Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Міжнародні турніри
| Оновлено 06 березня 2024, 02:28
316
0

Жіночий ЧС-2025 з футзалу. На збірну України невдовзі чекає жеребкування

Європейська кваліфікація проходитиме з квітня 2024 року до квітня 2025 року

| Оновлено 06 березня 2024, 02:28
316
0
Жіночий ЧС-2025 з футзалу. На збірну України невдовзі чекає жеребкування
УЄФА

Європейська кваліфікація першого в історії чемпіонату світу серед жіночих футзальних збірних проходитиме з квітня 2024 до квітня 2025 року у форматі міні-турнірів у три етапи (попередній, основний та елітний раунди). Збірна України побореться за одну із чотирьох путівок від УЄФА.

ЧС-2025 із футзалу серед жінок. Європейська кваліфікація

Команди з найнижчими позиціями в рейтингу коефіцієнтів жіночих збірних УЄФА з футзалу розпочнуть відбір із попереднього раунду. Кількість команд у попередньому раунді залежатиме від кількості заявок.

Решта учасників стартує з основного раунду, за винятком Португалії та Іспанії, які отримали прямі путівки до елітного раунду. Якщо європейська команда отримає право на проведення чемпіонату світу, вона стане володаркою прямої путівки у фінальну стадію.

Попередній раунд (жеребкування – 27 лютого, матчі – 14–19 травня)

Усіх учасників буде розбито на групи із чотирма чи трьома командами, залежно від кількості заявок. Переможці груп і, у разі потреби, найкращі володарі других місць вийдуть до основного раунду.

Основний раунд (жеребкування – 27 лютого, матчі – 15–20 жовтня)

24 команди розподілять по шести квартетах. Переможці груп і, у разі потреби, найкраща команда серед володарів других місць вийдуть до елітного раунду.

Елітний раунд (жеребкування – 31 жовтня, дати проведення матчів буде оголошено пізніше)

Вісім команд, включно з Іспанією та Португалією, розіб'ють на два квартети. По дві найкращі команди з кожної групи вийдуть у фінальну частину.

Перший чемпіонат світу з футзалу серед жінок відбудеться у 2025 році. Участь у турнірі візьмуть 16 команд. Квоти для участі в мундіалі розподілені наступним чином: Європа – 4, Південна Америка – 3, Азія – 3, Африка – 2, КОНКАКАФ – 2, Океанія – 1. Ще одне місце дістанеться країні-господарці.

Після запровадження чемпіонату світу з футзалу серед жінок УЄФА розширить жіноче футзальне Євро до 8 команд. Турнір проводитиметься кожних 4 роки, а наступний ЧЄ пройде у 2027 році.

Усі три чемпіонати Європи з футзалу серед жінок, які проводилися до цього моменту – у 2019-му, 2022-му (перенесений із 2021-го) та 2023 роках, – вигравала Іспанія. Збірна України посідала на цих форумах 4-те, 3-тє та 2-ге місця відповідно.

Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.