Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

UFC
| Оновлено 22 сiчня 2024, 01:02
1486
0

Дю Плессі переміг Стрікленда. Неяскраво, але заслужено

Переможець вийде на Адесанью?

| Оновлено 22 сiчня 2024, 01:02
1486
0
Дю Плессі переміг Стрікленда. Неяскраво, але заслужено
Getty Images/Global Images Ukraine. Стрікленд і Дю Плессі

21 січня на UFC 297 відбувся поєдинок південноафриканського бійця Дрікуса Дю Плессі (20-2) та американця Шона Стрікленда (28-5). На кону поєдинку стояв титул чемпіона у середній вазі, яким до цієї зустрічі неочікувано заволодів Шон. А тепер знову залишився без поясу.

Стрікленд програв титул у схожому стилі до того, в якому його втратив Адесанья

Восени 2023 року відбулось протистояння Шона Стрікленда та Ісраеля Адесаньї за пояс UFC у середній вазі. Американець скористався неочікуваним шансом – бо битись за пояси мав не він.

Cпочатку планувалось величезне африканське протистояння. Дрікусу Дю Плессі треба було пройти складний тест Робертом Віттакером, і південноафриканець це зробив, показавши, що він вартий чемпіонського протистояння. Так і сталось. Роберт бився добре, але, як тільки Дю Плессі попер вперед, Віттакер не витримав.

У залі знаходився Адесанья, африканська битва була за крок до організації. Тільки от Ісраель трохи забагато наговорив перед зустріччю. За результати всіх висловлювань чемпіона, претендент відмовився від протистояння:

«Расистським образам не місце у спорті. Це моя позиція. Я не хочу, щоб це було частиною того, що я роблю.


Getty Images/Global Images Ukraine

Ми є частиною дивовижного спорту, який дав людям багато хорошого. У ньому не може бути поділу на раси, кольори, а також не може бути образ з цього приводу.

У певний момент я сам собі сказав: «Я не хочу бути частиною цього». Саме тому я пішов. Я не збираюся цим займатися. Це не той приклад, який я хочу подавати людям», – сказав тоді пізніше Дю Плессі та відмовився від титульного шансу.

На нього погодився Шон Стрікленд – чи не єдине ім’я у топі середньої ваги, яке ще не перемагав на той момент Адесанья. До Шона поставились несерйозно. Бо він і виглядає так. Назвали аутсайдером, його стиль не сприймався, як такий, що може створити проблеми Ісраелю. І це здавалось розумним. Дисциплінований чемпіон гарантовано мав розбивати незрозумілого претендента.

Але Стрікленд тиснув, і це виявилось проблемою для Адесаньї. Він складно переносив удари Шона, працював пасивно, постійно відступав і ще й побував у нокдауні. Погане видовище. Неначе Ісраель заморився від ММА і хоче відбутись малої кров’ю навіть там, де це неможливо.

Відбутись не вийшло. Адесанья програв рішенням суддів абсолютно по ділу. А після цього заявив, що настав час перепочити. Можливо, навіть декілька років, що малоймовірно, враховуючи його вік.

Дю Плессі проти Стрікленда – у першу чергу бій за титул. А у другу – за те, хто ж вийде на Адесанью, чиє повернення вкрай можливе. Навіть на турнірі UFC 300, кард якого повноцінно не оголошений, але має бути достатньо потужним, враховуючи цифру.

Шон Стрікленд перед боєм з Дю Плессі явно працював багато. Це був не той боєць, який фізично вмирає через три раунди і виглядає, неначе чоловік, який вийшов з пивного магазину. Він підтягнув фізичну готовність і став більш атлетичним.


Getty Images/Global Images Ukraine. Шон Стрікленд

Це й розумно – Дю Плессі, може, і не найбільш технічний, але страшно сильний боєць. Африканець від природи потужний і бере своє саме цим. Там, де не вистачає техніки та бійцівського IQ, він намагається перетиснути фізично та на характері.

Перестрілка ударами у першому раунді закінчилась досить рівним протистоянням. Стрікленд був неочікувано обережним. Дю Плессі теж не форсував події. Загалом, дивно було б очікувати, що вони влаштують обіцяні розміни. Але, як для цих двох, бій був аж занадто обережним.

З другого раунду чемпіон перейшов в остаточний режим другого номеру. Обережний джеб, робота від суперника у першу чергу. Насправді, виходило пристойно. Шон явно працював не тільки над фізичною готовністю.

Проблемою для нього стало те, що Дю Плессі не падав від ударів і тільки продовжував тиснути. Йшов вперед, робив те, що і робить завжди. І загалом, це приносило результат. До цього ще можна додати вдалі тейкдауни. Поодинокі, але на фоні абсолютної відсутності таких у чемпіона, відчутні для підрахунку суддів.

Фактично, Стрікленд активізувався аж у п’ятому раунді. Наприкінці протистояння виникло декілька розмінів, і там Шон працював у традиційному для себе стилі. До цього він досить добре бився другим номером, але розбита брова та відсутність тейкдаунів ставила під питання його можливість перемогти.

І недарма. Один суддя побачив перемогу чемпіона. Двоє інших – претендента-аутсайдера. Розділеним рішенням суддів Дрікус Дю Плессі став новим чемпіоном UFC у середній вазі.

Що тепер?

Схоже, зустріч із Ісраелем Адесаньєю все ж має відбутись. По-перше, це актуально для самого Ісраеля. Повернутись і довести, що він ще щось може, що та поразка страшенному аутсайдеру – помилка.


Getty Images/Global Images Ukraine. Ісраель Адесанья

Причому, для Ісраеля актуальні обидва суперники. Дю Плессі – через титул та старі конфлікти. Стрікленд – щоб показати, що результат того бою не більше, ніж помилка. Якщо, звісно, це цікаво Ісраелю.

Але для UFC логічніше за все - зробити бій Дю Плессі – Адесанья наступним. Залагодити цей конфлікт, оголосити, що це буде велика африканська битва. Зробити її у Південноафриканський республіці. Це виглядало б епічно і відкрило б шлях до ще одного континенту для UFC.

А вже після того Ісраель міг би вирішити і друге своє питання – питання Стрікленда. Знову ж таки, якщо для Адесаньї це все актуально і, якщо він упевнений у тому, що у нього є шанси та мотивація перемагати.

Тому що, як показала навіть сьогоднішня зустріч, якщо Адесанья вийде на Дю Плессі чи Стрікленда готовим фізично та морально не на всі сто – він програє. Ці хлопці просто перетиснуть його фізично, не даючи думати, як діяти.

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Турнірна таблиця УПЛ після перемог Шахтаря та Динамо у перенесених матчах
Футбол | 02 травня 2024, 06:20 6
Турнірна таблиця УПЛ після перемог Шахтаря та Динамо у перенесених матчах

Між Шахтарем та Динамо зберігся інтервал у 4 очки за 4 тури до фінішу

Трагедія у сім'ї чемпіона. Помер 18-місячний син Нганну
Бокс | 29 квітня 2024, 22:46 0
Трагедія у сім'ї чемпіона. Помер 18-місячний син Нганну

Франсіс у своїх соціальних мережах підтвердив інформацію...

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.