Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Іспанія
| Оновлено 18 сiчня 2024, 02:01
6089
0

Реал – Барселона. Прогноз та анонс на фінал Суперкубку Іспанії

«Бонусне» класико

| Оновлено 18 сiчня 2024, 02:01
6089
0
Реал – Барселона. Прогноз та анонс на фінал Суперкубку Іспанії
Getty Images/Global Images Ukraine

14 січня в Ер-Ріяді (Саудівська Аравія) відбудеться фінальний поєдинок Суперкубку Іспанії. У ньому зіграють дві головні команди Ла Ліги – «Реал Мадрид» та «Барселона». Початок поєдинку – о 21.00 за київським часом.

Реал

На відміну від Суперкубків провідних ліг Європи, цей турнір в Іспанії останнім часом відбувається у нетрадиційному форматі. І не у традиційний час.

Якщо в решті топ-ліг матчем за Суперкубок, як правило, розпочинають сезон, і в ньому зустрічаються чемпіон або з віце-чемпіоном, або з переможцем національного Кубка, то в Іспанії все складніше.

У турнірі беруть участь чотири команди. І грають вони не на початку сезону, а у його розпалі. Обов'язково – чемпіон та володар Кубка, а далі можливі варіації.

Цього сезону до «обов'язкової» пари – «Барселона» (чемпіон) та «Мадрид» (володар Кубка Короля) приєдналися кубковий фіналіст – «Осасуна», і третя команда минулого чемпіонату – «Атлетико».

Цього разу іспанський Суперкубок розігрується на полях Саудівської Аравії.

Getty Images/Global Images Ukraine

У першому півфіналі відбулось мадридське дербі. Найчастіше поєдинки між «Реалом» та «Атлетико» вирізняються насамперед принциповістю та завзятістю. Втім, і в другу чергу також. Але цього разу сусіди-суперники видали справжнє шоу.

2:2 – це за підсумками лише першої сорокап'ятихвилинки. Відразу чотири м'ячі у першому таймі у нинішньому столітті в мадридському дербі не було зафіксовано.

Але це був лише початок. У другому таймі було забито ще два м'ячі. І знову – закономірна нічия. Хоча гол Морати у ворота «вершкових» багато хто вважає зарахованим не за правилами. Форвард «матрацників» боровся з голкіпером суперників Кепою та захисником Рюдігером. Альваро зіткнувся з воротарем, і м'яч відскочив у ворота.

Спочатку це взяття воріт було оформлено, як автогол Кепи, але потім його переписали на Морату.

В додатковий час забивав лише «Реал». Хоча чому «лише»? Автоголом відзначився гравець «Атлетико» Савич, а переможна крапка на рахунку Діаса.

Цікаво, що в 19-ти турах Примери команда Анчелотті пропустила лише 11 м'ячів, а тут одразу три. Може, все тому, що ворота захищав не наш Андрій Лунін, а «їхній» Кепа Аррісабалага, якого визнали одним із найгірших гравців поєдинку.

Проте перемога є перемога. Вже 17 для «вершкових» в останніх 20 зустрічах у всіх турнірах. Із вересня вони не програють.

«Атлетико» ж може занести собі в актив, окрім характеру і волі до перемоги, рекордний м'яч Грізманна. Забивши «Реалу», Антуан перевершив за кількістю м'ячів в історичному реєстрі головну легенду «смугастих» - Луїса Арагонеса. У іспанця тепер залишається 173 точні удари, а у француза – на один більше. І ще ж не вечір.

Карло Анчелотті, головний тренер «Реала»:

- Стосовно Кепи, то він зіграв нормально. Він нічого не міг зробити у перших двох пропущених м'ячах. Я пізніше виберу, хто зіграє у фіналі – Кепа чи Лунін. Так, ми пропустили три м'ячі – це багато. Але в той же час ми здобули перемогу над сильним суперником. Ми повинні виправити деякі речі й оцінити, що робити. Час поки що є. Все вирішать дрібні деталі.

Барселона

Другий півфінал іспанського Суперкубку не був таким багатим на події, як перший. Проте гра «Барси» і «Осасуни» стала більш обговорюваною з погляду суддівства. І мова ведеться не тільки, точніше, не стільки про забиті м'ячі командою Хаві.

У другій половині першого тайму захисник памплонців Катена фактично здійснив фол останньої надії, перервавши вихід Рафіньї на побачення з голкіпером. Але суддя обмежився лише «гірчичником».

