Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 18 сiчня 2024, 15:41
2764
4

ЛУЧЕСКУ: «Думав, війна закінчиться, не вірив, що вона триватиме так довго»

Румунський тренер розповів італійським журналістам про те, що пережив в Україні

| Оновлено 18 сiчня 2024, 15:41
2764
4
ЛУЧЕСКУ: «Думав, війна закінчиться, не вірив, що вона триватиме так довго»
ФК Динамо. Мірча Луческу

Екс-головний тренер «Шахтаря» та «Динамо» Мірча Луческу розповів італійським журналістам, як переніс війну в Україні та пояснив, чому не залишив країну у 2014 та 2022 роках, коли російські окупанти розпочинали активну фазу військової агресії.

«Я довго чинив опір. Багато хто виїхав ще у 2014 році, коли росіяни окупували Донбас та Крим. Україна тоді мала сильний чемпіонат, на високому рівні грали чотири команди: донецький «Шахтар», київське «Динамо», харківський «Металіст» та «Дніпро». Я тренував «Шахтар», але коли росіяни напали на Донбас, нам довелося залишити Донецьк. Із «Шахтарем» ми переїхали до Києва, де мешкали в непростих умовах. Досить сказати, що у Києві ми навіть не грали домашні матчі, нам доводилося літати літаком до інших міст України, великої країни, де відстані дуже суттєві».

«У «Динамо» попросили мене допомогти, і я погодився. Перший рік пройшов дуже добре, ми виграли чемпіонат, Кубок України та Суперкубок. Потім у 2022 році почалася війна, але я вирішив залишитись, нехай навіть ми грали на стадіонах без глядачів і не могли користуватися літаком, через що поїздка автобусом займала 9-10 годин. Друга частина чемпіонату в сезоні-2021/22 так і не була зіграна, і ми поїхали до Європи, щоб провести кілька матчів на підтримку миру. Я був промоутером цих поєдинків. Я думав, що війна закінчиться, що вона не триватиме так довго, а тим часом футбол стане відповіддю на потребу людей у виживанні: кілька хвилин дозвілля, щоб краще перенести жахливу реальність загибелі багатьох молодих людей. Ось чому я не втік. У «Динамо» залишилося 14 гравців, я не здався та відновив команду за рахунок молоді. Я хотів бути поруч із ними у цій критичній ситуації, багато гравців виросли разом зі мною, вони сильні та зроблять кар'єру. Але коли бомбардування міст посилилися, я більше не міг цього терпіти. Рідні дзвонили мені щодня, вони дуже хвилювалися. Отже, у листопаді я поїхав, дорога була важкою, але зрештою я повернувся до Бухаресту», - розповів Луческу.

Раніше Луческу пояснив, чому відмовився очолити «Бешикташ» та «Ліон», які зверталися до нього після того, як румун залишив «Динамо».

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Mac_Gyver
Лично я 24 февраля 2022 пребывал в удивительном заблуждении, что кремлёвский старикашка заигрался, и принял решение, которое россияне никогда не поддержат  - и сметут старикашку в тот же день. Ведь аналогии между Путиным и Гитлером были слишком очевидны, и, как мне казалось, слишком оскорбительными для самих россиян. Должен признаться, что я ошибался. Путин действительно знает свой народ намного лучше всех. Часть этого народа настолько тупа, что действительно не понимает своей фашистской сущности. Другая его часть всё прекрасно понимает и скрыто гордится своим фашизмом (открыто надеясь переписать историю в будущем, вытравив из неё неприятную для себя правду).
Swed
Многие думали что Прошенко как то решит в  Минске-2 тему мира.А оказалось, что он и не собирался ничего предпринимать.   И всё подсунул Зеленскому.  
  Сегодня показывали телефильм из пограничного села с рашей.   Нет там никакой стены Яценюка.    Бабуля каже: Ото дом бачите?  То вже расея.   За огородами.
Falko
У листопаді 2023 бомбардування посилились? В Києві?
Циган вигадав для себе чергову відмазку?