Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок Азії
|
664
0

Катар – Китай. Прогноз і анонс на матч Кубка Азії

Поєдинок відбудеться 22 січня о 17:00 за Києвом

Катар – Китай. Прогноз і анонс на матч Кубка Азії
Getty Images/Global Images Ukraine

22 січня на Халіфа пройде матч 3-го туру групового етапу Кубка Азії, в якому Катар зустрінеться з Китаєм. Поєдинок розпочнеться о 17:30 за київським часом.

Катар

Команда приймає другий великий турнір поспіль. Трохи більше року тому, наприкінці 2022-го, відразу організували чемпіонат світу, причому він вперше пройшов не влітку, а в листопаді-грудні. Бордові намагалися теж не вдарити в багнюку обличчям, і на попередньому Кубку Азії, в ОАЕ у 2019-му, вони стали чемпіонами, хоча за всю попередню історію лише двічі доходили до чвертьфіналу, у 2000-му та 2011-му роках. Поїхавши на Кубок КОНКАКАФ-2021, гості з Близького Сходу несподівано взяли бронзу. Але на домашньому мундіалі все закінчилося трьома поразками - ну, хоч гол дебютант разок забив. На континентальному рівні виходить краще. Кубок Азії розпочали з розгромної, 3:0, перемоги над Ліваном. З Таджикистаном було складніше, але й з ним єдиний гол Афіфа приніс перемогу, а з нею – і гарантію виходу із групи.

Китай

Збірна показує, що величезна країна та велика територія не гарантують, що буде сильна національна команда. Тільки одного разу, 2002-го року, дракони зіграли на чемпіонаті світу - але нічого там не показали, програвши всім. У Кубку Азії не вдалося теж жодного разу виграти, але по двічі було взято друге і третє місце. Нещодавно в Піднебесній активно інвестували у футбол, переманювали зірок. Але якщо клуби змогли дещо показати на континентальному рівні, то збірна далі за чвертьфінал не пробивалася - так було і 2019-го. Нинішній відбір розпочинався не найкращим чином: китайці обмежилися лише нульовою нічиєю з Таджикистаном. Такий самий результат повторився і з Ліваном. Далеко не факт, що ще одна нічия стане достатнім результатом, щоб вийти в плей-оф навіть за нинішнього регламенту.

Статистика особистих зустрічей

У Китаю була переконлива серія з трьох перемог та нічиєї. Але крайній, щоправда, товариський поєдинок приніс 1:0 на користь Катару - це було ще 2018-го року.

Прогноз

Букмекерські контори вірять у ще 1 перемогу Катару. Але йому вже не обов'язково вигравати, тож навряд чи поєдинок стане видовищним. Чекаємо на тотал менше 2,5 голів (коефіцієнт - 1,6).

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Євро-2024: календар, результати, таблиці, анонси, трансляції
Футбол | 02 липня 2024, 09:54 22
Євро-2024: календар, результати, таблиці, анонси, трансляції

Чемпіонат Європи з футболу відбувається в Німеччині з 14 червня до 14 липня

Леннокс Льюїс припустив, хто б переміг: Майк Тайсон чи Володимир Кличко
Бокс | 02 липня 2024, 07:05 3
Леннокс Льюїс припустив, хто б переміг: Майк Тайсон чи Володимир Кличко

Легендарний боксер вважає, що українець здолав би американця

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.