Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Australian Open
| Оновлено 20 сiчня 2024, 18:12
19939
8

Еліна Світоліна – Вікторія Голубич. Прогноз і анонс на матч Australian Open

20 січня перша ракетка України проведе поєдинок 1/16 фіналу мейджору

| Оновлено 20 сiчня 2024, 18:12
19939
8
Еліна Світоліна – Вікторія Голубич. Прогноз і анонс на матч Australian Open
Getty Images/Global Images Ukraine. Еліна Світоліна

20 січня перша ракетка України Еліна Світоліна (WTA 23) проведе матч 1/16 фіналу Відкритого чемпіонату Австралії 2024.

У 3-му раунді Australian Open українка зіграє проти Вікторії Голубич (Швейцарія, WTA 85). Поєдинок відбудеться 2-м запуском вечірньої сесії на стадіоні Margaret Court Arena. Орієнтовний час початку зустрічі – 12:00 за Києвом.

Еліна Світоліна

Поки що Еліна не мала серйозних випробувань на австралійському мейджорі цього року. У 1-му раунді українка розім'ялася з володаркою wild card Тейлою Престон, а у 2-му легко закрила Вікторію Томову.

За 2 матчі від Еліни ми побачили всього 1 подвійну помилку, але в той же час лише 3 ейси. Щодо відсотка влучення першим м'ячем, то в обох зустрічах він був в українки однаковим – 57%. На першій подачі Еліна стабільно виграє 70% очок, а на другій – 50%+.

Суперниці у Світоліної були явно не її рівня, та й Голубич до Елі далеко. Навряд чи у поєдинку проти 31-річної швейцарки будуть проблеми.

У Світоліної 6 перемог та 1 поразка (у фіналі Окленда від Коко Гофф) у 2024 році. Українка не захищає рейтинг на кортах Мельбурна, тому додаткового тиску в цьому аспекті нема. Вже зараз Еліна посідає 20-те місце в LIVE-рейтингу WTA, а при перемозі над Голубич обійде Каролін Гарсією і стане 19-ю.

Найкращим досягненням Еліни на Australian Open є чвертьфінал (2018, 2019). Поліпшити результат буде складно, адже в 1/8 фіналу можлива зустріч з Ігою Свьонтек, але зараз найголовніше – спокійно розібратися з Голубич.


Getty Images/Global Images Ukraine. Еліна Світоліна

Вікторія Голубич

31-річна швейцарка Вікторія Голубич не становить якоїсь загрози. Зараз вона посідає 85-те місце в рейтингу WTA, а найвищою позицією є 35-й рядок.

Вікторія – досвідчена тенісистка, але без особливих результатів за кар'єру, окрім срібної медалі на Олімпійських іграх у Токіо 2020 у парному розряді. На її рахунку лише 1 трофей на рівні WTA, 2 титули WTA 125 та 11 звитяг на змаганнях ITF.

Минулого сезону Голубич в основному виступала на турнірах WTA 125 та ITF, а на вищих за рівнем змаганнях проходила не далі за 2-й раунд.

Найкращим результатом Вікторії на Grand Slam є чвертьфінал Вімблдона 2021 року, а на Aiustralian Open її максимумом був 1-й раунд (!).

Голубич варто подякувати за апсет на старті австралійського мейджора. У 1/64 фіналу вона виграла у Вероніки Кудерметової, яка вважалася найбільш ймовірною суперницею Світоліної у 3-му раунді. Далі Вікторія також у статусі андердога обіграла Катерину Синякову з Чехії.

До змагань на кортах Мельбурна Вікторія відіграла 2 турніри: WTA 125 Канберра та WTA 250 Хобарт. І там, і там швейцарка вилетіла вже на старті основної сітки.


Getty Images/Global Images Ukraine. Вікторія Голубич

Статистика особистих зустрічей

Еліна та Вікторія грали між собою 1 раз на рівні Туру. У 2019 році українка розгромила суперницю (6:1, 6:2) у 1-му раунді Відкритого чемпіонату Австралії.

Статистика виграних /програних матчів Світоліної та Голубич за роками

Прогноз на матч Еліна Світоліна – Вікторія Голубич

Сумніватися у перемозі Еліни не варто. Пропонуємо зробити ставку на точний рахунок 2:0 на користь Еліни за коефіцієнт 1.50.

Оцініть матеріал
(147)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
chevars
Добре, що трансляція буде денною, бо я вже дещо втомився від нічних чергувань 
Андрей Залищук
згоден з прогнозом, і грають ввечері, коли вже спеки немає
Михайло
ну і таблиця зашифрована. як ребус
Кротік
за пів години Ястремська грає, ссилку дайте, будь ласка
sv_2000
Эх, жаль, Остап проиграла.... С Азаренкой сложно Даяне будет. Гланул на статистику, удивился. У Азаренки виннеров больше 23:20. Не ожидал. В общем, белорашистка очень хороша в защите, играет комбинационно и умно. Даяна противопоставит, надеюсь, всю свою мощь, будет гонять её по корту, бить, прошивать, не слишком много ошибаться.... Подача хорошая очень важна. Главное, чтобы не растеряла свою уверенность. Пусть Даяна предсказуема и простовата, но когда тебя стабильно и без больших срывов лупят, как из тяжёлой артиллерии, то это напрягает, мягко говоря. В общем, Даяне терпения и здоровья и все у неё может получиться.
Mr Voevudskiy
Будут голубцы на ужин?)