Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Трансфери
| Оновлено 05 сiчня 2024, 23:10
9145
1

Мбаппе, Варан та інші. Топ-10 можливих трансферів січня

Goal.com фантазує на тему того, яким буде січневе трансферне вікно

| Оновлено 05 сiчня 2024, 23:10
9145
1
Мбаппе, Варан та інші. Топ-10 можливих трансферів січня
Getty Images/Global Images Ukraine. Кіліан Мбаппе

Як відомо, січень – непростий час для здійснення трансферів, але укладати вдалі угоди не неможливо. І деякі з них стають дуже вдалими.

Зимове трансферне вікно відкрито. Січневі розпродажі почалися. Але чи побачимо ми якісь великі угоди протягом наступного місяця? Як постійно нагадує нам кожен тренер, це непроста пора року для підписання гравців, і більшість клубів не хочуть продавати своїх зірок у середині сезону.

Однак, незважаючи на те, що укладати угоди складно, це не неможливо. З огляду на це, Goal.com пропонує вам 10 трансферів, які ми хотіли б побачити в січні з різних причин.

Не всі з них буде легко здійснити, але деякі із запропонованих придбань просто ідеальні. Крім того, мріяти не шкідливо...

Маттейс де Лігт («Баварія» – «Манчестер Юнайтед»)

Головному тренеру «Манчестер Юнайтед» Еріку тен Хагу дуже потрібен центральний захисник, навколо якого він зможе побудувати нову оборону, а бос «Баварії» Томас Тухель, схоже, не дуже вірить у Маттейса де Лігта, який у цьому сезоні має проблеми з формою і фізичною готовністю.


Getty Images/Global Images Ukraine. Маттейс де Лігт

Тож січневий переїзд на «Олд Траффорд» цілком логічний, особливо якщо врахувати, що де Лігт і Тен Хаг раніше працювали разом в «Аяксі», а «Баварія» могла б використати виручені гроші для запізнілого підписання португальського півзахисника Жоао Пальіньї з «Фулхема».

Кіліан Мбаппе («ПСЖ» – «Реал» Мадрид)

Ця історія і так уже надто затягнулася: настав час Кіліану Мбаппе покласти край найзатяжнішій трансферній сазі в історії футболу, перебравшись нарешті в «Реал» Мадрид.

Зрозуміло, «ПСЖ» не хотів би втрачати наріжний камінь спортивного проекту клубу, особливо в середині сезону, але якщо вони не укладуть угоду зараз, то після закінчення контракту наприкінці червня втратять найдорожчого гравця у світовому футболі за безцінь.


Getty Images/Global Images Ukraine. Кіліан Мбаппе

«ПСЖ» давно пора попрощатися з Мбаппе, який, по суті, вже кілька років тримає клуб у заручниках.

Келвін Філліпс («Манчестер Сіті» – «Ювентус»)

У головного тренера збірної Англії Гарета Саутгейта, безумовно, є свої фаворити, і він готовий продовжувати вибирати їх, навіть якщо вони не дуже добре грають на клубному рівні, а в деяких випадках і зовсім не грають. Однак важко уявити, що Келвін Філліпс потрапить до складу «Трьох левів» на Євро-2024, якщо проведе залишок сезону на лавці запасних «Манчестер Сіті».

Півзахисник не зіграв жодного матчу в АПЛ цього сезону, набравши загалом лише 89 хвилин ігрового часу, і йому конче необхідний переїзд з «Етіхаду». «Ліверпуль» потребує півзахисника оборонного плану, як і «Ньюкасл», але найкращим рішенням для «Сіті», очевидно, буде не посилювати конкурента, а відправити Філліпса за кордон.


Getty Images/Global Images Ukraine. Келвін Філліпс

«Ювентус» виглядає ідеальним варіантом, враховуючи, що тренер Массіміліано Аллегрі відчуває дефіцит якісних гравців у центрі поля, а єдиним можливим каменем спотикання є бажання «Сіті» укласти повноцінний трансфер. З чуток, Філліпс також не хоче покидати Англію, але перехід до Турина може зробити його кращим гравцем – тільки подивіться, як Фікайо Томорі додав у Серії А після переходу в «Мілан».

Аарон Ремсдейл («Арсенал» – «Ньюкасл»)

Аарону Ремсдейлу стало до болю зрозуміло, що Давід Райя залишиться №1 у команді Мікеля Артети, що б не сталося з цього моменту і до кінця сезону. Часом іспанець був дуже слабкий, але все одно виходив у старті майже в кожній грі за «Арсенал», а Ремсдейл обмежувався рідкісним виходом на поле в кубкових змаганнях.

З урахуванням того, що на горизонті маячить Євро-2024, англійцю вкрай необхідний ігровий час, і він міг би отримати його в «Челсі» або «Ньюкаслі», які в останні тижні втратили своїх основних воротарів через серйозні травми.


