Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 15 лютого 2024, 05:22
661
6

Юрій ВІРТ: «У Гамбурзі Шахтар та Марсель зіграють внічию із обміном голами»

Колишній голкіпер донеччан – про матч Шахтаря у єврокубках

| Оновлено 15 лютого 2024, 05:22
661
6
Юрій ВІРТ: «У Гамбурзі Шахтар та Марсель зіграють внічию із обміном голами»
ФК Маріуполь. Юрій Вірт

15 лютого в Гамбурзі футболісти донецького «Шахтаря» прийматимуть в першому поєдинку 1/16 фіналу Ліги Європи французький «Марсель».

В розмові з кореспондентом Sport.ua колишній воротар національної збірної України та «Шахтаря» Юрій Вірт поділився своїми очікуваннями від протистояння в Німеччині:

- Схиляюся до того, що фаворитом у цій парі є «Марсель», а в Гамбурзі буде результативна нічия. Суперники обміняються забитими м'ячами.

- Чому Ви за підсумками двох поєдинків віддаєте перевагу французам?

- Вони знаходяться в кращому ігровому тонусі. Адже для «гірників» це буде лише перший офіційний поєдинок в 2024 році, тоді як «Марсель» уже провів кілька турів в елітному дивізіоні чемпіонату Франції, який я вважаю одним з найкращих в Європі.

- Мабуть, на Ваш прогноз також вплинули непереконливі виступи «гірників» на турецькому етапі підготовки?

- В тому, що «Шахтар» зазнав кількох поразок, я нічого страшного не бачу. Під час підготовки результат не на першому плані. Мене більше непокоїть невиразність тактичного малюнка в спарингах, по-друге, навіть й не згадаю, коли ще «Шахтар» створював так мало гольових моментів.

- Це можна пояснити збитим прицілом нападників чи інертністю гравців, які виконують роль підношувачів снарядів для бомбардирів?

- Я цю проблему розглядаю в комплексі. Головне, що без забитих м'ячів не може бути звитяг. Також турбує, що через травму коліна багато пропустив лідер «Шахтаря» Тарас Степаненко. Чудово усвідомлюю, що капітан «гірників» з допомогою медиків може встигнути повернутися в стрій ще до першого протистояння в Гамбурзі, але чи перебуватиме в бойовій спортивній формі? Це дуже важливо, бо не секрет, що Тарас чи не єдиний серед «гірників», хто майстерно діє у відборі. А це багато важитиме саме в матчі з «Марселем», який вміло контролює м'яч.

- «Шахтар» доволі активно попрацював на трансферному ринку цього року. Очікуєте, що хтось з новачків зуміє «вистрілити» в поєдинках з «Марселем»?

- Ні, думаю, що керманич Маріно Пушич буде робити ставку на тих виконавців, які захищали кольори «Шахтаря» в Лізі чемпіонів.

- Останні матчі «Марселя» переконують в тому, що підопічні Дженнаро Гаттузо навіть на внутрішній арені не справляють враження непереможної команди.

- Згоден, хоча намагання «містян» діяти в гостроатакуючому стилі слід вітати. Зрештою, в їхніх лавах є нападник дуже високого рівня – П'єр-Емерік Обамеянг. Значить, «гірникам» треба взяти на озброєння таку тактичну схему, щоб вона ускладнювала життя французькому гранду. Раніше це «Шахтарю» неодноразово вдавалося в протистоянням з суперником, шанси якого оцінювалися вище.

Ба більше, незважаючи на молодість, футболісти «Шахтаря» можуть похвалитися чималим міжнародним досвідом. Як бачите, в «гірників» є свої чесноти. Дуже кортить, щоб вже завтра вони принесли українській команді вагомі дивіденди в престижній Лізі Європи.

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Выталкиватель парашутистов
Кілька днів потому мав розмову з одним футболістом, колись грав за збірну України,а зараз працює як експерт на різних іформаційніх  майданчиках. Я теж запитав його про кінцевий результат протистояння гірників та Марселя. Відповідь шокувала, якщо не сказати більше. Він впевнений на 100 відсотків, що Шахтар обидва матчі віграє з великим рахунком, що французська команда на даний час - це не супротивник Шахтарю... Не буду називати прізвище цього " спеціаліста футболу" з етичних міркувань... Але коли його пророцтво збудеться, тоді озвучу його ім'я и принесу вибачення... 
Spaceman
Теж мені спеціаліст..
vruthiy-112
Шахтар спокійно на авторітеті виграє з різницею у два м'ячі.!!! 
Андрій Шевченко
За Марсель ! Дави недобитків даунецьких, як ЗСУ давить під Вугледаром !!!
Fant24
Марсель вигає в сепарів обидві зустрічі