Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок світу
| Оновлено 16 березня 2024, 14:54
10745
5

Вітряні пригоди біатлоністів у Обергофі

Огляд четвертого етапу Кубку світу

| Оновлено 16 березня 2024, 14:54
10745
5
Вітряні пригоди біатлоністів у Обергофі
Getty Images/Global Images Ukraine

Ніколи такого не було, і ось знову! Вже традиційно перший етап Кубку світу з біатлону в новому році приймає німецький Обергоф, і вкотре погода робить усе, щоб завадити біатлоністам. Температура значно вище нуля, постійний дощ, пориви вітру до 15 м/с – просто «мрія» для стріляючих лижників! Все це призвело до того, що чоловічий спринт довелося переносити з четверга на п’ятницю. У глобальному ж масштабі вболівальники та експерти продовжують задаватися питанням, чи варто IBU вперто продовжувати ставити стартові етапи року на цю локацію, якою б культовою вона не була.

Спринт. Чоловіки

У п’ятницю температура повітря трохи знизилася, хоч і залишилася плюсовою. Головне – скінчився бридкий дощ і спортсмени навіть побачили сонце. Якби ще й вітер кудись сховав свої пориви, але природа явно вирішила, що для Обергофа це буде перебором.

Склад учасників гонки був звичним, за виключенням змін у збірній Норвегії. Замість Ветле-Шостада Крістіансена та Вебйорна Соерума у головну команду був викликаний Йохан-Олав Ботн, який у першій частині сезону, незважаючи на нестабільну стрільбу, просто розривав Кубок IBU. Виявилося, що вища ліга біатлону все-таки є трохи іншим змаганням, та й чотири промахи ще нікому не допомагали. Ботн посів 26-те місце у спринті, незважаючи на найкращу швидкість у гонці. Але який же рівень має нинішня збірна Норвегії, якщо може прибрати з команди біатлоніста, що знаходиться у топ-10 загального заліку, і фактично нічого не втратити у результатах, адже знову четверо норвежців забігли у топ-10.

Getty Images/Global Images Ukraine. Бенедікт Долль

Єдиною людиною в гонці, з ким скандинави не змогли нічого вдіяти, став господар траси Бенедікт Долль. Друга поспіль звитяга для німця у спринтах. Незважаючи на розриви у призовій трійці в межах шести секунд, цю перемогу можна назвати впевненою, бо німець лідирував після кожного вогневого рубежу, і утримав першу позицію на фініші. Не завадило й коло штрафу. Тим більше, що головні переслідувачі теж помилилися по одному разу. Ними стали, звісно, норвежці, серед яких здивував Стурла Легрейд. Всі знають про його проблему з останнім колом. У спринті ж після стійки він програвав своєму партнеру по команді Ендре Стрьомсгейму дві секунди, а Доллю – майже 9. А у підсумку норвежця він випередив, а німцю поступився менше, ніж двома секундами. Дивний сезон виходить поки у Легрейда. Абсолютно непрогнозовані американські гірки в результатах.

Четверту позицію посів Йоганнес-Тінгнес Бьо. Один зайвий промах у порівнянні з лідерами компенсувати швидкістю не вдалося. А ось п’яту позицію розділили (!) з чистою стрільбою Яков Фак та Йоганнес Кюн. Зі словенця після естафети у Хохфільцені, коли він на лежці не влучив жодним з восьми пострілів, не кепкував хіба лінивий, а виявляється, є ще порох у порохівницях 36-річного ветерана. Третім і останнім, хто з чистою стрільбою потрапив до топ-10, став швейцарець Себастьян Сталдер – він дев’ятий.

Наші

В українській чоловічій команді на етап у Обергофі сталася одна зміна. 20-річний Віталій Мандзин замінив Тараса Лесюка. І молодий тернополянин одразу почав виправдовувати довіру Юрая Санітри, ставши найкращим у нашій збірній. Стріляв Віталій доволі довго, але дев’ять з десяти мішеней закрив, і у підсумку став 31-м. Це перші очки Мандзина на Кубку світу, з чим ми його і вітаємо!

