Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Australian Open
| Оновлено 20 сiчня 2024, 23:14
14574
2

СВІТОЛІНА: «Думаю, Носкова буде фавориткою, тож мені нема чого втрачати»

Перша ракетка України провела прес-конференцію після перемоги над Голубич на АО 2024

| Оновлено 20 сiчня 2024, 23:14
14574
2
СВІТОЛІНА: «Думаю, Носкова буде фавориткою, тож мені нема чого втрачати»
Getty Images/Global Images Ukraine. Еліна Світоліна

20 січня перша ракетка України Еліна Світоліна (WTA 23) вийшла у 4-й раунд Відкритого чемпіонату Австралії 2024, обігравши в 1/16 фіналу Вікторію Голубич (Швейцарія, WTA 85) з рахунком 6:2, 6:3.

Після завершення поєдинку Світоліна провела прес-конференцію:

– Еліно, молодець. Настає другий тиждень Відкритого чемпіонату Австралії з тенісу. Поділіться з нами своїми думками про сьогоднішній матч.

– З мого боку, це був хороший матч. Я була рада фінішувати у двох сетах. Це приємно, тому що я думала, що майбутній матч триватиме кілька годин. Я взагалі рада, що закінчу до 11 вечора.

– Ви – третя українка, яка дійшла до другого тижня. Рекорд на відкритому чемпіонаті Австралії серед українських дівчат. Що це означає для вас?

– Перший рекорд, який ми встановили – це сім українок в основній сітці, що теж було приголомшливо. Тепер троє з нас пробилися до другого тижня, це здорово.

Я думаю, що ми ніби підштовхуємо одна одну. Дуже приємно, що ми показуємо чудовий теніс. Звісно, хотілося б, щоб усі сім тенісисток зіграли у четвертому раунді.

Справді захоплююче. Крім того, мій фонд зараз займається збірною, неймовірно мати таку чудову команду. Нашому капітанові тепер буде непросто вибрати, хто гратиме. Приємно мати такий великий вибір відмінних гравців у добрій формі. Кубок Біллі Джин Кінг буде захоплюючим.

– Я думаю, це ідеальний перший тиждень для вас з точки зору можливості перейти до другого тижня, не проводячи занадто багато часу на корті, бути певним чином з повним баком енергії для того, що буде далі.

– Так, безумовно. Це був дійсно виснажливий тиждень у Новій Зеландії, хоча він пройшов непогано, та ми вийшли у фінал. Фізично мені було дуже тяжко у фіналі. Нічого не залишилось. Те, що я виграла перший сет, це було диво, якщо чесно.

Так, я рада, що не витратила надто багато сил на перші три раунди. Грала дуже добре, добре рухалася. Задоволена тенісом, який я показую тут, у Мельбурні. З нетерпінням чекаю на четвертий раунд.

– Згадуємо минулий рік на Ролан Гаррос та Вімблдоні, там було багато не ажіотажу, а емоцій, розуміння, що можна зробити після повернення. Чи відчувався для вас відкритий чемпіонат Австралії більш нормальним з точки зору турніру Grand Slam?

– Я б сказала, все було зовсім інакше. Коли я поверталася на Ролан Гаррос, Вімблдоні відбувалося багато всього. Кожен матч був великою боротьбою. Мовляв, я, напевно, не була фавориткою у тих матчах, бо повертаючись, ніхто не знає, чого чекати.

Але тепер я думаю, що все більше людей очікують, що я буду тією самою старою Еліною, яка робить другий тиждень. Я думаю також і про свою гру, оскільки я досить впевнено виграю матчі. Думаю, люди зараз очікують, що другого тижня мені буде легше.

Це як суміш усього. Зрештою, я справді зосереджена на кожному матчі. Я зосереджена на своїй грі. Я задоволена тим, як я б'ю по м'ячу.

Просто для мене є ще один виклик, ще одна можливість далеко пройти на на Grand Slam. Подивимося. У мене тепер трохи інші погляди і таке інше. Що стосується мене, я просто використовую будь-яку нагоду, щоб показати свою найкращу гру.

– Заглядаючи в майбутнє перед грою з Ліндою Носковою в наступному раунді, що ви думаєте про те, чого вона зможе досягти після такого результату, нокаутувавши Ігу?

– Так, для неї це, звичайно, чудовий результат. Я бачила трохи їхнього матчу, перш ніж дочекатися свого.

Вважаю, що вона дуже добре відбивала м'яч. Зрештою, щоб перемогти когось на зразок Іги на турнірі Великого шолома, потрібно докласти чимало зусиль. Вона чудовий гравець. Як я сказала у своєму інтерв'ю на корті, я пам'ятаю, коли починала своє повернення, я грала у Португалії, і вона теж була там. Зараз ми граємо у четвертому раунді турніру Великого шолома, чудово бачити, як ми прогресуємо, показуємо гарний теніс. Я думаю, вона теж відновлювалася після травми або щось таке.

Це буде добрий матч, ще один виклик для мене. Вона молодий гравець, але перемога над першою ракеткою світу чинить на неї більший тиск. Я відчуваю, що вона буде фавориткою, тому мені втрачати особливо нічого. Для мене це просто ще одна нагода зіграти четвертий раунд. Я з нетерпінням чекаю цього. Тепер постараюся відновитись і бути готовою до цього, – сказала Еліна.

У 1/8 фіналу Australian Open Світоліна зіграє проти Лінди Носкової (Чехія, WTA 50), яка у 3-му раунді АО 2024 вибила першу ракетку світу Ігу Свьонтек.

Відеоогляд матчу Еліна Світоліна – Віктория Голубич

Оцініть матеріал
(78)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Відомий наступний суперник збірної України в Кубку Біллі Джин Кінг
Теніс | 30 квітня 2024, 14:21 3
Відомий наступний суперник збірної України в Кубку Біллі Джин Кінг

Українська збірна в листопаді зіграє проти команди Австрії

ФОТО. Рюдігер дав помилкову підказку Луніну перед пенальті Кейна
Футбол | 30 квітня 2024, 23:29 12
ФОТО. Рюдігер дав помилкову підказку Луніну перед пенальті Кейна

Андрій пропустив від Гаррі, який реалізував 11-метровий у матчі Баварія – Реал

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Анатолий Гойник
Еліна, Ви боець і ми віремо у Вас.
Хай Вам щастить, Ви лучшая у нас, прі любом раскладе, і єто не прініжуе остальних наших дівчат, ми усіх іх любимо !
Bernard6-9
Интересно что Монфис нашёл в ней, или же она в нём особенного, кроме природного таланта в теннисе. Да и дочь можно было просто удочерить а не совокупляться друг с другом, создали бы ей замечательную жизнь вместо той за решёткой