Getty Images/Global Images Ukraine. Аарон Ремсдейл

Важко уявити, щоб «Арсенал» дозволив Ремсдейлу перейти до лондонського суперника, навіть якщо той не становить загрози для надій «Канонірів» на потрапляння до четвірки найсильніших, але трансфер на Тайнсайд цілком може відбутися. 25-річний футболіст залишається улюбленцем уболівальників на «Емірейтс» і неодноразово говорив про своє бажання повернути собі місце в основі, але він не може дозволити собі більше часу грітися на лавці запасних в «Арсеналі», якщо хоче потрапити до складу збірної Англії на Євро-2024.

Джованні Рейна («Боруссія» Дортмунд – «Брентфорд»)

Дортмунд – чудове місце для відточування майстерності молодого гравця, насамперед саме тому Джованні Рейна і переїхав туди. Однак на «Сігнал Ідуна Парк» кар'єра американця застопорилася.

Різнобічний атакувальний півзахисник розпочав в основі лише один матч у Бундеслізі в цьому сезоні та провів лише 20 хвилин у Лізі чемпіонів, де дортмундська «Боруссія» вийшла до плей-оф, вигравши цього року «групу смерті». Цілком очевидно, що Едін Терзич вважає, що може обійтися без Рейни, адже бос «Боруссії» публічно визнав, що американський футболіст перебуває позаду Марко Ройса і Юліана Брандта в списку претендентів на роль №10.


Getty Images/Global Images Ukraine. Джованні Рейна

Терзич перебуває під тиском наразі, оскільки Дортмунд перебуває в поганій формі на внутрішній арені, і зміна тренера може підвищити перспективи Рейни в першій команді, але нескладно зробити висновок, що йому краще піти під час зимового вікна, принаймні, на правах оренди.

Деякі клуби АПЛ, як кажуть, зацікавлені в Рейні, і не буде сюрпризом, якщо серед них опиниться «Брентфорд», з огляду на їхні проблеми з атакою наразі. Стадіон «Gtech Community» може стати ідеальним місцем для Рейни, щоб перезавантажити свою кар'єру, адже Томас Франк – чудовий тренер з контратакувальним стилем гри, який може принести 21-річному гравцеві і його вражаючим навичкам дриблінгу все найкраще.

Джейдон Санчо («Манчестер Юнайтед» – «Боруссія» Дортмунд)

Зараз Джейдон Санчо мав би виблискувати у складі «Манчестер Юнайтед» і з нетерпінням чекати Євро-2024 у складі збірної Англії. Замість цього він гниє на «Олд Траффорд», будучи вигнаним з першої команди Еріком тен Хагом.

На даний момент не має значення, хто винен у цій сумній ситуації. Обом сторонам просто необхідно подбати про те, щоб вона розв'язалася якомога швидше і безболісніше. Якщо під час зимового вікна «Юнайтед» не отримає солідної пропозиції в 73 мільйони фунтів стерлінгів за свого гравця (а, скажімо прямо, така пропозиція може надійти тільки з Саудівської Аравії, що навряд чи сподобається Санчо), вони повинні відпустити його в оренду. Таким чином, він зможе отримати трохи ігрового часу і, сподіваюся, довести свій рівень потенційним покупцям.


Getty Images/Global Images Ukraine. Джейдон Санчо

Дортмундці заперечують можливість його повернення, насамперед із фінансових причин, але зі спортивної точки зору це було б дуже логічно. Під час свого попереднього періоду кар'єри в Бундеслізі Санчо неодноразово переконував гравців і керівництво «Боруссії» в тому, що він здатний посилити атаку, з огляду на те, що Рейна і Доніел Мален можуть покинути команду в січні.

Перехід Санчо в Дортмунд може стати вигідним для всіх сторін.

Айвен Тоуні («Брентфорд» – «Арсенал»)

Шокуюча поразка «Арсеналу» від «Вест Хема» в четвер увечері підкреслила, що Габріель Жезус ніколи не стане топовим бомбардиром АПЛ, і саме тому тренер «Манчестер Сіті» Пеп Гвардіола дозволив бразильцеві переїхати з «Етіхаду» на «Емірейтс».

Питання в тому, що збирається робити з цим Мікель Артета? Іспанець постійно співає дифірамби Жезусу, але стає все важче уявити, що «Арсенал» виграє титул без смертоносного фінішера попереду.

Віктор Осімхен був би ідеальним варіантом, але гроші за нього знадобляться астрономічні, враховуючи, що нігерійський №9 тільки-но продовжив контракт з «Наполі», а це значить, що він навряд чи покине «Стадіо Дієго Армандо Марадона» раніше літа.


Getty Images/Global Images Ukraine. Айвен Тоуні

«Брентфорд» також захоче велику суму за Айвена Тоуні, яким також цікавляться «Челсі» і «Тоттенхем», але «Бджоли» відкрито визнали, що відсторонений нападник незабаром може бути проданий.

Англієць буде сповнений рішучості надолужити згаяний час після дискваліфікації за ставки, а також повернутися в думки Саутгейта напередодні Євро. Він може похвалитися тією фізичною силою і гольовим чуттям, яких так не вистачає «Арсеналу».