Дмитро Підручний традиційно був найшвидшим у команді, та проблеми зі стрільбою нікуди не поділися. Три промахи відкинули його на 34-те місце із шестисекундним відставанням від Мандзина. Антон Дудченко не закрив по одній мішені на кожному рубежі та у підсумку посів образливе 41-ше місце, у 4-х секундах від очкової зони. Ідентичну з Антоном стрільбу продемонстрував Артем Прима, але за швидкістю він поступився більш молодому партнеру і став 51-м. Правда, варто врахувати нюанс, що Дудченко стартував одним із перших, а Прима біг в останній стартовій групі по повністю розбитій трасі.

Нарешті, Артем Тищенко після промаху останнім пострілом не потрапив до гонки переслідування зі своїм 65-м місцем у підсумковому протоколі.

Спринт. Жінки

Якщо чоловіча гонка, незважаючи на вітер, не принесла зовсім уже сенсаційних підсумків, то у жінок усе полетіло шкереберть на першій же стрільбі. Фаворитки одна за одною почали помилятися, в результаті чого лідер кою після першого рубежу із десятисекундною перевагою стала шведка Анна Магнуссон. Другою йшла Інгрід Тандреволд, правда, норвежка невдовзі геть-чисто завалила стійку. У топ-10 після лежки значилися зовсім дивні персонажі, як-от, наприклад, австрійка Анна Гандлер чи італійка Самуела Комола. Володарка жовтого бібу, Жюстін Бреза-Буше, припустилася двох промахів і знаходилася поза межами топ-30. Хто міг у той момент ставити на її перемогу?

Getty Images/Global Images Ukraine. Жюстін Бреза-Буше

Навіть після того, як Бреза-Буше пронеслася у своєму стилі друге коло і швидко та чисто відстрілялася, вона після стійки відставала від господарки траси Франциски Пройсс на 24 секунди та знаходилася на п’ятій позиції. Однак, це жіночий біатлон. Тут можливо майже все. І лідерка загального заліку вкотре підтвердила відому істину. На останньому відрізку дистанції вона просто знищила всіх суперниць. Навіть ті, хто стартував пізніше за неї й кого вели по дистанції тренери, нічого не змогли вдіяти з таким напором. Пройсс у підсумку відстала на 4 секунди, і ледь втримала другу позицію від атаки ще однієї француженки, Софі Шово. Призерок розділили мізерні 0,2 секунди. Згадана вище Магнуссон виходила на останнє коло з другим результатом, але занадто висока швидкість на старті гонки зіграла з нею злий жарт: на фініш сил не вистачило й вона стала четвертою.

Відмінну гонку провели француженки. Аж п’ять представниць цієї збірної потрапили до топ-10. Окремо серед них варто відзначити Женні Рішар. 21-річна спортсменка у своїй першій гонці на кубку світу одразу посіла 8-му позицію. Натомість для багатьох відомих біатлоністок гонка абсолютно не склалася. Ганна Еберг стала 52-ю, а Маркета Давідова та Ліза-Тереза Хаузер розмістилися на останніх двох прохідних місцях для потрапляння у гонку переслідування.

Наші

Початок гонки через масові проблеми зі стрільбою був для української збірної доволі оптимістичним. Юлія Джима, наприклад, після лежки йшла на сьомому місці. Проте два промахи на другому вогневому рубежі плюс не найкраща швидкість по дистанції привели її на 32-гу позицію підсумкового протоколу.

Анастасія Меркушина за рахунок трошки довшої, ніж зазвичай, стрільби, закрила всі мішені. Але проблеми з лижним ходом нікуди не поділися, на важких трасах вони особливо даються взнаки. Дві з половиною хвилини програшу ходом Бреза-Буше – це занадто багато. Анастасія в результаті посіла 27-ме місце.

Христина Дмитренко провела гонку приблизно в одні ноги з Меркушиною, однак припустилася одного промаху, та все ж набрала залікові очки, ставши 38-ю.

