Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Australian Open
| Оновлено 22 сiчня 2024, 21:33
5178
1

Даяна ЯСТРЕМСЬКА: «У матчі з Носковою все залежатиме від мене»

Українська тенісистка – про майбутній матч у Мельбурні

| Оновлено 22 сiчня 2024, 21:33
5178
1
Даяна ЯСТРЕМСЬКА: «У матчі з Носковою все залежатиме від мене»
Getty Images/Global Images Ukraine. Даяна Ястремська

Українська тенісистка Даяна Ястремська після виходу в 1/4 фіналу Відкритого чемпіонату Австралії згадала свій перший матч на корті імені Рода Лейвера, а також поділилася очікуваннями від протистояння з Ліндою Носковою з Чехії.

- П'ять років тому ви грали з Сереною Вільямс (2:6, 1:6). Ви були тінейджеркою і програли той матч. Як ви виросли і подорослішали з того моменту, як на корті, так і поза ним?
- Це був хороший досвід, але цього разу я сказала собі, що маю виграти цей матч. Знаєте, я вдруге грала на арені Рода Лейвера, і на початку мені було трохи ніяково, але потім я відчула себе на корті як удома, тож це мені дуже допомагає. І підтримка глядачів теж.

- Що ви думаєте про Лінду Носкову і про те, як вона грає? Їй лише 19 років, а вона вже встигла так далеко зайти на AO.
- Вона хороший гравець. Я бачила кілька її матчів. Думаю, це буде складний, але цікавий матч, і мені нічого сказати про неї. Мені потрібно бути більш сконцентрованою на собі, тому що все залежатиме від мене. Але вона чудовий гравець. І хороша людина (посміхається).

- Після першого раунду ви сказали, говорячи про свій новий погляд на цей рік, що хочете бути як річка, просто плисти за течією.
- Так.

- Наскільки по-іншому ви підійшли до турніру цього разу порівняно з минулим, намагаючись застосувати цю аналогію з річкою до своєї перспективи? Чи сильно це відрізняється від того, як ви раніше ставилися до турнірів Grand Slam або інших великих турнірів?
- Я не дуже хочу занурюватися в минуле і згадувати, якою я була раніше. Мені здається, що я не так вже й багато досягла. Це всього лише чвертьфінал, а у мене вже був досвід виступів на турнірах Grand Slam.

Я не могла грати добре і показувати хороші результати, тому що щось було всередині мене, і я говорила про це, про тиск та інше, і нічого не змінилося. Я просто розслабилася (посміхається).

- Очевидно, що вам подобається грати в атакувальний теніс. Покриття цього стадіону називається medium fast. Як ви думаєте, такий досить швидкий корт підходить для вашого стилю гри?
- Я не помічаю різниці між кортами: коли вони занадто повільні або коли занадто швидкі. Тому я завжди намагаюся грати у свою гру, незалежно від того, чи граю я на ґрунті, харді, траві або килимі, неважливо. Я завжди намагаюся слідувати своєму стилю. Іноді можна збитися зі шляху, але я завжди намагаюся пам'ятати про те, що на корті я повинна бути собою. Тому що якщо ти шукаєш інші шляхи [до перемоги], то на корті нічого не вийде.

Оцініть матеріал
(42)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Костюк з нового тижня дебютує в топ-20 світового рейтингу
Теніс | 02 травня 2024, 18:53 2
Костюк з нового тижня дебютує в топ-20 світового рейтингу

Марта невдало виступила в Мадриді, але конкурентки в рейтингу були не набагато кращими

Потенційно договірний матч Металіст – Кремінь. Гравець пройшов поліграф
Футбол | 02 травня 2024, 17:51 18
Потенційно договірний матч Металіст – Кремінь. Гравець пройшов поліграф

Також перевірку пройшли тренер та директор клубу

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Elis
Ще б пак, вона так лупить по м'ячу, що навіть найповільніший корт стає super fast)))