Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Australian Open
| Оновлено 17 сiчня 2024, 16:16
6733
5

Марта КОСТЮК: «Мертенс? Це краще, ніж Свьонтек, Соболенко чи Рибакіна»

Українка прокоментувала перемогу над Клер Лю та майбутній матч з Елізе Мертенс

| Оновлено 17 сiчня 2024, 16:16
6733
5
Марта КОСТЮК: «Мертенс? Це краще, ніж Свьонтек, Соболенко чи Рибакіна»
Getty Images/Global Images Ukraine. Марта Костюк

Українська тенісистка Марта Костюк (WTA 37) прокоментувала перемогу над Клер Лю (США, WTA 99) у 1-му раунді Відкритого чемпіонату Австралії 2024, а також поділилася очікуваннями від майбутнього поєдинку проти Елізе Мертенс (Бельгія, WTA 28) на мейджорі:

«Матч із Клер Лю? Я дуже задоволена третім сетом. Рада, що змогла знайти ритм, тому що Клер – дуже непроста суперниця для мене, для моєї гри. І до того ж це перше коло мейджора, тому завжди трохи більше нервів та очікувань, але це був хороший матч. Перемога є перемога, тож рухаємося далі.

Елізе Мертенс? Коли я грала з нею два роки тому, то це було приблизно на другому тижні після початку повномасштабної війни. Я була у дуже поганому психологічному стані. Не знаю, чи пам'ятають люди ще, бо вже стільки часу минуло... Коли почалася війна, щодня ти відчував різні емоції: то страх, то гордість, то піднесення духу. І десь на другий тиждень було таке сильне емоційне вигоряння.

Я тоді після дуже важкого матчу з Мариною Заневською відчувала себе дуже втомленою від усього, що відбувається в цілому, і не змогла нормально зіграти з Мертенс, тому оцінювати дуже складно, чи це вдала суперниця для другого кола, чи ні. Звичайно, це краще, ніж Свьонтек, Соболенко чи Рибакіна. Це буде ще один класний матч, але про поєдинок два роки тому я нічого сказати не можу, тому що він проходив у дуже складних емоційних умовах для мене. Але я добре її знаю, грала кілька разів проти неї пару і також тренувалася з нею. Подивимося, це Grand Slаm, тож усе може статися.

Підтримка? Я дуже люблю грати в Австралії, особливо у Мельбурні. Я у дуже близьких стосунках із українською діаспорою тут, починаючи з 2017 року, коли я виграла юніорський Australian Open. Вони тоді дуже тепло нас прийняли. Ми тоді були молоді та бідні юніори (сміється), які дійсно не мали зайвих грошей, щоб пожити в готелі два дні. І вони між турнірами нас прийняли. З того моменту ми завжди навідуємось до них у гості, підтримуємо з ними контакт. Це справді велика діаспора і вони сильно підтримують. Я відчуваю це і бачу, і дуже люблю, коли вони присутні на моїх матчах», – сказала Марта.

У ніч проти 17 січня Костюк проведе поєдинок проти Мертенс на стадіоні Kia Arena. Орієнтовний час початку зустрічі – 07:00 за Києвом.

Відеоогляд матчу Марта Костюк – Клер Лю

Оцініть матеріал
(36)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Nostradamus
Ну от і покажи себе діаспорі без психів, так шоб мені сидячи під Харковом не соромно було! 
Війна її бідолагу в США застала... Бідося бл..ть
Muskrat2
Сама ти "це".