Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Мотоспорт
| Оновлено 10 сiчня 2024, 18:51
745
0

Дакар 2024. Кінтанілья виграв 5-й етап, Бренч повернув загальне лідерство

Завершився п’ятий етап ралі-рейду

| Оновлено 10 сiчня 2024, 18:51
745
0
Дакар 2024. Кінтанілья виграв 5-й етап, Бренч повернув загальне лідерство
Getty Images/Global Images Ukraine. Пабло Кінтанілья

На ралі-рейді Дакар 2024 року, який, як і минулого року, проходить у Саудівській Аравії, завершився п'ятий етап, останній перед дводенним шостим етапом-марафоном.

У прем'єрному класі мотоциклів Rally GP переміг райдер заводської команди Monster Energy Honda Team, дворазовий чемпіон світу з ралі-рейдів Пабло Кінтанілья. Для чилійського ветерана це сьома у кар'єрі перемога на етапах Дакара та перша цього року. А заводська команда Honda відсвяткувала перемогу втретє на нинішньому Дакарі – другий та четвертий етапи виграв інший райдер японського бренду, також чилієць Начо Корнехо, який сьогодні фінішував 13-м.

Чинний чемпіон світу з ралі-рейдів і один із фаворитів Дакара 2024 року Лусіано Бенавідес до останніх кілометрів боровся за подіум, але його заводська Husqvarna кілька разів затихла і аргентинець фінішував на 49-му місці. Після закінчення етапу з'ясувалося, що двигун мотоцикла потрібно замінити, а це коштує 15-секундного пенальті.

Варто також відзначити прорив Мейсона Клейна. Американець на мотоциклі Kove команди Korr Ofroad Racing через технічні неполадки на минулих етапах, які коштували йому втрати шансів на боротьбу в загальному заліку, сьогодні стартував 56-м, а на фініші замкнув топ-5.

У загальному заліку лідерство повернув Росс Бренч із заводської команди Hero Motorsports Team Rally. Ботсванець фінішував шостим і випереджає Корнехо на 1 хвилину та 14 секунд.

У класі Rally 2 переміг австрієць Тобіас Ебстер, для якого це перша у кар'єрі перемога на етапах Дакара. У заліку п'ятого дня Ебстер замкнув першу десятку.

У нечисленному, але конкурентному класі квадроциклів переміг Марсело Медейрос. Бразилець розділив подіум із чинним чемпіоном Олександром Жиру та поточним лідером генеральної класифікації Мануелем Андухаром.

У класі автомобілів першу в Дакарі 2024 року перемогу здобув катарець Насер Аль-Аттія, а лідерство в генеральній класифікації продовжує утримувати місцевий гонщик Язід Аль-Раджі. Нідерландець Андре Тевессен з українським штурманом Дмитром Циром фінішував 90-м.

У класі вантажівок вперше в Дакарі 2024 виграв Мартін Мацик з MM Technology Team. Чех скористався проблемами в Алеша Лопрайса та лідера загального заліку Януса ван Кастерена і вийшов на друге місце у генеральній класифікації.

Загальний залік усіх класів за підсумками п'ятого етапу.

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.