Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Збірна України
| Оновлено 16 сiчня 2024, 20:22
878
0

В усіх чотирьох турнірах EEVZA Україна посіла 2 місце

Завершився чемпіонат Східно-Європейської зональної асоціації сезону 2023-2024 років

| Оновлено 16 сiчня 2024, 20:22
878
0
В усіх чотирьох турнірах EEVZA Україна посіла 2 місце
CEV. Збірна України з волейболу U-20

За традицією, що вже встановилася, на стику старого і нового років, як правило, у двох вікових групах (серед чоловіків та жінок) проходять матчі Східно-Європейської волейбольної зональної асоціації (EEVZA). Нинішнього сезону це були турніри вікових категорій до 18 і до 20 років. У кожному з них брали участь волейболісти та волейболістки збірної України й у підсумку вони посідали другі місця (завжди слідом за Польщею), отримуючи срібні нагороди.

Першими ще у листопаді 2023 року це зробила команда дівчат вікової категорії до 18 років (головний тренер Анастасія Котляренко). До речі, саме ця збірна, яка виступала в латвійському місті Даугавпілс, була ближче за інших до першого місця, поступившись Польщі у стартовій грі турніру з рахунком 2:3. Всі інші матчі і польські волейболістки, і українки пройшли без втрат, тож нашим дівчатам не вистачило лише однієї виграної партії на тай-брейку для тріумфу та виходу до фінальної частини чемпіонату Європи.

Такий самий результат (2 місце) у грузинському місті Телаві повторила і юнацька збірна U-18 під керівництвом Костянтина Рябухи. У передостанньому турі українці поступилися збірній Польщі 1:3. З однією поразкою наша команда фінішувала другою, здобувши срібний комплект нагород.

7 січня вже нового 2024 року у литовському місті Шяуляй було підбито підсумки жіночого турніру вікової категорії до 20 років. І тут збірна України (головний тренер Артем Дігтяренко) виступила цілком гідно, посівши друге місце. Лише у головному поєдинку українські волейболістки програли Польщі 0:3, хоча у всіх трьох партіях була запекла боротьба – 24:26, 22:25 та 20:25. Це була єдина поразка нашої команди на турнірі.

І, нарешті, минулої неділі 14 січня юніорська збірна U-20, наставником якої є заслужений тренер України Володимир Романцов, здобула срібло у польському місті Гожув-Велькопольський. Наші волейболісти здобули 3 перемоги при одній поразці від Польщі 1:3.

Таким чином, відібратися на чемпіонати Європи своїх вікових категорій в українських збірних на EEVZA не вийшло. Тепер навесні чекають ігри другого відбіркового туру, де необхідно здобувати путівки до фінальних частин Євро.

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Юрій Семенюк став бронзовим призером чемпіонату Польщі у Плюс Лізі
Волейбол | 26 квітня 2024, 23:54 0
Юрій Семенюк став бронзовим призером чемпіонату Польщі у Плюс Лізі

«Проєкт» з українським центральним блокуючим двічі переміг «Ресовію» у серії за 3 місце

ОФІЦІЙНО. Екс-тренер Челсі став президентом Порту
Футбол | 28 квітня 2024, 08:25 2
ОФІЦІЙНО. Екс-тренер Челсі став президентом Порту

Андре Віллаш-Боаш переміг на виборах

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.