Нарешті, зовсім не склалася гонка у Ірини Петренко та Любові Кип’яченкової. Маючи, відповідно, дві та три незакриті мішені, вони посіли 70-те та 75-те місця.

Гонка переслідування. Чоловіки

Чоловічий персьют подарував глядачам шикарну інтригу. З одним-єдиним нюансом. Перефразовуючи знаменитий футбольний жарт Гарі Лінекера, можна сказати, що в біатлонних гонках беруть участь багато країн, а виграють все одно норвежці. Адже перші п’ять місць у підсумковому протоколі гонки переслідування посіли представники цієї скандинавської збірної.

Розпочинався персьют стрімким наближенням гонщиків першої двадцятки до трійки лідерів – Долля, Легрейда та Стрьомсгейма. До першої стрільби їх фактично наздогнав Йоганнес Тінгнес Бьо, та й усі інші відіграли по 20-30 секунд. Тим більш дивним був цілковитий провал німця на першому рубежі. Одразу три промахи викинули його за межі топ-10, куди він так більше й не зміг повернутися. Просто якесь дежавю з Ленцерхайде.

Уже тут почало вимальовуватися домінування норвежців, якому не завадило навіть штрафне коло Легрейда на другій стрільбі. Стурла продовжував перебувати поруч із третім місцем, на яке несподівано вирвався Мартін Понсілуома. Пара лідерів Стрьомсгейм та Бьо-молодший працювала вдвох попереду. А ось перша же стійка змусила трохи задуматись, хто ж із цієї пари є багаторічним найкращим біатлоністом світу. Ендре розстріляв мішені за неймовірні 17,4 секунди зі стовідсотковою влучністю, а Йоганнес працював довше, та ще й схибив одного разу, тож розрив між ними становив 26 секунд. За їхніми спинами одного промаху припустився й Легрейд, а Понсілуома не зміг стрибнути вище голови на завжди проблемній стійці. Два кола штрафу виключили його з боротьби за подіум.

Getty Images/Global Images Ukraine. Cтурла Холм Легрейд

Але то були лише квіточки. Перед останньою стрільбою серед лідерів боротьби безпосередньо на трасі не було жодної, тож кожен міг йти у своєму темпі, готуючись до вирішального рубежу. І як же до неї підготувалися топові біатлоністи планети? Стрьомсгейм припустився двох промахів, а Бьо-молодший – одразу трьох! Тільки Легрейд відпрацював бездоганно, і на останнє коло дистанції вийшов у шести секундах позаду Ендре, які миттєво ліквідував. Але на цьому обергофські подвиги Стурли на останніх колах закінчилися. Підпустивши партнера по команді впритул, Стрьомсгейм легко розібрався с ним ще до виходу на фінішну пряму, отримавши першу перемогу на Кубку світу в кар’єрі.

Йоганнес Бьо вийшов за стрільбища за спиною тезки Дале, який на диво класно у суботу стріляв – лише коло штрафу. І мотивації боротися за третю позицію лідер загального заліку Кубка світу в собі не знайшов. Дале третій, Бьо-молодший четвертий. П’ятим завдяки ривку на фінішному колі став Бьо-старший. І, нарешті, останнім у квіткову церемонію прорвався з 28-ї стартової позиції француз Фаб’єн Клод. Персьюти були його спеціалізацією минулого сезону, а у поточному це перший його серйозний успіх. Можливо, перемога у Різдвяній гонці позитивно вплинула на психологію.

У загальному заліку Кубка світу перевага Йоганнеса Бьо над братом, після не дуже вдалого для обох етапу сягнула 82-х очок. П’ятірка ж норвежців продовжує відриватися від усіх інших спортсменів.

Наші

Серед українців блискучою стрільбою відзначився Антон Дудченко. Ба більше, жодному іншому учаснику гонки переслідування не вдалося вразити усі 20 мішеней. На жаль, швидкість Антона була традиційно для цього сезону невисокою, тож із 41-ї стартової позиції вдалося піднятися лише на 33-тю. Тим не менше, хоча б на одну гонку з’явився прогрес у стрільбі, яка раніше теж не вдавалася.

