Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Australian Open
| Оновлено 22 сiчня 2024, 04:40
17958
0

Еліна Світоліна – Лінда Носкова. Прогноз і анонс на матч Australian Open

У ніч на 22 січня українка побореться за вихід до чвертьфіналу австралійського мейджора

| Оновлено 22 сiчня 2024, 04:40
17958
0
Еліна Світоліна – Лінда Носкова. Прогноз і анонс на матч Australian Open
Getty Images/Global Images Ukraine. Еліна Світоліна

У ніч на 22 січня українська тенісистка Еліна Світоліна (WTA 23) зіграє матч 1/8 фіналу Відкритого чемпіонату Австралії 2024.

У 4-му раунді австралійського мейджора українка проведе поєдинок проти Лінди Носкової (Чехія, WTA 50). Зустріч відбудеться на Margaret Court Arena 2-м запуском. Час початку гри – не раніше 04:30 за Києвом.

Еліна Світоліна

Очікувано Еліна в 1/8 фіналу? Очікувано, хіба що спочатку були сумніви з приводу її потенційної зустрічі з Веронікою Кудерметовою в 3-му раунді, але росіянка вилетіла вже на старті турніру, програвши Вікторії Голубич. Швейцарку Світоліна і закрила на минулій стадії.

Поки що проблем перша ракетка України не мала. Із сіткою відверто пощастило. Спочатку не зіграла з Кудерметовою, а тепер не зустрінеться і з Ігою Свьонтек. Потрібно користуватися моментом та доходити до фіналу, дорога відкрита.

Еліна впевнено виграла у Престон, Томової та Голубич, а тепер на неї чекає перше серйозне випробування у вигляді 19-річної чешки. З фізикою все добре, навіть з огляду на той проблемний гомілкостоп, відпочити встигла, та й не напружувалася, тому використовуючи на додачу досвід, закривати Носкову можна й потрібно. Але тільки якщо юна чешка не проведе такий самий суперпоєдинок, як з Ігою...


Getty Images/Global Images Ukraine. Еліна Світоліна

Лінда Носкова

Вперше Носкова заявила про себе у 2021 році, коли виграла юніорський Ролан Гаррос. У тому сезоні на її рахунку також було 4 трофеї на рівні ITF.

У 2022 були перші основні сітки на турнірах Grand Slam, а в 2023 на старті сезону дійшла до фіналу змагань WTA 500 в Аделаїді, де поступилася Аріні Соболенко.

Аделаїда була для Лінди справжнім проривом, адже там вдалося вперше обіграти представниць топ-10 (Дар'ю Касаткіну та Онс Жабер), а також виграти у Вікторії Азаренко. Минулого сезону перспективна чешка також відзначилася перемогою над Петрою Квітовою, але більше у неї нема чого виділити.

Зі Свьонтек Лінда провела просто ідеальний матч. Іга грала добре, але Лінда – ще краще. Потужна подача, відмінний прийом, швидкі удари з форхенду та бекхенду. Іга не зуміла виграти те, що мала (полька взяла перший сет і мала брейк-пойнт у 2-му при 3:3), але Носкова перевернула гру.

Свьонтек зізналася, що думала, що все під її контролем, але Носкова здивувала стабільністю та якістю. Це дзвіночок для Еліни. В українки іноді помітні спади під час гри, причому конкретні (що було в Окленді). З Носковою треба буде відіграти по максимуму, це не прохідна суперниця.


Getty Images/Global Images Ukraine. Лінда Носкова

Особисті зустрічі

Еліна та Лінда вперше проведуть очний поєдинок.

Статистика виграних / програних матчів за роками

Прогноз на матч Еліна Світоліна – Лінда Носкова

Еліна заявила на прес-конференції, що Носкова буде фавориткою зустрічі, оскільки обіграла Свьонтек. Але ні, чешка – андердог. В результат поєдинку лізти не будемо, а просто повболіваємо за нашу першу ракетку.

Щодо прогнозу, то враховуючи потужну подачу Лінди, пропонуємо зробити ставку на фору Носкової за ейсами +1.5 з коефіцієнтом 2.00.

Оцініть матеріал
(142)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.