Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Australian Open
| Оновлено 13 сiчня 2024, 13:40
4063
3

Юлія СТАРОДУБЦЕВА: «Жабер? Так, я про неї чула. Цікаво, як зіграю»

Ексклюзивне інтерв'ю української тенісистки для Sport.ua

| Оновлено 13 сiчня 2024, 13:40
4063
3
Юлія СТАРОДУБЦЕВА: «Жабер? Так, я про неї чула. Цікаво, як зіграю»
Instagram. Юлія Стародубцева

У ніч на 12 січня українська тенісистка Юлія Стародубцева (WTA 152) вийшла в основну сітку Відкритого чемпіонату Австралії 2024.

23-річна українка вперше пробилася до основи турніру серії Grand Slam. У кваліфікаційному етапі Стародубцева обіграла Мартіну Капурро Таборду, Геррієт Дарт і Габріелу Кнутсон.

У 1/64 фіналу австралійського мейджора Юлія зіграє проти 6-ї ракетки світу, 3-разової фіналістки турнірів Ghand Slam (Вімблдон 2022, Вімблдон 2023, US Open 2023) Онс Жабер.

Редакція Sport.ua зв'язалася з Юлією, щоб привітати з першими успіхами на кортах Мельбурна, а також поставити кілька запитань:

– Щиро вітаємо з успішним стартом на АО 2024! Який матч у кваліфікації був для вас найскладнішим?

– Фінальний [проти Кнутсон – прим. Sport.ua]... Дуже складно було завершити і я, можна сказати, таки змогла. І слава Богу.

– Що відчували після матчболу у фіналі кваліфікації? Що для Вас означає перший вихід до основної сітки турніру Grand Slam і хто перший привітав з успіхом?

– Було стільки привітань, що я навіть не можу перерахувати. Це дуже важлива перемога для мене. Я не загадувала, чи можу я пройти сито кваліфікації. Просто намагалася грати якнайкраще.

Це моя перша основна сітка Grand Slam, тому я дуже рада, що зуміла сюди пробитися.

– Що думаєте про поєдинок з Онс Жабер? Вона вважається однією з найкращих тенісисток світу.

– Так, я про неї чула (сміється). Вона хороша тенісистка, вона мені імпонує як гравець. Мені дуже цікаво, як я зіграю з нею.

Мені було байдуже, з ким я зустрінусь у першому раунді. Тому, так, просто дуже цікаво, на що я здатна. Головне вірити в себе та розуміти, що можна обіграти будь-кого.

– Які взагалі очікування від майбутніх матчів? Чи думали наперед, з ким можете зіграти і як далеко пройдете за сіткою?

– Ні, взагалі не думала, з ким я гратиму, або з ким би хотіла зіграти. Просто фокусуватимуся на одному матчі. Поєдинок за поєдинком!

– Які плани після АО 2024? На яких турнірах ви думаєте зіграти?

– Поки що не знаю, на яких турнірах хотіла зіграти. Планувала виступити в Азії, але один турнір скасували. Тож гадки не маю. Дивитимемося, як зіграю тут, а далі вже вирішуватимемо.

– Забігаючи наперед: чи варто Вас чекати на європейському грунті цього сезону?

– Чесно, може й ні… Мені подобається грати у США, моя база там, біля Нью-Йорка. Я завжди можу прилетіти та потренуватися там, а потім вилітати на якийсь із турнірів.

Не знаю, якщо Бог дасть потрапити на Ролан Гаррос, то приїду до Європи на пару турнірів до старту мейджора, – сказала Юлія.

Стародубцева проведе поєдинок проти Жабер на стадіоні Margaret Court Arena у понеділок, 15 січня. Час початку зустрічі – 10:00 за Києвом.

Оцініть матеріал
(35)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Senior
Ця тупа ватниця чула тільки про росіян, про інших їй не цікаво. Соромно що грає під українським прапором