Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Australian Open
| Оновлено 23 сiчня 2024, 04:00
9810
29

Марта Костюк – Коко Гофф. Прогноз і анонс на матч Australian Open

23 січня українка проведе матч 1/4 фіналу Відкритого чемпіонату Австралії 2024

| Оновлено 23 сiчня 2024, 04:00
9810
29
Марта Костюк – Коко Гофф. Прогноз і анонс на матч Australian Open
Getty Images/Global Images Ukraine. Марта Костюк

23 січня українська тенісистка Марта Костюк (WTA 37) проведе матч 1/4 фіналу Відритого чемпіонату Австралії 2024.

За вихід до півфіналу українка побореться з 4-ю ракеткою світу, переможницею US Open 2023 Коко Гофф із США. Зустріч відбудеться 2-м запуском на Rod Laver Arena. Час початку гри – не раніше 04:00 за Києвом.

Марта Костюк

Можна було б сказати, що поєдинок із Гофф буде для Костюк першим справжнім випробуванням на Australian Open, але це не зовсім так.

І справа навіть не в Мертенс, у поєдинку проти якої Марта вирвала перемогу на супертай-брейку та врятувала матчбол. Йдеться про саму Марту, абсолютно в кожному матчі українка грає не лише із суперницею, а й сама з собою.

Ідеальною для Марти можна назвати зустріч лише проти Марії Тимофєєвої. Рахунок розгромний (6:2, 6:1), але Тимофєєва просто так не віддавала очки і бігала за кожним м'ячем. Костюк переграла росіянку на класі.

Чи вистачить рівня Марти, щоб протистояти Гофф? Важке питання. У перспективі – так, але якщо українка менше гратиме проти себе. Її психи не підуть їй на користь. Точніше як...

Виплеск емоцій дозволяє Марті зібратися та повернутися в гру. Але це відбувається не відразу, не на наступний пойнт. Поки Костюк битиме ракетку об корт, кричатиме, обурюватиметься і приречено дивитиметься на свій бокс, Коко може вже виграти 3-4 гейми. З американкою потрібно провести ідеальний поєдинок від початку зустрічі і до кінця, не відпускаючи її у великий відрив і намагатися тримати хід гри під контролем.

Чи зможе це зробити українка? Сподіваємось, віримо і вболіваємо!


Getty Images/Global Images Ukraine. Марта Костюк

Коко Гофф

Вінстрік Коко наводить жах. Єдина, хто зуміла зачепити сет у Гофф у 2024 році – Еліна Світоліна (у фіналі турніру WTA 250 в Окленді).

Гофф взяла титул у Новій Зеландії, без особливих проблем вигравши 5 матчів, а на кортах Мельбурна перемогла чотирьох суперниць: Шмідлову, Доулхайд, Паркс та Френх. Єдина, хто хоч якось нав'язала боротьбу 4-й ракетці – Доулхайд. Каролін дійшла до тай-брейку в 1-му сеті і навіть подавала на партію в 12-му геймі.

За 4 матчі Гофф провела на корті 4 години та 50 хвилин, у той час як у Марти – майже 9. Жодних проблем у Коко зі здоров'ям та втомою бути не повинно.

Гофф є другою фавориткою на титул Australian Open 2024 після Соболенко. Коко може зіграти з Аріною вже у півфіналі. Тож якщо Марта і програє американці, то сподіваємося, що Костюк скаже щось подібне біля сітки:

«Виграй Australian Open і обіграй Соболенко».

Коко грає у потужний та агресивний теніс. Але, до речі, у поєдинку проти Світоліної в Окленді її гра була далеко не ідеальною. Якби Еліну не турбувало здоров'я і вона менше помилялася, то, може, і закрила б американку. Для Гофф Марта буде першою серйозною суперницею у Мельбурні, тому ще незрозуміло, як Коко увійде у гру.


Getty Images/Global Images Ukraine. Коко Гофф

Статистика особистих зустрічей

Костюк та Гофф грали між собою лише 1 раз. 2022 року американка у статусі фаворитки виграла у Марти в 1/8 фіналу турніру WTA 500 в Аделаїді з рахунком 6:3, 5:7, 6:3.