Getty Images/Global Images Ukraine. Антон Дудченко

Найкращим же серед наших співвітчизників став Дмитро Підручний. У капітана стрільба так і не налагоджується. Через чотири промахи вдалося покращити свою стартову позицію, але не набагато – 31-ше місце.

Ті самі чотири кола штрафу настріляв і наймолодший учасник збірної, Віталій Мандзин. Від нього поки неймовірних проривів чекати зарано, тож сам факт того, що Віталію вдалося втриматися у топ-40, можна вважати досягненням. Мандзин став 39-м.

У Артема Прими знов майже нічого не вийшло. Три промахи та низька швидкість дозволили йому піднятися лише на одну позицію у порівнянні зі стартом гонки. Прима посів 50-те місце.

Загальний залік Кубка світу. Чоловіки

Гонка переслідування. Жінки

Жінки подарували вболівальникам не менш інтригуюче видовище, ніж чоловіки. Зі старту гонки тандем Жюлії Сімон та Ельвіри Еберг з 10-11 позицій почав одразу пробиватися поближче до Жюстін Бреза-Буше. Шведці це вдавалося настільки здорово, що завдяки промахам призерок спринту Франциски Пройсс та Софі Шово після першого вогневого рубежу вона піднялася на другу позицію. Сімон не закрила одну мішень, знову опинилася на десятому місці та серйозно знизила швидкість на другому колі дистанції. У той момент подумалося, що королеві персьютів уже нічого не світить. Але вкотре доводиться наголошувати: це жіночий біатлон!

Другий вогневий нічого не змінив, але після чистої стрільби на ньому Сімон знов відчула впевненість і увімкнулася на повну. Розібравшись із першою стійкою, вона несподівано вискочила аж на другу позицію, бо майже усі прямі конкурентки схибили по разу. На першому місці продовжувала перебувати Бреза-Буше, але її перевага над заклятою «подругою» по команді скоротилася до десяти секунд. До останнього рубежу Жюстін вдалося її майже подвоїти, але занадто енерговитратна робота на дистанції призвела до двох промахів на другій стійці. Сімон у відповідь не відпрацювала ідеально, вона закрила тільки чотири мішені, але зробила це з шаленою швидкістю. Загалом, вона стала найшвидшою в гонці у роботі на вогневих рубежах, а найближчу суперницю у цьому компоненті випередила на захмарні 12,5 секунди! Ба більше – навіть серед чоловіків кількома годинами раніше показник Сімон зміг перевершити тільки Юстус Штрелов! Неймовірний перфоманс від майстрині контактних гонок. Здається, перемога у Різдвяній гонці позитивно вплинула не тільки на Фаб’єна Клода.

На останнє коло Сімон вийшла попереду Бреза-Буше на 10 секунд, але вже ніщо не могло її зупинити на шляху до перемоги. Позаду них розгорнулася серйозна боротьба, адже чисто останню стрільбу з першої на той момент десятки не пройшов ніхто, незважаючи на те, що у суботу вітер у Обергофі значно стишився. Третю та дев’яту позиції розділяли лише 15 секунд. Зрозуміло, що найшвидшими у цій групі були Ельвіра Еберг та Інгрід Тандреволд, яка пробивалася нагору після 17-ї позиції у спринті. Шведка фактично потягнула норвежку за собою, а ближче до виходу на стадіон з’ясувалося, що на тому її сили скінчилися. Тандреволд зробила фінальне прискорення й стала третьою, Еберг-молодша - четверта.

Знову варто відзначити вдалий виступ сенсаційної дебютантки Женні Рішар. Після восьмої позиції у спринті вона на фінальному колі могла навіть претендувати на квіти, та поки еліту світового біатлону перемагати в очній боротьбі на трасі їй трохи зарано. Але все одно, дев’яте місце після восьмого у спринті – прекрасний результат для молодої спортсменки. Відзначимо ще найкращий прорив нагору. Ганна Еберг після 52-ї позиції у спринті, незважаючи на три промахи, замкнула топ-20 у переслідуванні.

