Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Румунія
|
24328
15

ЧФР Клуж запровадив цікаве правило імені Коноплянки, пов'язане із зарплатою

Євген надовго запам'ятається у Румунії...

ЧФР Клуж запровадив цікаве правило імені Коноплянки, пов'язане із зарплатою
ЧФР Клуж

3 січня 2024 року 34-річний український футболіст Євген Коноплянка офіційно розірвав контракт із румунською командою ЧФР Клуж за взаємною згодою. Спочатку угода була розрахована на 2 сезони з опцією пролонгації на ще один рік.

Румунське видання Prosport заявило, що в клубі не вірили у травми українця та звинуватили його у брехні, на що Євген відповів:

«Повна маячня. Нехай подивляться, скільки матчів я просидів на лаві запасних, коли був повністю готовий до гри. Якби я не був готовий, то не потрапляв у заявку».

Також Коноплянка підтвердив факт того, що керівництво ЧФР Клуж має борги по зарплатах перед гравцями.

Всього Євген провів за румунський клуб 4 матчі, в яких зіграв 54 хвилини. Востаннє Євген виходив на поле 6 листопада.

Зарплата Євгена у ЧФР Клуж складала близько 15-20 тисяч євро на місяць.

Після відходу Євгена керівництво румунського колективно довго зволікати не стало і вже за два дні оголосило про підписання марокканського атакуючого хавбека Омара Ель Каддурі вільним агентом на 3 сезони.

Як повідомляє Fanatik, Ель Каддурі отримуватиме у ЧФР Клуж 15 тисяч євро на місяць. Повідомляється, що при цьому зарплата поступово зростатиме у наступні роки дії контракту: 20 000 євро на місяць у другий рік та 22 000 євро в останній третій рік контракту.

Проте є нюанс. У Клужі ввели правило Коноплянки: якщо гравець не зіграє 10 матчів у сезоні, то клуб може припинити контракт в односторонньому порядку. Така ж доля може чекати і Ель Каддурі.

Оцініть матеріал
(186)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 15
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Перець
Це правило потрібно ввести в будь-яку команду УПЛ і результат прийде сміттєвий,  а то деякі гравці по полю просто пішки ходять увесь сезон
odiniznashih
Я вообще не понимаю - зачем подписывать игрока, на которого не рассчитываешь? Тем более не дать ему сыграть хоть в одной игре.
Бачили очі що купували.
BekXan
Схоже що у керівництва клубу знесло кришу
anacreon
Ха. Мені здавалося, що це про "закон коноплянки" придумав той хлопчик, що пише маразматичні заголовки на сайті. Але ні. В оригіналі це написали румунські журналісти.Ну, вітаю Женю. Увійшов так увійшов у футбольну історію Румунії. Надовго його там запам'ятають місцеві.Правда я не дуже добре розумію, як це можна за законами фіфа робити. Бо тоді любий клуб, який хоче позбавитися дорого активу в якого ще пару років контракту - просто посадить його на лавку, аби вигнати зі словами "ну ти не зіграв 10 матчів. Чао. Хі-хі".
"А що - так можна було?" - питає Барселона, яка ніяк не могла позбавитися своїх високооплачуваних гравців. Бо вони просто не уходили, бо не хотіли втрачати шалену зарплату і відсижували контракт до кінця.
 
Віктор Коробка
Чудова опція! Якщо ти тяжко травмувався, то тебе просто можна обізвати симулянтом та вигнати з клубу та не платити ні по контракту, ні за лікування! Браво, Клуж! 
   Є питаннячко - а профспілка у румуньскому футболі є? Бо за такі рішення на заході можна з судів не вилазити.
Xvalenok03
Новость была напечатана примерно с 12 до 1 ночи.
Сейчам ее перестааили на 7-59.
Кризис жанра.