Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Італія
| Оновлено 19 сiчня 2024, 01:44
1233
0

Чемпіон прокидається. Наполі пройшов до фіналу Суперкубка Італії

У півфіналі команда Вальтера Маццаррі здолала фіналіста Кубка Італії – «Фіорентину»

| Оновлено 19 сiчня 2024, 01:44
1233
0
Чемпіон прокидається. Наполі пройшов до фіналу Суперкубка Італії
Getty Images/Global Images Ukraine

Свого часу італійці, як і решта країн футбольної Європи, грали Суперкубок десь на початку сезону й усіх усе влаштовувало. Але хтось спробував зіграти цей турнір прямо посеред зими, і після того почалась уже геть зовсім інша історія. Потім представники Апеннінського півострова тривалий час розігрували цей трофей поміж володарями чемпіонського титулу та переможцями Кубку країни, що також є цілком зрозумілим форматом.

Однак на обрії раптово з’явились іспанці із своїм турніром у «форматі чотирьох», а коли вони ще й отримали гроші від Саудівської Аравії за релокацію одного із своїх внутрішніх змагань, то італійське серце просто не витримало. Отже, маємо, Суперкубок Італії тепер також розігрують чемпіон, володар Кубку, фіналіст кубового турніру та другий колектив минулого сезону Серії A й ця урочиста подія так само відбувається на Близькому Сході. І так триватиме ще щонайменше кілька років.

Цього ж разу чинний чемпіон, неаполітанський «Наполі», у півфіналі грав проти «Фіорентини», якій трохи забракло вдачі до здобуття національного Кубку. Однак у поточній кампанії «лілії» вже не могли вважатись аутсайдерами в цій парі, бо з тим, як грають «Партенопеї» від початку сезону, статусу фаворитів точно не отримують. Команда Вальтера Маццаррі наче не зупинялась у своєму крутому піке, і цього разу від неї ми побачили не зовсім притаманну схему з трьома центральними захисниками, що було схоже на останній козир у рукаві.

На чому ми з самого початку фіксували увагу, так це на відсутності ажіотажу на трибунах. Тиша та спокій за невеликої кількості фанатів були немов вироком для рівня зацікавленості в цій грі з боку незалежних уболівальників. Та й самі команди навряд чи в надзвичайно низькому темпі могли претендувати на те, щоб на них миттєво почали звертати увагу.

У «Фіорентини» попереду взагалі нічого конкретного не виходило майже до настання перерви, а в «Наполі» був один цікавий момент із дальнім пострілом Політано, після якого Терраччано перевів м’яч над поперечиною, та, власне, забитий м’яч Джованні Сімеоне. Син головного тренера мадридського «Атлетіко», якому ще потрібно було провести пізнє кубкове дербі проти «Реала» цього вечора, скористався передачею Жезуса до правого флангу штрафного на 22 хвилині та переграв воротаря з гострого кута.

Після цього тривалий час ми провели лише з післясмаком моменту гостей у відповідь, коли з офсайду Бонавентура завершував відскок на правому куті воротарського прострілом на Бельтрана, а той забивав у порожні ворота. Цей епізод у «Фіорентини» виник завдяки вдалому розіграшу стандарту, що було чи не єдиною надією «фіолетових» у першому таймі, бо з гри вони банально не наближались до чужих володінь.

Цю згубну тенденцію намагався виправити перед настанням перерви Іконе самотужки, і якщо із зароблянням пенальті за незграбний фол Руї на правому фланзі штрафного в нього все вдалось, то з реалізацією одинадцятиметрового виникли проблеми. Нападник просто пробив над воротами, хоча воротар уже завалився в кут до моменту його удару. І нащо тільки самотужки було намагатись вирішити долю епізоду?

Як виявилось згодом, цей момент «Фіорентини» був ключовим для визначення переможця. У другому таймі гості повністю переграли суперників за атакувальними діями та статистичними показниками, але який вони мають сенс, якщо не впливають на стан рахунку на табло? У «Наполі» тривалий час моментів узагалі не було, але потім, уже під завісу гри, на полі з’явився свіжий гравець ротації Дзербін і поставив масну крапку в цій дуелі.

Спочатку Алессіо ціною удару головою об дальню стійку завершив скидання головою від Ді Лоренцо перед воротарським подачі кутового з правого флангу, а потім із правого краю атаки самотужки завершив швидку передачу на загострення. Чи мала подібні ситуації «Фіорентина» в другому таймі? Ні, бо суперники грали більш компактно, тож залишалось лише спостерігати за формуванням непристойного рахунку.

Фінальний свисток головного арбітра Федеріко Ла Пенни з Риму відправив до вирішального матчу за Суперкубок Італії-2024 неаполітанський «Наполі», тоді як для «Фіорентини» короткотривалий турнір добіг до завершення. У фіналі команда Вальтера Маццаррі гратиме проти переможця пари «Інтер» – «Лаціо».

Суперкубок Італії. Півфінал.

«Наполі» – «Фіорентина» - 3:0

Голи: Сімеоне, 22, Дзербін, 84, 87

На 45-й хвилині Жонатан Іконе («Фіорентина») не забив пенальті (промах).

Попередження: Бірагі, 51

«Наполі»: Голліні – Жезус, Ррахмані, Ді Лоренцо – Руї (Естігор, 72), Лоботка, Каюсте (Гаетано, 77), Маццоккі (Дзербін, 81) – Кварацхелія (Зелінські, 72), Сімеоне, Політано (Ліндстрьом, 72).

«Фіорентина»: Терраччано – Кайоде, Кварта (Барак, 88), Міленкович, Бірагі (Парізі, 68) – Дункан, Артур, Бонавентура (Фараоні, 88) – Іконе (Нзола, 56), Бельтран, Брекало (Соттіль, 57).

Арбітр: Федеріко Ла Пенна (Рим, Італія).

Стадіон: «Стадіон університету короля Сауда» (Ер-Ріяд, Саудівська Аравія).

Удари (у площину): 8 (4) – 16 (1)
Кутові: 4 – 6
Офсайди: 3 – 3.

НАПОЛІ - ФІОРЕНТИНА. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 19°C

Відео голів та огляд матчу

Події матчу

87’
ГОЛ ! М'яч забив Алессіо Дзербін (Наполі).
84’
ГОЛ ! М'яч забив Алессіо Дзербін (Наполі).
22’
ГОЛ ! М'яч забив Джованні Сімеоне (Наполі).
Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.