На початку другого тайму каталонці вийшли вперед завдяки точному удару Левандовського. Але перед цим захисник «Барси» Крістенсен дуже жорстко зіграв проти опонента. Можливо, був фол, хоч суддя й промовчав.

Getty Images/Global Images Ukraine

Наприкінці поєдинку чемпіони Іспанії подвоїли свою перевагу: відзначився Ямал, оновивши черговий іспанський рекорд. Тепер саме він – наймолодший автор забитого м'яча у Суперкубках країни.

Примітно, що «Барселона» вперше з вересня (після розгрому «Антверпена» 5:0 у Лізі чемпіонів) виграла з перевагою у два м'ячі.

Команда Хаві – другий рік поспіль у фіналі Суперкубку Іспанії. Рік тому вона перемогла «Реал» 3:1. І ось знову зустріч із старим знайомим.

Хаві, головний тренер «Барселони»:

- У мене чудові стосунки з Карло Анчелотті, але я не стежу за статистикою наших протистоянь. Цього сезону Анчелотті змінив систему «Реала»: тепер команда грає за схемою 4-4-2 з ромбом та «хибною дев'яткою». Ця деталь стане ключовою у нашому майбутньому матчі, але ми підготуємося до цього та постараємося виграти. Ми маємо намір грати в атакуючий футбол та спробуємо скористатися вільними зонами.

Історія протистоянь

Два головні символи чемпіонату Іспанії, а до певної міри і всього європейського футболу, провели незліченну кількість очних протистоянь. Лише у рамках Ла Ліги суперники зіграли 187 матчів, де з невеликою перевагою (у чотири перемоги) ведуть «мадридисти».

Щодо зустрічей за Суперкубок Іспанії, то в цьому турнірі перевага у каталонців: 14 перемог проти 12-ти.

Прогноз

Фаворитом матчу бачиться «Реал». Причому не лише на «папері», у букмекерів, а й якщо враховувати реальне співвідношення сил.

Мадридці не програють із вересня. Команда набрала приголомшливу форму. Не в останню чергу завдяки майже «чарівному» впровадженню в колектив літнього новачка Беллінгема. Саме Джуд є найкращим бомбардиром команди та одним із найкращих снайперів Ла Ліги. Саме він став головною дійовою фігурою у першому класико нинішнього сезону, схиливши шальки терезів на користь «вершкових».

Єдиним слабким, точніше вразливим місцем «Мадрида» залишається воротарська позиція. Куртуа досі не відновився від травми, а його «дублери» – Кепа та Лунін – не відзначаються надійністю. Особливо іспанець.

Після гри з «Атлетико» фани «Мадрида» розкритикували Анчелотті за вибір на користь Кепи. Вони вважають його винним мінімум у двох пропущених м'ячах. І наполегливо рекомендують тренеру виставити на фінал українського воротаря.

Що ж до «Барселони», то вона поки що не демонструє ні гри осудної, ні результатів чемпіонських. Лідери команди, насамперед Левандовськи, далекі від оптимальної форми. Кидається з однієї крайності до іншої й Хаві.

Можна не сумніватися, що «блаугранас» будуть дуже мотивованими на цю гру, щоб хоч якось скрасити післясмак від невдалого осіннього відрізку сезону. Але за грою «Мадрид» зараз виглядає крутішим.

І якщо не станеться чогось екстраординарного, «Реал» має перемагати. З перевагою в один м'яч.

Орієнтовні склади:

«Реал»: Лунін, Менді, Начо, Рюдігер, Карвахаль, Тчуамені, Кроос, Вальверде, Беллінгем, Родріго, Вінісіус

«Барселона»: Пенья, Кунде, Араухо, Крістенсен, Бальде, Педрі, де Йонг, Гюндоган, Ямал, Левандовськи, Фелікс.

Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Прощавайте, єврокубки? Схоже, Дніпро-1 відмовляється від колишніх амбіцій
Футбол | 27 квітня 2024, 10:28 2
Прощавайте, єврокубки? Схоже, Дніпро-1 відмовляється від колишніх амбіцій

Рік тому команда рвалася в ЛЧ, а зараз може залишитися без континентальних турнірів

Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі
Футбол | 27 квітня 2024, 00:05 16
Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі

На українського воротаря свого часу претендували «Наполі» та «Ліверпуль»

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.