Рафаель Варан («Манчестер Юнайтед» – «Реал Мадрид»)

З огляду на жахливу якість більшості центральних захисників, які перебувають у його розпорядженні, ставлення Еріка тен Хага до Рафаеля Варана в «Манчестер Юнайтед» у цьому сезоні було абсолютно дивним. В останні тижні француза повернули до складу після того, як він провів шокуючу кількість часу на лаві запасних «Олд Траффорд», але для нього буде краще, якщо в найближчі кілька тижнів він покине цей безлад у Манчестері.


Getty Images/Global Images Ukraine. Рафаель Варан

До нього вже виявляють інтерес клуби Саудівської Аравії, а також «Баварія», що може стати чудовим варіантом, якщо вищезгаданий де Лігт перейде у зворотний бік у рамках угоди «гравець плюс гроші». Однак Варану варто повернутися в «Реал Мадрид», адже Карло Анчелотті гостро потребує перевіреного центрального півзахисника світового класу, втративши через серйозні травми коліна Едера Мілітао і Давіда Алабу.

Марко Верратті («Аль-Арабі» – «Барселона»)

Цей трансфер мав відбутися ще багато років тому. Але ще є час усе виправити.

Луїсу Енріке дуже сподобався б Марко Верратті тоді, коли іспанець ще був босом «Барселони», але після переходу в «ПСЖ» минулого літа він одразу ж дав зрозуміти, що півзахисник не затребуваний на «Парк де Пренс», що призвело до несподіваного переходу італійця в «Аль-Арабі» за €45 млн.


ФК ПСЖ. Марко Верратті

З огляду на рівень інвестицій, катарський клуб не дозволить Верратті піти за безцінь, тоді як «Барселона», як і раніше, відчуває брак грошей. Однак якщо Жоан Лапорта зможе зібрати трохи коштів, продавши за пристойні гроші таких середніх гравців, як Рафінья і Ферран Торрес, у клуби АПЛ, президент «блауграни» зможе спокутувати провину за безглузде рішення підписати Оріоля Ромеу (просто тому, що він був дешевим) і з запізненням підписати такого плеймейкера, який так потрібен тренеру Хаві, що перебуває у скрутному становищі.

Душан Влахович («Ювентус» – «Челсі»)

«Челсі» потрібен нападник, а Душану Влаховичу треба тікати якомога далі від Массіміліано Аллегрі, тож для «синіх» це не повинно бути проблемою, особливо якщо врахувати, що в них є гравець, якого «б’янконері» давно хотіли отримати, Ромелу Лукаку, який нині сяє в «Ромі» на правах оренди на сезон.


Getty Images/Global Images Ukraine. Душан Влахович

Звісно, нові власники «Стемфорд Брідж» не вирізняються розумними рішеннями, і варто зазначити, що ця угода могла відбутися ще минулого літа, але Тодд Боелі та компанія вирішили, що ціна надто висока, і вважали за краще почати сезон 2023-24 без якісного №9. Шокуюче рішення обернулося зворотним ефектом, а це означає, що підписання нападника просто необхідне, якщо Маурісіо Почеттіно хоче уникнути ганебного фінішу в середині таблиці АПЛ.

У «Челсі», врешті-решт, немає проблем зі створенням моментів, в той час як проблема Влаховича в тому, що він не отримує їх в «Ювентусі». Таким чином, це шанс вбити двох зайців одним пострілом, адже «б’янконері» з радістю продадуть нападника, якому Аллегрі не довіряє, за умови, що грошей буде достатньо.

Марк Дойл, Goal.com

Переклад і адаптація – Олег Дідух

Олег Дідух Джерело: Goal.com
Оцініть матеріал
(25)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Артур РЕМЕНЯК: «Після 2:0 повірили в перемогу над Чорноморцем»
Футбол | 27 квітня 2024, 22:39 0
Артур РЕМЕНЯК: «Після 2:0 повірили в перемогу над Чорноморцем»

Захисник «Миная» розповів про свій гол і перемогу над одеситами

Як Перес відреагував на гру Кепи, який вийшов замість Луніна за Реал
Футбол | 27 квітня 2024, 07:56 1
Як Перес відреагував на гру Кепи, який вийшов замість Луніна за Реал

26 квітня королівський клуб обіграв «Реал Сосьєдад» 1:0

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
luceorius
Раю разом з Артетою негайно депортувати - вони є прямою загрозою збірній Англії на ЧЄ. 
До того ж Артета ще й хоче зовсім розорити Арсенал, прагнучи придбати нападника, нинішні власники якого не впевнені, що саме хоче надолужити Тоуні за час дискваліфікації: втрачене у футболі чи на ставках. 
 Невже Барселона збомжіла настільки, щоб підбирати давно згаслих зірок - це те ж саме, що купувати потриманий автомобіль за ціною нового трохи нижчого класу.