Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 06 сiчня 2024, 22:58
3072
8

ФОТО. 85 років тому народився Лобановський. Динамо вшанувало пам'ять Метра

6 січня 1939 року народився легендарний тренер, який змінив футбол

| Оновлено 06 сiчня 2024, 22:58
3072
8
ФОТО. 85 років тому народився Лобановський. Динамо вшанувало пам'ять Метра
ФК Динамо Київ. Пам'ятник Валерію Лобановському

Кожного року 6 січня вболівальники київського «Динамо» згадують Валерія Васильовича Лобановського, який народився цього морозного зимового дня 85 років тому.

Традиційно рідні та близькі Метра, його однодумці та колеги, вихованці та прості вболівальники збираються біля могили Героя України на Байковому кладовищі та біля пам’ятника Великому Тренеру біля стадіону, що носить його ім’я.

«Кожного разу приходжу на Байкове кладовище та до пам’ятника біля стадіону з однією думкою – що батько та мати поруч зі мною й у всьому мені допомагають. Особливо в цей час. Приємно, що пам’ять про батька продовжує жити в серцях багатьох людей», – говорить донька тренера Світлана Лобановська.

Також до пам’ятника Метру приходять і вихованці ДЮФШ «Динамо» імені Валерія Лобановського. Важливо, що діти знають історію великого клубу та біографії знакових особистостей в динамівській історії.

«Дуже добре, що навіть через стільки років люди пам’ятають Валерія Васильовича. Бачимо багато дітей, що також дуже важливо – вони виростуть, і будуть передавати своїм дітям. Те, що зробив Лобановський, у нинішні часи, особливо з усіма подіями, що відбуваються, буде дуже важко повторити.

Він випередив час, зробив те, що не вдавалося нікому в колишньому Радянському Союзі. Він був не просто тренером, а й педагогом, психологом. На його прикладі виросли багато поколінь хороших тренерів, футболістів», – згадує легендарний футболіст та тренер «Динамо» Леонід Буряк.

Недарма на могилі Валерія Лобановського написані слова «Ми живі, доки про нас пам’ятають», а на його пам’ятнику біля стадіону викарбувані слова знаменитої пісні «… А ми згадуємо, люблячи». Пам’ять про Метра житиме ще багато-багато років, як він свого часу зі своїм баченням гри мільйонів на багато років випередив тодішній футбол.

ФОТО. 85 років тому народився Лобановський. Динамо вшанувало пам'ять Метра

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Анчелотті оцінив матч із Реалом Сосьєдад, в якому він не випустив Луніна
Футбол | 27 квітня 2024, 07:01 2
Анчелотті оцінив матч із Реалом Сосьєдад, в якому він не випустив Луніна

Карло прокоментував мінімальну перемогу королівського клубу (1:0)

Баєру на замітку: вискочки ніколи не повторюють чемпіонський тріумф
Футбол | 26 квітня 2024, 11:35 35
Баєру на замітку: вискочки ніколи не повторюють чемпіонський тріумф

Згадуємо несподіваних чемпіонів топ-5 у контексті їхнього наступного сезону

Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Dmytro11q
Хтось скиглив, пардон, жалівся, про "легенду" динамівських сердець sport.ua не написало. А ось про бразильського тренера, дійсно легенду світового футболу, аж цілу статтю відвантажили. Так ось, будь ласка. Не просто про "метра", а про те, як "Д"(К) вшанувало його пам'ять. 
Dmytro11q
При всій повазі до Лобановськкого, хоча він звичайний тренер, але теж людина. Чому напис досі не виправили? Чому цей напис мовою країни 404? Це так складно, зробити переклад декількох слів?
Swed
В ДР на кладбище???   Это совсем не христианский обычай. Туда ходят на годовщины смерти...