Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Australian Open
|
4679
0

Марта Костюк – Еліна Аванесян. Прогноз і анонс на матч Australian Open

19 січня українка зіграє проти нейтральної тенісистки в 1/16 фіналу мейджору

Марта Костюк – Еліна Аванесян. Прогноз і анонс на матч Australian Open
Getty Images/Global Images Ukraine. Марта Костюк

19 січня українська тенісистка Марта Костюк (WTA 37) проведе поєдинок 1/16 фіналу Відкритого чемпіонату Австралії 2024.

У 3-му раунді австралійського мейджору українка зіграє проти Еліни Аванесян (WTA 74), яка виступає під нейтральним статусом. Поєдинок відбудеться 3-м запуском на 1573 Arena. Орієнтовний час початку зустрічі – не раніше 05:00 за Києвом.

Марта Костюк

Перед поєдинком із Мертенс ми критикували Костюк, але з Елізе Марта здивувала. Психи, звичайно, були, але в міру, а за рівнем гри українка виглядала більш, ніж гідно.

Єдині питання до Марти лише щодо великої кількісті подвійних помилок. У поєдинку з Мертенс їх було 11. Щодо якості подачі, то цифри виглядали досить впевнено: 64% влучання першої подачі, 75% виграних очок на першому м'ячі, 77% врятованих брейк-пойнтів, 3 ейси.

Але ось за відчуттями, якось завжди нервово спостерігати за геймами Марти на подачі. Однак у потрібні моменти, особливо на супертай-брейку та у 12-му геймі третього сета, де Костюк врятувала матчбол, подача не підвела.

Марта – дуже емоційна дівчина, додаткового психологічного навантаження надасть паспорт Аванесян (Еліною ми рашистку точно називати не будемо, бо Елі у нас тільки одна).

За кар'єру у Марти – 11 перемог та 21 поразка проти тенісисток з росії, а після повномасштабного вторгнення: 0:7, не рахуючи Варвару Грачову, яка вже змінила громадянство на французьке.

Сподіватимемося, що Костюк зможе впоратися з напругою і переграти Аванесян, адже за рівнем гри Марта набагато вище.


Getty Images/Global Images Ukraine. Марта Костюк

Еліна Аванесян

21-річна росіянка поки що нічим не відзначилася у Турі. На її рахунку 5 трофеїв на рівні ITF і лише 1 на 100-тисячнику, який вона виборола у 2023 році.

Аванесян у 2-му раунді Australian Open 2024 обіграла 8-му ракетку світу Марію Саккарі 6:4, 6:4. Ця перемога стала для неї першою над тенісисткою із топ-10. Символічно, що на Вімблдоні 2023 Костюк виграла у Марії, і для українки це теж був перший тріумф над представницею першої десятки WTA.

На старті мейджора представниця країни 404 у статусі андердога з камбеком виграла у китаянки Чжу Сян Бай. Про Аванесян мало що можна сказати, їй 21 рік, великими досягненнями вона не відзначалася, тому логічно, що саме Марта йде фавориткою зустрічі.


Getty Images/Global Images Ukraine. Еліна Аванесян

Особисті зустрічі

Костюк та Аванесян вперше проведуть очний поєдинок.

Статистика виграних / програних матчів Костюк та Аванесян за роками

Прогноз на матч Марта Костюк – Еліна Аванесян

Ризикувати та ставити на 2:0 від Марти або мінус фори не хочеться. Пропонуємо заграти ставку Костюк виграє перший сет та матч за коефіцієнт 1.50.

Оцініть матеріал
(40)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.