Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок африканських націй
|
664
0

ДР Конго – Замбія. Прогноз і анонс на матч Кубку африканських націй

Поєдинок відбудеться 17 січня о 22:00 за Києвом

ДР Конго – Замбія. Прогноз і анонс на матч Кубку африканських націй
Twitter

17 січня на «Стад Лоран Поку» пройде матч 1-го туру Кубка Африканських Націй, в якому збірна ДР Конго зустрінеться зі збірною Замбії. Поєдинок розпочнеться о 22:00 за київським часом.

ДР Конго

Команда непогано котирується в африканському футболі. Так, вона лише одного разу, рівно півстоліття тому, 1974-го, виступала на чемпіонаті світу. Але кілька разів була переможцем КАН (у тому ж поколінні, 1968-й та 1974-й), та й у минулому десятилітті 4 рази поспіль їздила на турнір і навіть брала там бронзу. Щоправда, крайню континентальну першість леопарди пропустили. Зараз із різних причин не поїхали на Кубок кілька досвідчених футболістів, Маланго, Болінги, Аколо і, головне, Кебано - такого ж результативного хавбека з такою кількістю матчів у заявці наразі немає. А Уан-Біссака так і не прийняв пропозицію батьківщини предків. Але є Бонгонда, Масуаку, Мбемба, Калулу, Какута і, звичайно, Бакамбю - якщо не зірковий, то цілком міцний перелік, який можна ще продовжувати.

Замбія

Збірна запам'яталася у 2012-му році. Тоді чіпополо, які вже давно нічого не представляли (хоча наприкінці минулого століття регулярно добиралися до 2-3 місця), раптом виграли КАН! Але це був саме виняток. Потім команда двічі поспіль не вийшла з групи, а далі взагалі почала пропускати континентальні турніри. Та й у нинішній команді головна зірка – тренер, Авраам Грант, з яким вдалося виграти відбіркову групу. Здебільшого у списку гравці місцевих клубів чи сусідніх африканських країн. На загальному фоні виділяється Патсон Дака з його досвідом голів в АПЛ, але зараз його Лестер у Чемпіоншипі, а сам форвард грає мало, хоч і результативно: 4 голи та 2 передачі за 7 появ на полі в тому дивізіоні.

Статистика особистих зустрічей

У 2009-му році конголезці перемогли у запеклій боротьбі 2:1. За 6 років, на КАН, збірні зіграли внічию.

Прогноз

Букмекерські контори вважають шанси пари практично ідентичними. Але у конголезців склад переконливіший, отже ставимо на їхню перемогу за нульової фори (коефіцієнт - 1,833).

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Роналду після 30 років забив 424 голи. Скільки у Мессі?
Футбол | 01 травня 2024, 23:38 0
Роналду після 30 років забив 424 голи. Скільки у Мессі?

Кріштіану оформив дубль за «Аль-Наср» у ворота «Аль-Халіджа»

ЧС з хокею. Календар збірної України (оновлюється)
Хокей | 02 травня 2024, 10:00 7
ЧС з хокею. Календар збірної України (оновлюється)

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.