Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок світу
| Оновлено 08 сiчня 2024, 12:15
1907
2

Артем ПРИМА: «Зараз форми ніякої немає»

Український біатлоніст – про естафету на етапі Кубка світу в Обергофі

| Оновлено 08 сiчня 2024, 12:15
1907
2
Артем ПРИМА: «Зараз форми ніякої немає»
Getty Images/Global Images Ukraine. Артем Прима

Український біатлоніст Артем Прима поділився думками після естафети на етапі Кубка світу 2023/24 в німецькому Обергофі.

– Артеме, сьогодні була дуже адреналінова гонка. Як відпрацювали на фоні сильного туману, шаленого вітру і не дуже гарної траси?

– Погодні умови в Обергофі завжди екстремальні, тут завжди і вітер, і туман, і сніг, і дощ – все тут є. Коли приїхали сюди, побачили, що траса дійсно була в дуже поганому стані. Представники оргкомітету намагались щось зробити краще, але вона була дійсно погана. Що стосується сьогоднішньої гонки, то до всього ще й додався туман і сніг якийсь такий маленький був, дуже сильний вітер. От в таких умовах працював.

– Перша стрільба вам не дуже добре вдалася, втім, ви впоралися, у чому причина промахів, здалося, начебто попали у сильний вітровий порив?

– Можна сказати, на вогневих рубежах була така собі лотерея. Комусь трошки більше пощастило, комусь – менше. Щодо моєї стрільби лежачи, то спочатку жодних проблем не було, перші три постріли провів чітко, в своєму ритмі. А потім промахнувся четвертим і п’ятим пострілом. Дивлюся, а вітер почав змінюватися, працював на виніс. А вітер змінювався під час кожного пострілу, був то сильнішим, то слабкішим, то справа, то зліва. Через те було дуже нелегко стріляти в таких умовах. На стійці також намагався стріляти у своєму ритмі. Ми прийшли великою групою, і знов був поривчастий вітер, довелося почекати трохи. Я заспокоївся, і можна було працювати.

– Після новорічної перерви ви виходите на старт третьої гонки, як себе почуваєте на трасі?

– Хочу сказати перш за все спасибі сервісу, сьогодні були чудові лижі. А щодо моєї фізичної форми, то можу констатувати те, що зараз форми ніякої немає. Сьогодні трохи краще себе почував, міг потриматись трохи, потерпіти на останньому колі. Так сьогодні ж і дистанція була 7,5 – одна з самих коротких, побачимо, що буде далі. Я стараюся в кожній гонці, викладаюсь на повну, як на трасі, так і на стрільбі, де треба включати й голову. Але це біатлон, і зараз немає тих кондицій, тієї форми, яка була ще в тому році. Буду сподіватися, що потроху вийду з цього, потроху переварю ту роботу, яку зробили влітку (я так розумію, що вона дається взнаки), щоб вийти все ж на нормальний рівень.

– Мабуть, бачили наших вболівальників на стадіоні та на трасі?

– Так. Дякую вболівальникам, тут, в Обергофі, багато наших прапорів. Вболівальники кричали, підтримували… Підтримують і наші родини, тож всім величезний привіт від всіх хлопців, ми відчуваємо цю підтримку. Дякую нашим захисникам, які дають нам можливість виступати тут, робити свою справу і виступати за Україну. Взагалі, Обергоф — таке особливе місце... Атмосфера тут просто божевільна, як і в Рупольдингу, Антгольці чи Нове Мєсто. Постійно стоїть гул, а німецькі вболівальники підтримують не тільки своїх, а взагалі всіх спортсменів. Що стосується атмосфери, то тут все на найвищому рівні. Ще б з трасою щось зробити, щоб була в нормальному стані — взагалі було б добре.

Нагадаємо, що українська четвірка у чоловічій естафеті фінішувала на 13-му місці.

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
0963691185
якщо форми нема-додому..не займай місце.. всерівно програєте,то уступи місце молодим і хай учаться.. а з тебе  толку.ЯК З ГУСАКА ВОДА
nick07
ну напевно десь до травня вийде на пік форми))))
Що це за п***ц коли основний біатлоніст збірної заявляє в самий розпал сезону що форми немає ніякої? Так після цих слів тренерський штаб як мінімум мав би напрягтись, якщо не перетрусити