне а другий на два і  в результаті  на фініші обійшли Тищенка  як стоячого, про які 8 секунд ти пишеш , там од американця мабуть секунд 30 було запасу і він умудрився програти , такого мабуть в історії  КС ще не було , гонить того Тищенка потрібно сраною метлою а не покривать його «подвиги» )))