Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 05 сiчня 2024, 18:27
4395
0

Мбаппе та ще 7 зірок, які влітку можуть стати вільними агентами

Sport.ua – про футболістів, котрі із 1 січня вже офіційно можуть вести перемовини з іншими клубами

| Оновлено 05 сiчня 2024, 18:27
4395
0
Мбаппе та ще 7 зірок, які влітку можуть стати вільними агентами
Getty Images/Global Images Ukraine

Трансферні вікна – це насамперед активна міграція. Особливо, коли приходить час дедлайнів. Проте це ще й пора затишшя. Передовсім для гравців, у котрих закінчуються терміни угод зі своїми клубами, а нові угоди через певні причини не укладаються.

Січень 2024-го у цьому сенсі не виняток. Одразу у декількох відомих футболістів через півроку завершуються контракти зі своїм нинішнім робочим місцем, тому вже зараз вони можуть офіційно вступати в переговорний процес із потенційними «покупцями», щоб влітку дістатися їм безкоштовно, у статусі вільних агентів.

Не виключено, що до кінця поточного сезону гравці, угоди яких зараз у підвішеному стані, пролонгують договори зі своїми нинішніми клубами, як це зробив захисник «ПСЖ» Кімпембе. Проте не виключено, що більшість із тих, у кого до кінця угоди залишилося півроку, таки перейдуть на нове місце. Причому безкоштовно.

Влітку перевіримо цей список, а зараз є привід згадати найбільш відомих кандидатів у вільні агенти.

Кіліан Мбаппе

Вік: 25 років
Клуб: «ПСЖ»
Куди може піти: «Реал»

Getty Images/Global Images Ukraine. Кіліан Мбаппе

А йому вже не так і мало років. Мессі та Роналду у його нинішньому віці вигравали свої «Золоті м’ячі», а саме цю нагороду французький форвард хоче отримати більше за всі інші.

Вочевидь, отримати цю відзнаку, граючи за «Сен-Жермен», буде достоту складно, адже паризький клуб, незважаючи на бездонні мільйонні інвестиції, все одно залишається у тіні фаворитів Ліги чемпіонів. Тому для того, аби Кіліану нарешті стати найкращим футболістом континенту, йому варто змінити клубну прописку. І найкращий клуб континенту – «Реал» – уже давно чекає на Мбаппе.

Проте чи дочекається – питання досі відкрите. Мбаппе все ще спокушають боси «Парижа» залишитися в клубі, продовжити угоду на ще кращих умовах. З іншого боку, «Мадрид» вже втомився чекати. І поставив фактично ультиматум: якщо Кіліан до середини січня не зробить свій вибір на користь «вершкових», підкріпивши своє слово офіційним підписом, тоді «Реал» назавжди відмовляється від його кандидатури. На користь Голанда.

Тоні Кроос

Вік: 33 роки
Клуб: «Реал»
Куди може піти: завершення кар’єри

Getty Images/Global Images Ukraine. Тоні Кроос

Таких футболістів, як цей німецький півзахисник, у сучасній грі мільйонів можна перерахувати на пальцях. І мова не стільки про суто змагальні чесноти Тоні, скільки про його бажання не стати тягарем для свого клубу, зуміти своєчасно зупинитися.

Після завершення кожного сезону на «Сантьяго Бернабеу» Кроос укладав нову угоду з «вершковими». Але лише на один сезон. Німець дуже переймається, що якщо укладе довгостроковий контракт і раптом зазнає травми чи погіршить свої змагальні показники, то стане тягарем для клубного бюджету. До того ж він не хоче грати за «Реал», аж поки не зітруться коліна. Дорогу молоді – ось його девіз.

Нинішній контракт Крооса з «Реалом» закінчується влітку. І варіантів подальшого розвитку сценарію всього два: або футболіст завершить кар’єру, або в інакшому випадку пролонгує угоду з «вершковими», які явно не проти.

Лука Модрич

Вік: 38 років
Клуб: «Реал»
Куди може піти: «Динамо» (Хорватія), клуби МЛС

Getty Images/Global Images Ukraine. Лука Модрич

Ситуація хорватського ветерана чимось схожа із ситуацією його одноклубника Крооса. З тією лиш різницею, що німцеві «Реал» готовий запропонувати нову угоду, а хорвату – поки що ні.

Вся «сіль», безумовно, у віці. Модричу уже 38, і, незважаючи на його феноменальний ігровий тонус і нев’янучу майстерність, роки все одно беруть своє. В нинішньому сезоні Лука вже не відіграє такої важливої ролі в команді, яку відігравав раніше. Якщо говорити без емоцій і сентиментів, то Модричу вже не знайдеться місця в новому «Реалі». Його час в «Мадриді» вже вийшов. На превеликий жаль. Треба рухатися далі.

Лука раніше говорив, що хоче завершити кар’єру в своєму першому професійному клубові – загребському «Динамо». Водночас до його персони є серйозна зацікавленість і в клубів МЛС.