У загальному заліку Кубка світу Бреза-Буше продовжує нарощувати свою перевагу над Тандреволд. Наразі вона складає 91 очко, тобто, на очко більше, ніж можна максимально заробити за одну гонку. На третьому місці Еберг-молодша.

Наші

Українки у персьюті дуже якісно стріляли, але повільно пересувалися по трасі. Анастасія Меркушина закрила усі 20 мішеней, але за чистою швидкістю програла найкращій за цим показником Анамарії Лампіч аж дві хвилини 45 секунд. Тож із 27-ї стартової позиції змогла піднятися лише на 24-ту. Правда, цього вистачило, щоб обійти у загальному заліку Кубка світу Ірину Петренко та піднятися на 28-ме місце.

Юлія Джима припустилася єдиного прикрого промаху останнім, 20-м пострілом, після чого програла кільком суперницям на останньому колі, фінішувавши на тій же 32-й позиції, з якої й стартувала.

Наймолодша наша біатлоністка у гонці, Христина Дмитренко, двічі схибила на першому ж вогневому рубежі і впала у шостий десяток. Після чого змогла зібратися та закрити всі мішені, що залишилися. Це дозволило Дмитренко посісти 39-те місце та потрапити до очкової зони.

Загальний залік Кубка світу. Жінки

Естафета. Чоловіки

У неділю Обергоф укотре підклав свиню біатлоністам. Разом із зимовою погодою на трасу повернувся сильний поривчастий вітер. Стрільба перетворилася на лотерею, а перемогли все одно норвежці, ще й з величезною перевагою.

Хоча перший етап пройшов доволі спокійно. Додаткові патрони активно використовувалися спортсменами, але відвертий провал стався лише один, причому у визнаного снайпера Себастьяна Сталдера зі Швейцарії. Лідирували ж збірні Франції та Норвегії. На третьому місці завдяки Флорану Клоду несподівано опинилися бельгійці, хоч було зрозуміло, що це ненадовго.

На другому етапі Стурла Легрейд перестріляв на стійці Еріка Перро. Француз вирушив на коло штрафу, через що передав естафету майже одночасно із Бенедіктом Доллем. На відстані двадцяти секунд знаходилися шведи, чий другий ешелон нарешті якісно відпрацював на вогневих рубежах, не примусивши своїх лідерів вибиратися з другого десятку. Цікаво, що вже на другому етапі з’явилася перша колова команда. Латвійці з 8 (!!!) незакритими мішенями відстали на коло від лідерів і були зняті з гонки.

Тар’єй Бьо зі старту свого відрізку вирішив додати трохи інтриги в гонку. При передачі естафети Легрейдом він чомусь не встиг вчасно надягти лижі, а стрільбу лежачи провів повільно та з двома додатковими патронами. В результаті на дистанцію Бьо-старший пішов разом із Філіппом Навратом. На цьому жарти та подарунки від норвежців закінчилися. Тар’єй з п’яти відпрацював стійку, а Наврат пішов на штрафне коло. Інтрига щодо переможця прожила недовго. За спинами у норвежця та німця Емільєн Жаклен за дві стрільби заробив аж 4 (!) кола штрафу, позбавивши команду шансів на високі місця. На третю позицію завдяки хорошій роботі Мартіна Понсілуоми вирвалися шведи. Але ветеран Лукас Хофер пройшов свій етап ще краще, тож відставання італійців від шведів складало менше 25 секунд.

