Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Australian Open
| Оновлено 21 сiчня 2024, 04:30
12648
15

Марта Костюк – Марія Тимофєєва. Прогноз і анонс на матч Australian Open

21 січня українка проведе поєдинок 1/8 фіналу австралійського мейджора

| Оновлено 21 сiчня 2024, 04:30
12648
15
Марта Костюк – Марія Тимофєєва. Прогноз і анонс на матч Australian Open
Getty Images/Global Images Ukraine. Марта Костюк

У ніч на 21 січня українська тенісистка Марта Костюк (WTA 37) проведе матч 1/8 фіналу Відкритого чемпіонату Австралії 2024.

У 4-му раунді австралійського мейджора Марта зіграє проти представниці країни 404 Марії Тимофєєвої (WTA 170). Поєдинок відбудеться 2-м запуском на Kia Arena. Час початку матчу – не раніше 04:00 за Києвом.

Марта Костюк

Давайте чесно. Мало хто очікував, що окрім Еліни Світоліної з українських тенісисток хтось ще вийде другого тижня австралійського мейджора. А тут не лише Елі, а ще й Даяна, і Марта.

Чи була легка сітка у Костюк? Вона не була складною, але й легких суперниць на Grand Slam не буває. Чи має Марта знову закривати «нейтралку»? Повинна, навіть зобов'язана.

За 3 матчі на Australian Open 2024 Марта провела 9 сетів і 7.5 годин загалом на корті, не рахуючи парного матчу. У поєдинку проти Аванесян був жорсткий спад після 2:0 у першому сеті. Костюк мало не плакала, і здавалося, що має проблеми з диханням.

Аванесян – не топ, але матч за рівнем був хорошим. Костюк, може, і не грала на всі 100%, але точно намагалася та старалася, завдяки чому й вирвала перемогу.

Щодо статистики, то тут аж страшно дивитися: 54% виграних пойнтів на першій подачі, 43% на другій, 49 віннерсів проти 67 анфорсів, 5 подвійних (до речі, менше ніж з Мертенс, там було 11), 6 ейсів, 9 врятованих брейк-пойнтів із 16.

У принципі, стандартний щільний поєдинок, але такого не має бути проти 74-ї ракетки... У Марти все в голові, вона грає не тільки проти суперниці, а й проти себе. Це заважає, але з цим нічого вдіяти не можна. Якщо Костюк покаже навіть такий самий рівень гри з Тимофєєвою, як із Аванесян, то їй вистачить, щоб обіграти ще одну кацапку. Але далі треба щось покращувати, бо з потенційною Гофф так не прокотить...


Getty Images/Global Images Ukraine. Марта Костюк

Марія Тимофєєва

20-річна росіянка заявила про себе лише у 2023 році, коли виграла перший турнір на рівні WTA у Будапешті. До цього вона мала перемоги на змаганнях серії ITF, максимум з яких був 40-тисячник.

Серед юніорок високих успіхів Марія не мала. До речі, для Тимофєєвої це перший виступ на Grand Slam. У Мельбурні вона розпочала з кваліфікації, її вінстрік складає 6 матчів.

Кого обіграла Тимофєєва на Australian Open в основі? Корне, Возняцкі, Хаддад Майю. Непогані тенісистки, особливо Хаддад. У двох поєдинках, окрім Корне, росіянка була андердогом. Вірити у 3-й апсет поспіль здатні лише на болотах:)

До речі, для Тимофєєвої змагання у Мельбурні – перший турнір у 2024 році. Форму вона набрала непогану, але велика ймовірність, що найближчим часом про неї більше не буде чутно. В її тенісі немає нічого особливого, їй уже 20 (інша справа Мірра Андрєєва, якщо вже аналізувати кацапок). Для Марти це супершанс вперше вийти до чвертьфіналу турніру Grand Slam, вона не повинна його проґавити.


Getty Images/Global Images Ukraine. Марія Тімофєєва

Статистика особистих зустрічей

Костюк та Тимофєєва проведуть перший очний поєдинок

Статистика виграних/програних матчів Костюк та Тимофєєвої за роками

Прогноз на матч Марта Костюк – Марія Тимофєєва

Коефіцієнт перемоги Марти – 1.50. Логічно, що вона є фавориткою, навіть незважаючи на всі апсети від Тимофєєвої. Пропонуємо поставити на перемогу Костюк, а також ризикнути та перевірити 2:0 від українки за коефіцієнт 2.25.

Оцініть матеріал
(113)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 15
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ByrJIyckp
Я через них не сплю норм тиждень....гадаю ще два б не спав....Мартюшенька ти можеш.....
ОЛЕГ ОЛЕЩЕНКО
Марта! Покажи добру гру для українців, для себе! Будьмо!
Андрей Залищук
коеф на кацапку занижений, по факту Марта на 2-3 голови сильніша за це болотне чудо...2-0 перемога Марти тільки так!!!
OlegShevchenko
Кастюк переможе 
ptolemeus
Щось мені здається, що кацапка психологічно дрогне, не вивезе. А от Мартуся, надіюсь, навпаки, зіграє впевнено.
Stanislav Matusevych
Тут, як і завжди, коли мова йде про Марту, немає сенсу щось прогнозувати. Що буде у неї в голові під час матчу, не знає ніхто, включно з нею самою. Тим більше, коли кацапський подразник на тому боці корту. Тому як в анекдоті: або зустріне на вулиці динозавра, або ні - 50/50. Шкода, що матч у такий час, коли я його точно не побачу. Хоча хтозна, може, це й на краще. Теж 50/50)
Попандопуло из Одессы
Очень расслабляющий тон статьи. Пример того, из-за чего снижается критический подход к возможностям соперницы. И затем такая недооценка ведёт к расслабленности на самом корте. Дескать, шапками закидаем.
Причём здесь андердог кацапка, или нет? Причём здесь проскочит ли Тимофеева в третий раз? Мы все прекрасно понимаем, что Костюк, прежде всего, на корте борется сама собой. И именно поэтому настрой на матч должен быть сумасшедший, а не сконцентрированный на слабостях соперницы.
Ares GoW
Не виграє вона в цеї Тимофеєвої, ви бачили яких вона тенісисток пройшла?
Можете квартиру продати і поставити на росіянку, шансів у Марти - нуль.
EbuKacapa
6-1 6-2 Марта отдерет эту дырку как Марсель отдерет шмару в оранжевом платье