Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Australian Open
|
19860
12

Свьонтек прокоментувала сенсаційну поразку на Australian Open 2024

Іга несподівано поступилася Лінді Носковій у 1/16 фіналу австралійського мейджора

Свьонтек прокоментувала сенсаційну поразку на Australian Open 2024
Getty Images/Global Images Ukraine. Іга Свьонтек

20 січня перша ракетка світу Іга Свьонтек (Польща) несподівано завершила виступи на Відритому чемпіонаті Австралії 2024.

У 1/16 фіналу австралійського мейджора полька сенсаційно поступилася Лінді Носковій (Чехія, WTA 50) у трьох сетах з рахунком 6:3, 3:6, 4:6.

Після завершення зустрічі Свьонтек провела прес-конференцію, на якій відповіла на запитання журналістів:

– Іга, не той результат, якого ви хотіли сьогодні, це очевидно, але просто поділіться своїми думками про матч, будь ласка.

– Ну зараз у мене не так багато думок. Дивитимуся і аналізуватиму, що я зробила не так. Я не знаю. Мені здавалося, що в мене все було під контролем, доки вона не зробила брейк у другому сеті. Але так, у мене було кілька шансів зробити брейк у другому сеті, і я ними не скористалася. Тож це прикро. Але коли вона зробила брейк, вона діяла з великою ініціативою. Я хотіла зробити так само пізніше у наступних іграх. Іноді, так, я поспішала. Я просто не грала разом із інтуїцією. Думаю, мені доведеться попрацювати над цим, щоб у наступному році почуватися комфортніше.

– Перші два раунди забрали у вас більше сил, ніж ви очікували?

– Ні, фізично я не відчувала – чесно кажучи, я нічого не відчувала. Отже, все було досить добре. Психологічно я також відчувала, що після камбека в матчі з Коллінз я можу почати все спочатку і не чекати багато чого, просто намагатися грати у свою гру.

– Чи є щось, що вам було важко прочитати в її грі на подачі?

– Так, було важко читати її подачу. Я б сказала, що вона подає в стилі Соболенко, Рибакіної з точки зору розташування та швидкості. Я б сказала, що загалом на цьому турнірі я відіграла на прийомі не так, як завжди, особливо на другому м'ячі. Але все ж таки я знаю, що зробила все, що могла, щоб спробувати зіграти цей м'яч. Технічно це не спрацювало. Але я знаю, що я зробила все, що могла. Я ні про що не шкодую. Напевно, я хотіла б зіграти трохи краще на цьому турнірі.

– Що, на Вашу думку, робить Мельбурн Парк особливо складним для Вас?

– Тут покриття швидше. Це все що я можу сказати.

– Що стосується Ваших спільних відчуттів, то це невдоволення чи розчарування? Як Ви це сформулювали, щоб ми зрозуміли, що Ви відчуваєте?

– А навіщо вам це розуміти? Іноді я сама не розумію, тому не знаю, чи ви зрозумієте. Як я вже сказала, я не чекала багато чого. Я просто намагалася виконати роботу якнайкраще. Сьогодні я відчула, що граю не найкращим чином, і в мене багато чого не виходило у попередніх раундах. Насправді сьогодні я відчула, що граю трохи краще. Я просто відчуваю, що мені потрібно проаналізувати та подивитися, що я зробила не так. Іноді я відчувала, що роблю щось не так, навіть під час гри, але було вже пізно щось міняти, бо я вже програла очко. Відчуваю, що не знаю, так, я програла, але в мене попереду буде більше турнірів. Я пам'ятаю, як торік повернулася до роботи. Я змогла перезавантажитись і просто зосередитися на наступних турнірах. Так що я збираюся зробити те саме в цьому році.

– Раніше ви сказали, що вам забракло інтуїції. Цікаво чому це сталося? Це було саме сьогодні чи протягом усього турніру?

– Протягом усього турніру. Напевно, я була більш напруженою, ніж на інших турнірах, особливо у перших двох раундах. Але я думаю, що деякі речі просто не працювали так, як раніше, хоч я працювала так само. Я відчуваю, що зробила все, що могла у міжсезоння, щоб покращити деякі речі, які я хотіла покращити. Потім я приїхала сюди і вже природно не грала. Я не знаю... Наче я запізнювалася в різножці. Реакція трохи повільніша. Деякі інші речі. В основному, так, я намагалася просто покращити це. Це було єдине, на чому я зосередилася. Тому це було не так природно, як завжди.

– Останні три гейми другого сета якось дуже швидко вислизнули від вас. Чи було у вас відчуття на корті, що щось змінилося або з вашого боку, або з його боку, щоб матч пішов таким шляхом?

– Як я вже говорила, я відчувала, що в мене все було під контролем. Але я думаю, що вона просто пішла ва-банк без будь-якого тиску. Вона, мабуть, знала, що їй нема чого втрачати, розумієте? Можливо, мені слід було зробити це, коли у мене були брейкпоїнти в попередніх геймах, але я хотіла бути ніби бути надійною версією себе. Думаю, вона пішла ва-банк. Я пам'ятаю, що, здається, я подала лише одну першу подачу під час того гейму, тож, можливо, це було причиною. Але, щиро кажучи, я пам'ятаю, наскільки зосередженою я була перед подачею, і я знала, що я подбала про все, що я роблю зазвичай. Я не впевнена, чому не виконала ці подачі. Мені треба буде подивитись. Вона просто використала свій шанс і пішла ва-банк у геймі на прийомі, а потім виграла свою подачу, і це все, – сказала Іга.

У 1/8 фіналу Australian Open Носкова зіграє проти Еліни Світоліної.

Відеоогляд матчу Іга Свьонтек – Лінда Носкова

Відеозапис прес-конференції Іги Свьонтек

Оцініть матеріал
(45)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Цуренко переможно стартувала в Римі та вийшла на Калініну
Теніс | 08 травня 2024, 14:48 10
Цуренко переможно стартувала в Римі та вийшла на Калініну

Леся в першому колі з труднощами обіграла хорватку Донну Векич

На якому місці Ребров? Рейтинг тренерів збірних, які зіграють на Євро-2024
Футбол | 07 травня 2024, 22:45 5
На якому місці Ребров? Рейтинг тренерів збірних, які зіграють на Євро-2024

Наставник національної команди України посідає 19-те місце, лідер – Дідьє Дешам

Коментарі 12
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Elis
Все значно простіше: зняла жовто-блакитну стрічку і сила українського духу вже не так потужно допомагає) 
А ту особину нижче в коментах варто забанити за образу нашої Іґи. Адміни, ви згодні? 
Heyter
Свитолька отомстит за тебя
locator-x
Нащо оце журналісти випитують, не розумію. Програла у приблизно рівній боротьбі, допуститла декілька помилок в ключових епізодах, плюс у суперниці йшла подача. Іга занадто з ними ввічлива
ОЛЕГ ОЛЕЩЕНКО
Її прізвище - Святек!
EbuKacapa
Туда ей и дорога козе 
zelc006
файна гендериня
EbuKacapa
боже у нее плечи как у шварца походу от приема гормонов башка у нее поплыла
Ярослав 999
Swiatek! В її прізвищі немає букви Н, тому яка нахер Свьонтек?
EbuKacapa
чучело ляховское перепила гормонов роста отупела