Йоганнесу Тінгнесу Бьо не склало жодних труднощів довести для Норвегії естафету до перемоги. Він це зробив ще й красиво, закривши десять з десяти. Філіпп Горн похвалитися подібними снайперськими здобутками й близько не міг, але обійшовся без додаткових метрів дистанції, принісши Німеччині другу позицію. А ось Себастьян Самуельссон, маючи перед останньою стрільбою все ті ж 25 секунд переваги над Томмазо Джакомелем, настріляв коло штрафу і власноруч подарував Італії місце на подіумі. Шведи стали четвертими, на п’яте місце, виправивши помилки Сталдера, прорвалися швейцарці. Французи з п’ятьма колами штрафу лише сьомі, пропустивши вперед ще й чехів.

У заліку Кубка націй позиції лідерів незмінні: Норвегія – Німеччина – Франція.

Наші

У збірній України найкраще себе показав той біатлоніст, щодо якого було найбільше сумнівів. Артем Прима на стартовому етапі, незважаючи на три додаткові патрони на стрільбі лежачи, доволі конкурентно виглядав на трасі, чисто відстріляв стійку та протримався ходом на останньому колі, передавши естафету на п’ятій позиції. Можна було очікувати й надалі вдалої гонки, але не цього разу.

Дмитро Підручний на першій стрільбі, незважаючи на порив вітру, вирішив відпрацювати у звичному режимі та помилився. У підсумку – коло штрафу, десята позиція та ціла купа команд поруч. Стійку капітан відстріляв з шести та закінчив етап 9-м, але суперників поруч було все так же багато.

До Антона Дудченка повернулися проблеми зі стрільбою. Чи не був суботній персьют із чотирма нулями лише приємним епізодом? Якщо на лежці Антону ще вдалося трьома додатковими патронами закрити всі мішені, то на стійці він був вимушений іти на два штрафні кола. На передачі естафети Україна була 14-ю, останньою командою в гонці. Адже ще 7 збірних на той момент уже стали коловими.

Від дебютанта естафет на Кубку світу Віталія Мандзина потрібно було не пропустити повз себе Йоганнеса Бьо, з чим він впорався. Ще й вдалося випередити зовсім слабенького представника збірної Бельгії. У підсумку, 13-й результат, і цю гонку до активу збірній точно занести не можна.

У заліку Кубка націй Україна продовжує впевнено утримувати десяту позицію.

Залік Кубка націй. Чоловіки

Естафета. Жінки

У представниць прекрасної статі тріо лідерів вималювалося вже на першому етапі. Швеція, Франція та Норвегія передали естафету майже одночасно з відривом у 16 секунд від команди Німеччини. Ніби й невелике відставання, але скоротити його німкеням не вдавалося, а на третьому етапі Софія Шнайдер провалилася як у лижному ході, так і у стрільбі, після чого про подіум для них вже не йшлося.

Другою у команди Франції на дистанцію вийшла Жюстін Бреза-Буше, небезпідставно сподіваючись зробити собі певний часовий запас порівняно зі значно менш зірковими Лінн Перссон та Маріт Ісхол Скоган. На трасі у француженки все виходило, а ось стріляла вона довго та гірше за конкуренток. Тому після стійки довелося ліквідовувати 20 секунд переваги Перссон. Це Бреза-Буше вдалося, а також вийшло від’їхати на 25 секунд від норвежки.

На екваторі гонки вже збірна Швеції мала привід для оптимізму, адже далі в боротьбу вступали її головні зірки – сестри Еберг. Старшій, Ганні, випало боротися проти завжди нестабільної у стрільбі Софі Шово. Хто б міг подумати, що саме француженка вийде переможницею з цього двобою? Ні, стріляла вона не дуже переконливо, закривши 10 мішеней з 14-ти патронів. Але на лежці Еберг взагалі заробила коло штрафу! Таким подарунком не могла не скористатися норвежка Кноттен, вивівши свою команду на другу позицію. Перед останнім етапом Норвегія відставала від Франції на 22 секунди, а Швеція – на 47.

До фінішу гонки нічого не змінилося. Єдиний мінімальний шанс Жюлія Сімон дала Інгрід Тандреволд на стрільбі стоячи, коли використала усі три додаткові патрони. Але норвежка відстрілялася лише з шести, і 12 секунд відставання у діючої володарки ВКГ відіграти на дистанції шансів не мала. Ельвіра Еберг привела команду Швеції на третю позицію.

