Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 09 сiчня 2024, 21:02
806
0

Українці набирають очки у національних чемпіонатах інших країн

Майже всі наші гравці перебувають на провідних ролях у своїх командах

| Оновлено 09 сiчня 2024, 21:02
806
0
Українці набирають очки у національних чемпіонатах інших країн
volleyleague.gr. Тимофій Полуян

Тривають національні чемпіонати з волейболу у багатьох країнах Європи, де виступають українські волейболісти-легіонери. Дуже приємно, що майже всі вони відіграють провідну роль у своїх командах, проте на турнірному становищі це відбивається по-різному.

Почнемо із чоловіків. Так, у польській Плюс Лізі окрім львівського «Баркома-Кажани», про результати якого ми постійно повідомляємо, можна стежити за гравцем національної збірної України Юрієм Семенюком. Він грає за варшавський «Проект». У 14-му турі столична команда виступала в гостях і зазнала поразки від клубу «Індікпол АЗС» із міста Ольштин 0:3. Наш волейболіст усі три сети був у грі та набрав 2 очки. В 15-му турі Семенюк на майданчик не виходив, а його «Проект» вдома переміг команду «Ексакт Системс Гемарпол» (Ченстохова) 3:1. Після закінчення першого кола в польській Плюс лізі «Проект» на 2 місці, маючи 38 очок, а «Барком-Кажани» на 13 місці з 14 очками.

В чемпіонаті Італії вкотре порадував своїх вболівальників капітан національної збірної України Олег Плотницький. Виступаючи за «Перуджу», він допоміг їй перемогти в домашньому поєдинку «Монцу» з рахунком 3:0, набравши 16 очок. Це найкращий показник у команді. Тепер після 13 матчів у «Перуджі» 31 очко та друге місце у турнірній таблиці.

Французький клуб «Ніцца», за який грає центральний блокуючий Валерій Тодуа, у чемпіонаті своєї країни в 15-му турі у гостях поступився команді «Пуатьє» 2:3. Українець провів весь матч на майданчику та відзначився 12 набраними очками. У турнірній таблиці «Ніцца» знаходиться на 12 місці серед 14 учасників.

А у грецькому національному чемпіонаті клуб «А.О.N.S. Мілон» із догравальником національної збірної України Тимофієм Полуяном (на фото в атаці), у 10-му турі вдома програв «Панатинаїкосу» 0:3. Наш гравець набрав 6 очок, з яких один ейс. Після 8 матчів у клубу з передмістя Афін Неа-Смірні 15 набраних очок та 4 місце у турнірній таблиці.

І, нарешті, про чемпіонат Чехії, де найбільше українське представництво. 16-й тур місцевої Екстраліги виявився вдалим для клубу «Пршибрам», у якому одразу двоє наших волейболістів. В гостях він обіграв «Бенатки» 3:1. Діагональний Володимир Тевкун набрав 17 очок, а догравальник Станіслав Лізанець – 8. А ось два інші чеські клуби, де виступають українці, програли. «Острава» з Тимуром Цмокалом (у нього 13 очок) вдома поступилася празьким «Левам» 0:3, а аутсайдер турніру команда «Усті над Лабою» в гостях зазнала поразки 1:3 від клубу «Вода». У тих, хто програв, Іван Плясецький приніс команді 1 очко.

Тепер про жінок. У тій же Чехії в клубі «Оломоуц» грають дві наші волейболістки. І вони були найкращими у своїй команді у грі з «Ліберецем». Ганна Артишук набрала 20 очок, а Марина Федчук – 16. Шкода тільки, що це не допомогло «Оломоуцу» перемогти. Поразка 1:3 і поки що команда посідає 6 місце в турнірній таблиці.

Натомість у чемпіонаті Італії волейболістка національної збірної України Анастасія Крайдуба, яка виступає за «Бізонте» з Флоренції, в матчі з командою з Пінероло набрала 12 очок і допомогла своєму клубу здобути перемогу з рахунком 3:1. Після 15 турів «Бізонте» на 8 місці, маючи 19 очок.

Уважно стежитимемо за виступами українських гравців в інших національних чемпіонатах і побажаємо їм надалі показувати хороший волейбол.

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Іменитий клуб АПЛ з українцем у складі хоче переконати Луніна залишити Реал
Футбол | 02 травня 2024, 21:03 4
Іменитий клуб АПЛ з українцем у складі хоче переконати Луніна залишити Реал

«Челсі» хоче підписати українського голкіпера

Німеччина буде представлена 5 клубами у ЛЧ. Чи потрапить Шахтар в основу?
Футбол | 02 травня 2024, 06:40 59
Німеччина буде представлена 5 клубами у ЛЧ. Чи потрапить Шахтар в основу?

Вже відомі всі 5 клубів: Байєр, Баварія, Штутгарт, РБ Лейпциг, Боруссія Д

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.