Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок африканських націй
| Оновлено 18 сiчня 2024, 21:23
829
0

Єгипет – Гана. Прогноз і анонс на матч Кубка африканських націй

Поєдинок відбудеться 18 січня о 22:00 за Києвом

| Оновлено 18 сiчня 2024, 21:23
829
0
Єгипет – Гана. Прогноз і анонс на матч Кубка африканських націй
Getty Images/Global Images Ukraine

18 січня на «Стад Фелікс Уфуе-Буаньї» пройде матч 1-го туру Кубка Африканських Націй, в якому збірна Єгипту зустрінеться зі збірною Гани. Поєдинок розпочнеться о 22:00 за київським часом.

Єгипет

Команда досить цікава тим, що свої останні великі успіхи брала тоді, коли була колективом-зіркою. Фараони у 2006-2010 тричі поспіль ставали переможцями КАН. Але тоді Салах бігав лише у молодіжному складі Мокавлуна. Так, Мохамед вивів збірну на чемпіонат світу-2018 (після паузи майже у 30 років), але сам на ньому зіграв із травмою, і на російських полях єгиптяни не виправдали очікувань. На КАН вони програли фінал і в 2017-му, і позаминулого року, поступившись по пенальті Сенегалу. А потім так само, через невдачу у післяматчевій серії, дозволили Мане і компанії вирушити на мундіаль. Зараз, вже під керівництвом Руя Віторії, Мо зі своїми партнерами мало не зганьбилися з Мозамбиком, хоча відкривали рахунок. Лише за рахунок пізнього пенальті вирвали нічию 2:2.

Гана

Збірна саме мундіаль-2018 пропустила. Але їздила на решту 4 крайніх світових турніри. І навіть діставалася чвертьфіналу, коли 2010-го драматично поступилася Уругваю через невміння бити пенальті. У Катарі команда була непогана, але обмежилася єдиною перемогою при парі поразок – звичайно ж, не вийшла із групи. До речі, трохи раніше так само, провально закінчився для гранда африканського футболу минулий КАН. Зараз обойма залишилася приблизно тією ж (хоча без Рахмана Баба, Лампті і, головне, Томаса Парті), а ось тренує Кріс Х'ютон. З ним брати Айю та компанія почали з Кабо-Верде – і програли. На перший гол ще вдалося відповісти, але на 2-й доданій хвилині вирішальний м'яч оформив Родрігеш.

Статистика особистих зустрічей

Тричі поспіль, зокрема на КАН-2017, перемагали єгиптяни. І лише у крайньому поєдинку, також у 2017-му році, але в рамках відбору на чемпіонат світу, була нічия.

Прогноз

Букмекерські контори чекають на перемогу єгиптян, але номінальним гостям не можна програвати. Тож ставимо на тотал більше 1,5 гола (коефіцієнт – 1,61).

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.