Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Збірна України
| Оновлено 09 сiчня 2024, 22:39
563
1

Олімпійська збірна України у червні зіграє у турнірі U-23 у Франції

У футбольному турнірі Олімпіади вперше зіграє українська збірна

| Оновлено 09 сiчня 2024, 22:39
563
1
Олімпійська збірна України у червні зіграє у турнірі U-23 у Франції

Із 26 липня до 11 серпня в Парижі проходитимуть Олімпійські ігри 2024, в яких уперше в історії візьме участь футбольна збірна України.

На сьогодні відомі вже 10 учасників чоловічого футбольного турніру Олімпійських ігор 2024 року, які змагатимуться в період із 24 липня до 9 серпня в 7 містах Франції: Парижі, Марселі, Ліоні, Бордо, Сент-Етьєні, Ніцці та Нанті. У змаганнях, згідно з регламентом, можуть узяти участь гравці, які народилися після 1 січня 2001 року. Крім того, кожна команда може внести до заявки трьох футболістів, які старші цього віку.

Загалом у турнірі візьмуть участь 16 збірних: Франція – як господар, три команди представлятимуть Європу (Україна, Іспанія, Ізраїль), три – Африку (Марокко, Єгипет, Малі), три – Азію (стануть відомі в травні 2024 року), дві – Південну Америку (визначаться в лютому), дві – зону КОНКАКАФ (США, Домініканська Республіка), одна – Океанію (Нова Зеландія), також до них приєднається переможець плей-оф між четвертими командами Африки (Гвінея) та Азії.

Формат олімпійського турніру традиційний: боротьба в 4 групах по 4 команди, по дві найсильніші виходять у плей-оф, потім – чвертьфінали, півфінали, матч за третє місце й фінал (9 серпня, Париж, «Парк де Пренс»).

Перший віце-президент УАФ Вадим Костюченко розповів: «Дуже приємно, що збірна України опинилася серед 16 учасників олімпійського футбольного турніру серед чоловіків. Це історичне досягнення команди Руслана Ротаня. До старту турніру, який розпочнеться 24 липня, за два дні до офіційного відкриття, залишилося вже менше 200 днів.

У нас уже є розуміння, як наша команда буде готуватися до свого дебютного виступу на Олімпіаді. 25 березня на неї очікує виїзний матч з однією з потужних азійських збірних. Зараз уточнюються останні деталі з організаторами, і днями ми офіційно оголосимо про це. А в червні підопічні Руслана Ротаня зіграють на турнірі для команд U-23, який пройде у Франції».

Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
locator-x
Добре, що є підготовка. Але що собою буде являти ця збірна, зрозуміло буде тільки у червні.