Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 05 сiчня 2024, 12:15
842
0

Спортивний директор Руха: «Мають вийти на новий рівень футболісти з Руха-2»

Володимир Лапіцький розповів про комплектацію команди та очікування від другої половини сезону

| Оновлено 05 сiчня 2024, 12:15
842
0
Спортивний директор Руха: «Мають вийти на новий рівень футболісти з Руха-2»
ФК Рух. Володимир Лапіцький

Спортивний директор львівського «Руха» Володимир Лапіцький розповів про плани команди на міжсезоння, другу половину сезону, а також про комплектацію команди.

– Володимире Георгійовичу, як відбуватиметься підготовка «рухівців» після виходу з відпустки?

– Перша команда та хлопці з U-19 вийдуть з відпустки 8 січня й в перші робочі дні пройдуть медогляд у медцентрі на території НТБ під керівництвом клубних лікарів та спеціалістів з Emily Resort. Це буде комплексна перевірка: зважування, проведення тестів, перевірка організму, всі необхідні процедури. Тоді як «Рух-2» через те, що матчі Другої ліги будуть у березні, вийде з відпустки 15 січня. Перша частина зборів «Руха» відбуватиметься у Винниках і буде присвячена фізпідготовці гравців. Вже 21 січня перша команда відправиться на другу частину зборів у Словенію, де зіграє 10 спарингів.

– Чи слід очікувати зміни у складі першої команди «Руха»?

– Є дуже багато розмов та чуток у пресі, але офіційних пропозицій щодо наших гравців клуб не отримував. Я не здивований, що нашим гравцям приписують такий інтерес, адже хлопці видали яскравий відрізок сезону. Частина футболістів навіть грала за молодіжну та юнацькі збірні і хлопці демонстрували там дуже хороший рівень.

Втім їм ще потрібно багато працювати, аби довести, що вони відповідають амбіціям клубів, які фігурують у цих чутках. Наразі «Рух» вийде з відпустки з відпустки у тому ж складі, в якому й завершувала осінню частину чемпіонату. Після повернення футболістів у стан клубу ми будемо говорити з гравцями про їхнє майбутнє.

– «Рух» підсилюватиметься під час зимової перерви?

– Не виключено, що до початку спарингів «Рух» підсилиться кимось з гравців. Можливо, що хтось приєднається до команди вже у Словенії. Ми працюємо на трансферному ринку, але поки що немає про що говорити. Втім навіть якщо цього й не станеться, то у нас вистачає гравців з Академії, які заслуговують бути в першій команді і отримають цю можливість.

Ці футболісти гідно проявили себе у складі «Руха» U-19, зокрема йдеться про Олега Федора, Андрія Столярчука, Андрія Кітелу, Віталія Холода. Той же Євген Пастух розпочинав сезон в U-19, але блискуче зарекомендував себе на рівні УПЛ та став гравцем основи першої команди, хоча півроку тому він був невідомий широкому загалу. На нього та інших молодих гравців, таких як Квасниця, Слюбик, Теслюк, Роман, які ще в минулому сезоні грали в команді U-19, вже звертають увагу тренери молодіжних збірних України.

– Які завдання «Руха» на другу частину УПЛ?

– Завдання «Руха» – розвивати молодих футболістів та давати їм необхідну ігрову практику. Потрібно, аби молодь прогресувала і ще більше наших вихованців грали в основному складі команди. Також мають вийти на новий рівень футболісти з «Руха-2» та команди U-19. Крім того, хочеться, аби ще більше наших футболістів отримували виклик в молодіжну та юнацькі збірні України.

Зараз ми вибудовуємо систему гри, в яку мають інтегруватись наявні гравці. Відтак якісь турнірні задачі можна буде ставити, коли команда набереться необхідного досвіду. Інколи, звісно, «Рух» втрачає очки в чемпіонаті, але це пояснюється молодістю наших гравців.

Наприклад, середній вік гравців стартового складу в завершальному матчі 2023 року проти «Ворскли» становив 20,4 роки і це – один з наймолодших складів за всю історію УПЛ. Водночас я не згадаю, щоб така молода команда демонструвала таку яскраву гру в чемпіонаті та займала високе місце в Прем’єр-лізі, як це зараз робить «Рух», перебуваючи у першій шістці. Втім ще є ігрові моменти, які тренерському штабу і гравцям слід покращити, аби продовжити прогресувати. Якщо хлопці правильно працюватимуть, то виростуть у дуже якісних футболістів, – сказав Лапіцький.

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Іменитий клуб АПЛ з українцем у складі хоче переконати Луніна залишити Реал
Футбол | 02 травня 2024, 21:03 6
Іменитий клуб АПЛ з українцем у складі хоче переконати Луніна залишити Реал

«Челсі» хоче підписати українського голкіпера

Відомо, чи зіграє Лунін у матчі-відповіді з Баварією і можливому фіналі ЛЧ
Футбол | 03 травня 2024, 11:22 4
Відомо, чи зіграє Лунін у матчі-відповіді з Баварією і можливому фіналі ЛЧ

В Іспанії повідомляють, що саме Андрій вийде у старті на матч-відповідь проти мюнхенців

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.