Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

UFC
| Оновлено 21 сiчня 2024, 04:06
3907
0

Сідей – новий українець в UFC. У першому поєдинку він проведе реванш

Розповідаємо про Сергія та його суперника

| Оновлено 21 сiчня 2024, 04:06
3907
0
Сідей – новий українець в UFC. У першому поєдинку він проведе реванш
Getty Images/Global Images Ukraine. Сергій Сідей

Сергій Сідей (10-1) – новий український боєць ММА у найпопулярнішій промоції UFC. Сергій ще не дебютував у промоції, але вже отримав і квиток на турнір, і місце у змаганнях, і реванш, за яким будуть слідкувати, і достатньо уваги. Повний набір.

Розповідаємо, хто це, і чому варто слідкувати за його успіхами.

Українцям в UFC не щастить. Але у Сідея є шанс

У UFC та України складні стосунки. Там ніколи не було по-справжньому потужного українського бійця. Частина спортсменів, які переходили із WWFC до UFC, стали виступати під своїми рідними прапорами. Частина тих, хто дебютували, як українці, проявили себе посередньо і це ще м’яко кажучи. Частина взагалі не дебютувала. Ціла когорта українських спортсменів підписувала контракт, і через певний час їх було звільнено без жодного поєдинку.

Як той же Ігор Потєря. При всій повазі і упевненості, що цей хлопець має достатньо навичок, щоб перемагати, Ігор не зміг проявити себе на всі сто. Найкращий його виступ – на відбірковому турнірі до UFC. Там він побив непереможного поляка, запалив, яскраво звернувся до Дейни Вайта. А далі що? Страшенно дивна поразка у дебюті. Перемога над ветераном, який міг йти на пенсію вже давно. І дві поразки, які виглядають не менш дивно, ніж перша.

Сергій Сідей прийшов до UFC через той самий турнір, що і Потєря. Відбірковий турнір імені Дейни Вайта. Але перед цим виступав на турнірах місцевої ліги Канади. Тому що Сідей - фактично канадець.

Сергій з батьками переїхав до Канади у дитинстві. Займався різними видами спорту, як от популярним там скейтбордингом, але потім потрапив у зал єдиноборств. Виявилось, до цього у Сідея більші задатки, ніж до катання на скейті.

У 16 років українець був сором’язливим, але завзятим хлопцем. Працював майже щодня, їздив на ранкові тренування і відвідував вечірні. В залі почувався чудово, виходило так само.

Сергій добре розвинув і ударну техніку, і розібрався з боротьбою, а вже у 2018 році дебютував у професійному ММА після серії поєдинків в аматорському. Сідей одразу переміг – рішенням суддів у трираундовому протистоянні.

Далі – практика, розвиток та тренерська діяльність. Сідей навчав відвідувачів зали, в якій тренувався сам, ударної техніки. Тренує й зараз, але чи буде вистачати на це часу після дебюту в UFC? Навряд.

Вперше програв у 2020 році – рішенням суддів, і після того українець не програвав жодного разу. Саме після довгої серії перемог його і запросили на відбірковий турнір UFC. Агенти промоції присутні по всьому світу. У них є домовленості з різними турнірами, ті надають їм інформацію, відео та запрошують на турніри подивитись своїх спортсменів. Саме після одного з таких турнірів Сідея і покликали спробувати свої сили.

Бій склався дивно, але це навіть на руку Сергію. Протистояння проти Рамона Тавераса закінчилось вже у першому раунді. Сідей традиційно провалив суперника і блискавично контратакував – моментальний нокдаун. Але Таверас не втратив свідомість, це, скоріше, був флеш-нокдаун.

Сергій пішов на добивання, завдав декілька ударів згори, більшість з яких пройшла повз візаві. І тут рефері втрутився і зупинив протистояння.

Було очевидно навіть зі сторони, що третій у клітці поспішив. Не тільки через те, що Таверас виглядав, як спортсмен, що є у повному порядку. А й через те, що той активно захищався. Проте рішення вже не змінити.

Дейна Вайт, зрозуміло, залишився незадоволений зупинкою:

«Жахлива зупинка рефері. Одна з найгірших зупинок рефері, яку я коли-небудь бачив. Я не знаю, про що хлопець думав і чому це сталося».

При цьому, визнав, що українець зробив хорошу роботу і запросив його в UFC:

«Проте рішення – не твоя провина. Ти прийшов і зробив те, що повинен був, і виглядав у цьому до біса добре. Ти пройшов, вітаю! Чудовий бій, хлопче».

Getty Images/Global Images Ukraine. Дейна Вайт і Сергій Сідей

Сідей у відповідь заявив, що контролював ситуацію і нокаут був питанням часу:

«Я виконав свою роботу. Якби я не зупинив його тут, то зупинив би за декілька секунд. Я міг закінчити мільйоном різних способів. Моя робота полягає в тому, щоб просто продовжувати битися, поки суддя мене не відтягне».

У першому поєдинку в UFC українець одразу отримає реванш. Сідей – Таверас 2 відбудеться в рамках андеркарду турніру UFC 297, де головним поєдинком вечора стане бій Дрікуса Дю Плессі та Шона Стрікленда за чемпіонський пояс.

Хто фаворит?

Ще варто на одну секунду повернутись до українськості Сідея. Він – боєць із Канади і в багатьох профілях на профільних ресурсах вказано громадянство саме Канади. Але сам Сергій відзначає, що у нього дві батьківщини – де він народився і де подорослішав. А в UFC він представлений саме, як боєць з України.

Тож, українець – фаворит. На нього можна поставити з коефіцієнтом 1.55. Перемога його суперника йде за 2.55.

Якщо відверто, оцінити шанси на перемогу обидвох, відштовхуючись від одного раунду протистояння, непросто. Сідей – легкий на ногах, рухливий та швидкий. Він добре атакує і працює у стійці. Має хороший удар – вже раз зміг звалити Тавераса. Теоретично, Сергій дійсно має перемагати, бо виглядав вкрай упевнено. Але покаже бій, до якого обидва тепер мають бути готовими вдвічі краще.

Getty Images/Global Images Ukraine. Сергій Сідей і Рамон Таверас

У Сідея дійсно є шанси закріпитись в UFC. Технічний, швидкий, цікавий боєць. І що важливо – людина, яка реально розуміє, як працювати з соціальними мережами та загалом медіа. Це важливо для сучасного спортсмена і, на щастя, Сергій це розуміє.

Але цього замало, тому важливі навички. І тут в українця все у повному порядку. А чи достатньо його рівня для UFC і чи зможе він еволюціонувати, гарантовано покаже найближчий поєдинок.

Поєдинок Сергій Сідей – Рамон Таверас відбудеться в Торонто на турнірі UFC 297 в ніч проти неділі, 21 січня.

Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Де дивитися онлайн суперматч чемпіонату України Шахтар – Динамо
Футбол | 11 травня 2024, 07:11 1
Де дивитися онлайн суперматч чемпіонату України Шахтар – Динамо

11 травня о 18:00 пройде центральний матч 28-го туру УПЛ

ВІДЕО. Ентоні Сміт створив сенсацію, задушивши бразильця на UFC 301
MMA | 05 травня 2024, 06:29 0
ВІДЕО. Ентоні Сміт створив сенсацію, задушивши бразильця на UFC 301

Вітор Петріно у рідному Ріо вважався величезним фаворитом поєдинку

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.