Статистика виграних / програних матчів за роками

Прогноз матчу Марта Костюк – Коко Гофф

Гофф є явною фавориткою матчу. Вірити у перемогу Марти, ризикуючи грошима – суто фанатська ставка. Логічно залізти у смоли.

Коко у двох із чотирьох матчів, незважаючи на впевнену гру, пробивала тотал невимушених помилок 17.5 більше. Пропонуємо зробити таку ставку і на цей матч із коефіцієнтом 1.85.

Оцініть матеріал
(80)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 29
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Stanislav Matusevych
Зрозуміло, що шансів небагато. Вся проблема в голові у Марти. На цьому АО вона провела на високому рівні два з трьох сетів проти Мертенс та останню гру з кацапкою. І взагалі, чотири перемоги поспіль в основі турніру WTA, якщо не помиляюсь, в неї стаються лише вдруге. На Шоломі - вперше, і вперше ж вона обіграла серйозну суперницю, коли та показала хороший теніс. Але Гофф - це не банальна хороша суперниця, а топ світового тенісу. Ще й на великій арені, у чвертьфіналі Шолома. Якщо Марта почне над цим замислюватися, щось там собі придумувати, справа закінчиться розгромом. А от якщо вдасться просто вийти на корт і насолодитися моментом, тут можливі цікаві варіанти. Я шість останніх років кажу, що за рівнем таланту Марта не поступається головним молодим тенісним зіркам. Хоч Гофф, хоч Свьонтек. І тільки зараз вона трошки почала це доводити. 
Я не знаю, як із характером Марти можна у настільки стресовій ситуації вимкнути голову та зіграти на чистих рефлексах. Але це єдиний шлях до конкурентної боротьби з Гофф.
Nostradamus
Жодного матчу Костюк на АО не дивився. Її матчі важко дивитись (хіба тільки в повторі, або хайлайти). А ставити бабки там, то самогубство) Або мазохізм, як вірно підібрав епітет Стас Матусевич. 
Але ж як круто заходити зранку на сайт і бачити, що наша спортсменка перемогла! Так шо, УДАЧІ тобі, Марта! Продовжуй!! 
NM16071
Поставила на Марту 2000 грн. Весь виграш піде на дрони.
Walle
Марта на мою думку на цьому турнірі є ледь не найкращою тенісисткою за рівнем гри. Вона дуже-дуже сильно виросла, прогрес неймовірний. І я взагалі не вважаю, що в неї мало шансів проти Коко
Sit Simurg
Будь яка зміна стилю гри - принесе поразку! .. Сподіваюсь ,це розуміють як Сандра, так і сама Марта ...
Kamon
Ну тут к сожалению мало шансов, Гауфф в порядке и хорошо двигается на корте, тут спасёт если Гауфф будет постоянно ошибаться и не пойдёт подача у неё, то есть проведёт самый худший матч, но я в чудеса не верю 
u6464u
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Kamon
Тут будет успех , если Марта возьмёт хотя бы 1 сет и не проиграет  крупно 
Ярослав 999
подякуємо Марті за хороший виступ,але проти стероїдної горили без шансів
KirTheKing
Марта по технике, это федерер в юбке.. шансы есть если не вмешается политика и подковерные игры, т.к на другой стороне корта будет стоять американка а-ля серена. и этим все сказано, к сожалению.. вообще турнир AO является самым странным и самым стремным, в сравнении с другими шлемами. очень часто, именно на этом шлеме, происходят непонятные проигрыши и сливы у лидеров рейтинга. свентек и рыбакина вылетили непонятно от кого.. также Элина например. у нее ситуация в этом году, как под копирку когда она неожиданно проиграла мертенс пару лет назад.. тогда была травма бедра.. может быть это связано с налогами в австралии - чем больше сумма призовых, тем налог выше ?? поэтому выгоднее заработать например на стадии +- 1/8 ??