Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Australian Open
| Оновлено 21 сiчня 2024, 11:36
2315
0

КОСТЮК: «Матч з Мертенс порушив мій цикл сну. Лягла спати о 3 годині ночі»

Українка провела прес-конференцію після перемоги над Марією Тимофєєвою на Aus Open

| Оновлено 21 сiчня 2024, 11:36
2315
0
КОСТЮК: «Матч з Мертенс порушив мій цикл сну. Лягла спати о 3 годині ночі»
Getty Images/Global Images Ukraine. Марта Костюк

У ніч на 21 січня українська тенісистка Марта Костюк (WTA 33) вийшла до чвертьфіналу Відкритого чемпіонату Австралії 2024, обігравши в 4-му раунді мейджора росіянку Марію Тимофєєву (WTA 170).

Після завершення зустрічі Костюк провела прес-конференцію:

– Марто, вітаю. Перший чвертьфінал на рівні Grand Slam. Чи можете ви просто висловити свої думки про свій сьогоднішній виступ?

– Точно був дуже гарний виступ. Я грала дуже агресивно, як мені хотілося грати завжди.

Так, це був хороший матч. Вона була в ударі, і я знала, що маю робити. Я мала бути сильною. Дуже задоволена виступом. Все закінчилося дуже швидко, готуюся до наступного матчу.

– Наскільки ви щасливі, що вперше виступили у чвертьфіналі турніру Grand Slam?

– Це безперечно прекрасне почуття. Я дуже багато працювала для цього, тож не можу сказати, що я здивована. Я завжди намагалася знайти добрі, правильні речі, які можна було б зробити. Я дуже рада, що в мене все виходить. Отже, я просто хочу продовжувати йти далі...

– Очевидно, що це вперше, коли три українки дійшли до четвертого раунду. Ви тісно спілкуєтеся з Даяною та Еліною? Ви тренуєтеся разом?

– Я тренувалася з Еліною, здається, два чи три рази минулого року. Так, у нас все гаразд. Кожен займається своєю справою. Дуже рада за дівчат. Сподіваюся, вони зможуть приєднатися до мене у чвертьфіналах. Це буде чудово.

З Даяною, наприклад, ми мали дуже різні графіки, тому були турніри, на яких ми просто не були разом. З Еліною, коли б ми не домовилися, так, звісно. Ми ходимо кудись вечеряти з Еліною, так що все гаразд.

– Чи спробуєте ви разом зіграти в парному розряді на Олімпійських іграх або щось таке?

– Я не знаю про рейтинг, тому що торік я грала тут у півфіналі і не захищала ці очки, тому гадки не маю, який у мене рейтинг і чи зможу я взагалі претендувати на Олімпійські ігри у парному розряді.

Я думала, що якби я мала можливість, я б зіграла з Людмилою Кіченок, але думаю, вона зіграє з Надією. Це звучить так погано, бо ми насправді взагалі про це не говорили, тому я навіть не маю чіткої відповіді на це запитання.

– Чи маєте ви хоч якесь уявлення про те, чому ви сьогодні не відчували тиску?

– Щиро кажучи, останні пару ночей мені було дуже важко. Я використовувала всі можливі методи, які знала, щоб розслабитися та заснути. Але, щиро кажучи, вони працювали не дуже добре.

Так, я думаю, що пережила багато емоцій. Матч із Мертенс дуже сильно порушив мій цикл сну. Я лягла спати о 3-й годині ночі. Все ще дуже емоційна. Для мене це була велика перемога, але навіть не в плані суперника, а просто у моїй голові, розумієте. Але стало краще.

Сьогодні я відчула, що, окей, нарешті можу трохи розслабитися, тому що я ніби брала участь у всіх цих матчах, особливо після Елізе, я відчувала, що планка зараз настільки висока, що я повинна виступити дуже добре, як я виступила з Елізе. Я не змогла цього зробити у третьому раунді, але там був великий тиск.

Коли я сьогодні вийшла на корт, і ми почали грати, і у нас була затримка через дощ, я трохи поговорила з Сандрою і сказала: «Знаєш, я перебуваю на цьому корті, і я навіть не відчуваю ніби я граю четвертий раунд».

Я тільки-но була там і точно знала, що мені потрібно робити, наприклад, як я хочу, щоб моя гра виглядала сьогодні. Я просто продовжувала так само. Я дуже рада, що все вийшло.

Мені вдалося повністю відокремити думку про те, що це матч 1/8 фіналу Grand Slam та все інше.

– Минуло п'ять років, як ви зробили тут свій перший великий прорив.

– Думаю, шість (сміється). 2018 рік, так.

– Тоді шість років. Як би ви описали подальшу кар'єру і наскільки ви як людина відрізняєтеся від 15-річної Марти?

– Ну, напевно багато змінилося. У мене таке відчуття, що це було в іншому житті. За останні шість років сталося багато подій.

Я завжди говорю, що вважаю, що зміни – це завжди добре. Це означає, що я не стою на одному місці. Незалежно від того, чи відчуваєте ви, що змінюєтеся на гірший чи кращий бік, я думаю, що добре, щоб усі зміни відбувалися. Пройшло багато років, і я дуже рада, що все ще почуваюся свіжою.

Відеоогляд матчу Марта Костюк – Марія Тимофєєва

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.