А далі – прірва. Італія, яка стала четвертою, відстала від третього місця на декілька трамвайних зупинок, тобто, на три хвилини. І тільки п’ятими стали зазвичай стабільні у стрільбі німкені з одним із найгірших стрілецьких результатів у гонці.

У Кубку націй Норвегія продовжує впевнено лідирувати. Позаду них збірні Франції та Швеції, позиціям яких теж поки нічого не загрожує.

Наші

Збірна України ще до гонки стикнулася з проблемою. Виявилося, що Ірина Петренко провалилася у спринті не просто так, а через погане самопочуття, тож тренерському штабу на чолі з Миколою Зоцем довелося на перший етап естафети замість Петренко ставити дебютантку естафетних гонок Кубка світу Олену Городну. Перший млинець виявився доволі-таки глевким. Якщо чотири додаткових патрони за такої погоди були робочим результатом, то ходом Городна програвала занадто багато. Підсумком першого етапу стало 12-те місце з відставанням у хвилину 48 секунд від лідера.

Далі на трасу вийшла Юлія Джима і одразу почала працювати на повну. Якісна за такої погоди стрільба – по одному додатковому патрону на кожному рубежі – та цілком пристойна швидкість дозволили їй підняти нашу команду на дев’яту позицію.

Анастасія Меркушина вже традиційно багато програвала на трасі. Це не було критичним до другого вогневого рубежу, адже лежку вона відпрацювала швидко та чисто. Але коло штрафу на стійці відкинуло Україну знову на 12-те місце. Що в цьому сезону коїться з Анастасією в естафетах, сказати важко. Треба розбиратися тренерам.

В принципі, боротися Христині Дмитренко цілком було, за що. Топ-10 знаходилася на відстані 40 секунд, та й суперниці, прямо скажемо, слабші за неї. Проте вони мали можливість працювати у великій групі, що завжди простіше, ніж йти самій. Та й досвіду в українки на такому рівні поки замало, здавалося б. Дарма здавалося. Відпрацювавши лежку з одним додатковим патроном, Христина підібралася до групи з чотирьох спортсменок на відстань 15-ти секунд. А вже на стійці показала їм снайперський майстер-клас, закривши п’ять з п’яти, поки конкурентки розстрілювали що завгодно, окрім мішеней. Завдяки цьому Дмитренко піднялася одразу на восьму позицію, яку спокійно й зберегла до фінішу.

У Кубку націй Україна продовжує перебувати на дев’ятому місці поки без великих шансів піднятися чи опуститися.

Залік Кубка націй. Жінки

Тепер біатлонний Кубок світу переїжджає з Обергофа до Рупольдинга, де уже в середу о 15.30 розпочнеться ще одна жіноча естафетна гонка.

Станіслав МАТУСЕВИЧ

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Де дивитись онлайн матч чемпіонату України Дніпро-1 – Динамо Київ
Футбол | 27 квітня 2024, 03:03 0
Де дивитись онлайн матч чемпіонату України Дніпро-1 – Динамо Київ

Поєдинок 26-го туру УПЛ відбудеться 27 квітня о 13:00 за Києвом у Дніпрі

Новий шанс збірної України. Анонс чемпіонату світу з хокею
Хокей | 27 квітня 2024, 12:15 5
Новий шанс збірної України. Анонс чемпіонату світу з хокею

Команда Дмитра Христича спробує вийти до Дивізіону 1A

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Dmytro11q
Дякую, sport.ua! Огляд дуже гарний. Проте, настільки тепер це стало рідкістю, нормальний та якісний контент зустрічати. Що це робиться? Куди котиться світ?
ffff
 " У заліку Кубка націй Україна продовжує ВПЕВНЕНО утримувати десяту позицію" Станіслав, це жарт? Фіни після нас в 93 очках, це один не вдалий спринт.