Анхель Ді Марія

Вік: 35 років
Клуб: «Бенфіка»
Куди може піти: «Росаріо Сентраль»

Getty Images/Global Images Ukraine. Анхель Ді Марія

Нечасто трапляються футболісти із таким послужним списком. «Реал», «МЮ», «ПСЖ», «Ювентус», «Бенфіка» - про що ще узагалі можна мріяти? До того ж, Анхель вигравав «золото» і чемпіонату Латинської Америки, і світу.

У липні 2023-го аргентинець повернувся до «Бенфіки» – свого першого клубу в європейській кар’єрі. З лісабонцями він уклав лише річну угоду. Й продовжувати її не бажає, про що повідомив керівництву клубу. Влітку він хоче повернутися до свого першого клубу, в якому його запримітили в Європі – до аргентинського «Росаріо Сентраль».

Марко Ройс

Вік: 34 роки
Клуб: «Боруссія» (Дортмунд)
Куди може піти: завершення кар’єри

Getty Images/Global Images Ukraine. Марко Ройс

Як і його знаменитого тезку, - ван Бастена – на честь якого Ройс і отримав своє ім’я, кар’єру німецького півзахисника згубили травми. Про це вже можна говорити вголос.

Однак завершити кар’єру капітан «Дортмунда» може не через проблеми зі здоров’ям, а через проблеми із головним тренером команди. Ройс побив горщики із Терзічем, керівництво клубу зайняло бік тренера. Марко втратив місце в основі.

І якщо Терзічу вдасться втриматися на посаді наставника «джмелів», Ройсу доведеться залишити «Боруссію». Про інший клуб він наразі не розмірковує, а ладен у такому випадку влітку повісити бутси на цвях.

Адрієн Рабйо

Вік: 28 років
Клуб: «Ювентус»
Куди може піти: залишитись у нинішньому клубі

Getty Images/Global Images Ukraine. Адрієн Рабйо

Цей французький півоборонець знайшов себе у «Юве». Адрієн може похизуватися і тренерською довірою, і ігровим часом, і високою зарплатнею. Власне, сім мільйонів «чистими» в рік – ось головний камінь спотикання між туринським клубом і французом.

«Юве» не проти продовжити угоду з Рабйо, проте лише у тому випадку, коли футболіст згодиться на зменшення зарплати. Адрієн нібито й не проти, однак проти його мама, яка веде справи сина. Вона запропонувала послуги свого «клієнта» «МЮ», проте там відмовились, дізнавшись апетити мадам Рабйо.

Якщо мамі так і не вдасться набити ціну на своєму чадові, то він, радше за все, продовжить угоду зі «Старою синьйорою».

Коке

Вік: 31 рік
Клуб: «Атлетико»
Куди може піти: залишитись у нинішньому клубі

Getty Images/Global Images Ukraine. Коке

Коке став справжньою легендою «матрацників», першим в історії провівши за команду 600 поєдинків. У структурі мадридських «атлетів» Коке перебуває з далекого 2000-го. За цей час він став справжнім символом команди. І відмовився свого часу від дуже спокусливої пропозиції «Барселони».

Коке не приховує, що хоче завершити кар’єру саме на «Ванда Метрополітано». Проте «Атлетико» не поспішає продовжувати угоду з півоборонцем. Точніше, клуб не проти, однак на власних умовах: удвічі зменшивши зарплатню. Така пропозиція рідного клубу футболіста-рекордсмена розчарувала…

Антоні Марсьяль

Вік: 28 років
Клуб: «Манчестер Юнайтед»
Куди може піти: клуби Саудівської Аравії

Getty Images/Global Images Ukraine. Антоні Марсьяль

Колись цей хлопець визнавався найкращим молодим гравцем континенту, а зараз не потрібен ні «МЮ», ні будь-кому іншому.

І справа не лише в тому, що зарплатня француза майже космічна – 15 мільйонів євро на рік. Він просто зупинився у своєму розвиткові, і відверто регресує.

Те, що «МанЮнайтед» не продовжить контракт зі своїм ветераном, уже вирішено. За майже десять років, проведених на «Олд Траффорд», Марсьяль так і не зумів по-справжньому розкритися, реалізувати свій потенціал.

Влітку він залишить манкуніанців. А ось куди піде – питання цікаве. Поки що охочих його ангажувати не видно. І через високі фінансові запроси гравця, і через його високу травматичність.

Радше за все, піде до Роналду та компанії в Саудівські Аравію. Там полюбляють збирати збитих льотчиків.

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Мінус Гофф та Коллінс. Стали відомі учасниці 1/4 фіналу турніру в Мадриді
Теніс | 30 квітня 2024, 07:01 4
Мінус Гофф та Коллінс. Стали відомі учасниці 1/4 фіналу турніру в Мадриді

Свьонтек вибила Соррібес-Тормо, Даніель програла Соболенко, Коко вилетіла від Кіз

Призначені арбітри на перенесені матчі УПЛ за участю Шахтаря та Динамо
Футбол | 30 квітня 2024, 17:43 13
Призначені арбітри на перенесені матчі УПЛ за участю Шахтаря та Динамо

1 травня зустрінуться: Динамо – Верес, Чорноморець – Шахтар

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.