Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Australian Open
| Оновлено 13 сiчня 2024, 22:11
12573
4

Еліна СВІТОЛІНА: Вперше чую ім'я суперниці. Переглянули її ігри на YouTube

Еліна 15 січня зіграє проти Тейли Престон у 1/64 фіналу Australian Open 2024

| Оновлено 13 сiчня 2024, 22:11
12573
4
Еліна СВІТОЛІНА: Вперше чую ім'я суперниці. Переглянули її ігри на YouTube
Getty Images/Global Images Ukraine. Еліна Світоліна

Перша ракетка України Еліна Світоліна (WTA 23) розповіла про своє відновлення після турніру WTA 250 в Окленді, першу суперницю на Australian Open і про першу довгу подорож з донькою:

«Наразі я вже на 100% відновилася. Турнір в Окленді видався дуже складним, але я рада, що спромоглася зіграти на дуже високому рівні. Мені випали такі сильні суперниці, але я змогла не просто зіграти з ними, а й перемогти. І це для мене дуже великий крок уперед, тому що ми з командою трохи хвилювалися з приводу мого самопочуття та стану моєї ноги. Все-таки я не грала два місяці після US Open і не знала, як нога реагуватиме на навантаження. Тому я дуже рада, що вже з першого мого турніру показала такий високий рівень тенісу.

Це значний крок і для мене, і для моєї фізичної форми. Зараз важливо щодня ставити моє здоров'я у пріоритет, щоб у мене була можливість грати багато турнірів, адже важливі змагання – це і турніри серії 500, і турніри серії 1000 – їх дуже багато. Треба перебувати у такій потужній формі, тому для мене мій фізичний стан – це пріоритет. Тож я дуже рада, що від початку все так і склалося, що я почуваюся добре і зараз готуюся до свого першого матчу на АО у понеділок.

Тейла Престон? Я вперше чую прізвище своєї суперниці, але це нормально, бо вона молода і лише зараз починає грати на найвищому рівні. Але ми з тренером вже проробили цю роботу перед матчем: подивилися її матчі у YouTube, як вона грала в Аделаїді, у Куйонзі. Тому ми розуміємо, як вона грає і чого від неї чекати. Але для мене зараз головне – фізично почуватися на 100%, і зосередитися на своїй грі, над моментами, над якими ми працювали у міжсезоння. Для мене не важливо, хто стоїть на іншій половині корту, для мене пріоритет – сфокусуватися на тому, що я можу контролювати сама та працювати над своєю грою. Неважливо, чи це буде матч чи тренування, я щоразу хочу підготуватися і зіграти якнайкраще, щодня працюючи над своєю грою.

У нас видалася трохи складна подорож до Нової Зеландії, бо за два дні до перельоту Скай захворіла. Нам довелося перенести наш переліт ще на один день, щоб дати час відновитися. Тож ми провели наше Різдво у такій аварійній ситуації і після цього було трошки складно летіти 26 годин. Але потім, коли вже прилетіли, то була чудова погода, яка пішла їй на користь і вона одужала дуже швидко. Ось така видалася перша така довга подорож (сміється).

Але ми дуже раді, що ми тут усі разом. Тут моя мама, є також нянька, донька має свою команду, яка піклується про неї. Це дуже здорово, що ми з Гаелем можемо довіряти догляд за нею іншим людям, бо коли ми удвох граємо на турнірі, то це робити трохи складно (сміється). Я рада, що є така допомога, та й доньці дуже подобається проводити час із бабусями та нянею. Няня з народження була з нами, тому Скай адаптувалася і вже звикла до неї», – розповіла Еліна.

У 1/64 фіналу Світоліна зіграє проти 18-річної Тейли Престон (Австралія, WTA 203). Поєдинок відбудеться 15 січня о 02:00 за Києвом.

Оцініть матеріал
(63)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

КАПЕЛЛО: «Де Дзербі? Третьосортний тренер, якого спонсорує Гвардіола»
Футбол | 13 травня 2024, 19:55 42
КАПЕЛЛО: «Де Дзербі? Третьосортний тренер, якого спонсорує Гвардіола»

Легендарний італієць, очевидно, не цінує таланту свого співвітчизника

Мбаппе побився з президентом ПСЖ перед матчем із Тулузою
Футбол | 13 травня 2024, 20:52 23
Мбаппе побився з президентом ПСЖ перед матчем із Тулузою

Нассеру Аль-Хелаїфі не сподобалося відеозвернення форварда

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Muskrat2
Це справжні профі, переглянули відео, вивчили суперницю, порівняйте з Костюк, яка навіть гру топів не дивиться і прямо про це заявляє. 
Kamon
Главное не умудрись проиграть ей
apepa
Ну это проходной соперник. А вот дальше..