Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Australian Open
| Оновлено 22 сiчня 2024, 03:00
19070
9

Даяна Ястремська – Вікторія Азаренко. Прогноз і анонс на матч Aus Open

У ніч на 22 січня українка боротиметься за вихід до чвертьфіналу австралійського мейджора

| Оновлено 22 сiчня 2024, 03:00
19070
9
Даяна Ястремська – Вікторія Азаренко. Прогноз і анонс на матч Aus Open
Getty Images/Global Images Ukraine. Даяна Ястремська

У ніч на 22 січня українська тенісистка Даяна Ястремська (WTA 93) зіграє матч 1/8 фіналу Відкритого чемпіонату Австралії 2024.

У 4-му раунді австралійського мейджора українка проведе поєдинок проти Вікторії Азаренко (WTA 22), яка виступає у «нейтральному статусі». Зустріч відбудеться на Rod Laver Arena 1-м запуском. Час початку гри – не раніше 03:00 за Києвом.

Даяна Ястремська

Даяна – справжня сенсація турніру та єдина тенісистка із кваліфікації, яка все ще продовжує виступи на Australian Open 2024.

Після не найвпевненішої кваліфікації українка закрила чемпіонку Вімблдона 2022 та 7-му ракетку світу Маркету Вондроушову, а потім розібралася і з Варварою Грачовою. У 3-му раунді Ястремська провела ідеальні перший та третій сет проти Емми Наварро.

Даяна грає активно та агресивно, часто йде в атаку. Поки в українки йде гра – обіграти її складно. З нервами та психами у Ястремської все налагодилося, вона не виглядає загубленою на корті і має чіткий план на гру.

Один із мінусів у грі Ястремської – відсутність обвідних ударів. В основному, все дуже плоско. Так, сильно, так, розумно, але плоско... Азаренко не та тенісистка, яку можна обігравати одноманітним стилем гри, не вигадуючи нічого нового.

Грати з Вікторією у довгих ралі, перекидати м'ячики та обмінюватися форхендами та бекхендами по діагоналі може бути помилкою. Швидше за все й стане, хіба якщо Азаренко не почне стабільно помилятися.

Представниця білорусі дуже досвідчена. Звичайно, вона явно не в праймовій формі, але й у 34 роки здатна грати на високому рівні. Тому в жодному разі просто не буде і є побоювання, що Азаренко переграє Ястремську насамперед у плані тактики.


Getty Images/Global Images Ukraine. Даяна Ястремська

Вікторія Азаренко

Азаренко є колишньою першою ракеткою, переможницею двох Відкритих чемпіонатів Австралії та володаркою 21 титулу на рівні WTA. Досвід, але що з фізикою?

Їй уже 34. 2023 року вона тричі знімалася з турнірів. Минулий сезон закінчила трьома поразками поспіль.

Перед матчем із Ястремською Вікторія відпочине за 2 дні, це піде їй на користь. Але перебігати 23-річну Даяну, яка б'є по м'ячу, начебто це її останній турнір у житті, буде складно, напевно навіть неможливо.

Азаренко має додаткову мотивацію – потрібно захистити очки за торішній півфінал. Інакше випаде не лише з топ-20, а й із топ-30.

Кого обіграла білоруска на Aus Open 2024? Джорджі (3 сети), Таусон (3 сети), Остапенко (2 сети). Варто припустити, що Альона була не в найкращих фізичних кондиціях з огляду на зайву вагу та щільний графік (це був 11-й матч для Остапенко у 2024 році).

Якщо підводити межу, то спокійно можна зробити лише один висновок: на нас чекає цікавий поєдинок, де досвід зіткнеться з молодістю та неймовірним бажанням.


Getty Images/Global Images Ukraine. Вікторія Азаренко

Статистика особистих зустрічей

Ястремська та Азаренко грали між собою тричі. Рахунок у очних поєдинках 2:1 на користь Вікторії. Востаннє тенісистки зустрічалися 19 вересня на змаганнях у Гвадалахарі. Тоді Даяна дала бій, ідучи з самого початку явним андердогом, але програла 4:6, 6:7.

Статистика виграних / програних матчів за роками

Прогноз на матч Даяна Ястремська – Вікторія Азаренко

Логічно, що Азаренко є фавориткою. Напевно, навіть очевидною. Але це дає нам змогу не брати перемогу українки, а підстрахуватися форами. Пропонуємо зробити ставку на фору Ястремської +1.5 за сетами за коефіцієнт 1.92.

Оцініть матеріал
(76)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Англійський гранд вийшов у Лігу чемпіонів 2024/25 після перемоги Челсі
Футбол | 03 травня 2024, 07:01 3
Англійський гранд вийшов у Лігу чемпіонів 2024/25 після перемоги Челсі

«Ліверпуль», незважаючи на втрату шансів на титул АПЛ, зумів виконати завдання мінімум

Гравці Динамо напередодні матчу з Колосом ночуватимуть на клубній базі
Футбол | 03 травня 2024, 18:47 4
Гравці Динамо напередодні матчу з Колосом ночуватимуть на клубній базі

Кияни продовжують підготовку до вирішального відрізку в чемпіонаті

Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Sinichkin
Якщо у Даяни буде мінімум невимушених помилок, то вона має шанс на перемогу. Бажаю перемоги над бульбашкою!!!
Макс Максов
Віримо в перемогу! Такий турнір має проходити, без бульбашистів і рашистів!
Vitason
Чому всі такі скептичні до Ястремської?Вона на цьому турнірі грає з дуже неймовірним бажанням та з гарним настроєм,грає в своє задоволення,думаю десь вона спіймала свою гру і якщо далі продовжить в тому ж дусі,вона зможе перемогти цю білоруску!! Побажаю Даяні одного,настрою на гру, з яким вона грає і проходить одну суперницю за іншою і удачі!!
Stanislav Matusevych
Саме з Азаренкою шансів відверто небагато. Бульбашка добре вміє читати гру і повертати м'ячі максимально незручно для суперниці. Все те, чого Даяна дуже не любить, і що буде призводити до маси невимушених. Звичайно, завжди є шанс, що у гарматниці все одно полетить, плюс вік Азаренки десь може датися взнаки. І все одно, прохід Даяни стане великою несподіванкою.
u6464u
спокійно , чвертьфінал уже забитий, Світоліна-Ястремська, хто не вірить лягайте спать і забирайте негативні емоціі з собою.)))
dimaprogs
Спірт.юа ну жахлива помилка в тексті. Обидві тенісистки мають рейтинг 93.
Walle
Як же буде важко Даяні... Ця єблоруска добре налаштовується на українок та АО. Буде викладатися на всі 200%. Сподіваюсь, тренер добре підготує її до гри
іo іoc
народ,де можна в записі подивитись?