Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 04 сiчня 2024, 06:54
2733
13

Квартал 95 вибачився за сценку з мешканкою зі Скадовська

Скандальний номер буде видалено із програми Новорічний вечірній квартал

| Оновлено 04 сiчня 2024, 06:54
2733
13
Квартал 95 вибачився за сценку з мешканкою зі Скадовська
Квартал 95

Компанія 1+1 media заявила, що номер із програми Новорічний вечірній квартал (відео), в якому висміюється українська мова переселенки зі Скадовська, не буде опубліковано на ютуб-каналах компанії. Повний випуск Новорічного кварталу перемонтують та оприлюднять на платформах каналу без цього номера.

Прес-служба каналу 1+1 у відповідь на запит Детектора медіа повідомила: «Ми розуміємо громадське обурення і вибачаємося перед аудиторією, яку зачепив цей номер. Творча команда, яка створювала цей випуск, аж ніяк не хотіла образити почуття українців. У випусках Вечірнього кварталу команда жартує з себе, порушує актуальні теми, іноді гіперболізуючи їх, адже це один із законів гумору. Це був саме такий випадок.

Прес-служба також надала коментар від студії Квартал 95. Гумористи запевнили, що поважають усіх скадовців та взагалі переселенців із тимчасово окупованих територій. А також зазначили, що своїм номером хотіли показати, що не страшно робити навіть грубі помилки при переході з російської на українську, більш соромно – продовжувати говорити мовою ворога.

Текст заяви Вечірнього кварталу:

«Дорогі скадовці та всі глядачі, кого міг образити номер про дівчину, яка розмовляє українською мовою з помилками, із новорічного випуску Вечірнього кварталу. Творча команда, яка створювала цей випуск, аж ніяк не хотіла образити ваші почуття. Ми любимо та поважаємо всіх скадівців та всіх українців, які чекають на повернення додому на окупованих територіях. Ми поважаємо всіх, хто не забуває про українську мову, перебуваючи в тимчасовій окупації, і тих, хто докладає зусиль для переходу на українську мову на вільній землі. Ми цінуємо кожного і з нетерпінням чекаємо на ваше повернення додому, докладаючи максимум зусиль для звільнення всієї української території.

У випусках Вечірнього кварталу ми жартуємо з себе, з власних недоліків і, звичайно, іноді гіперболізуємо. Це був саме такий випадок. Ми хотіли показати, що ніколи не пізно вчитися говорити українською, навіть якщо ти до цього не розмовляв. Деякі люди досі не переходять на українську, бо бояться помилок. Найкращий спосіб подолати страх – посміятися з нього. У цьому номері ми гіперболізували ситуацію. Щоб, навпаки, показати, що не страшно робити навіть грубі помилки при переході з російської на українську, більш соромно – продовжувати говорити мовою ворога. І про це актори кілька разів наголошують у самому номері.

Але жодним чином цим номером ми не мали на меті нікого образити. І якщо цей номер зачепив чиїсь почуття, ми просимо вибачення. Роздування зради на рівному місці грає на руку ворогові, і розповсюдженням цієї зради ви даєте кацапським ЗМІ черговий привід. Об'єднуємось у цей складний час і не дамо ворогові посіяти розбрат серед українців».

У Новорічному вечірньому кварталі 31 грудня в ефірі каналу 1+1 Україна вийшла сценка, яка зображує переселенку з окупованого росіянами Скадовська на Херсонщині, яка переїхала на Закарпаття і, соромлячись, намагається розмовляти українською, при цьому сильно спотворюючи слова, надаючи їм кумедну вимогу.

Жінка пояснює, що досі не спілкувалася українською, бо вона сіська-довська (зі Скадовська), розмовляла російською мовою, а українську хіба що у школі вирчала/вовчара (вивчала), але вже всі слова позаблювала (забула), тому не хоче перекручувати рідну мову.

Оцініть матеріал
(20)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 13
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
potemkin78
извинились? где?
zhyr
Під час війни, коли сотні тисяч щоденно ризикують життям і здоров"ям, 2 чувака з кварталу мали совість вийти і отримати ордена з рук кєнта))) А ви про якийсь там номер говорите. 
a.fedorenko1953
" Творюча група , яка  це створювала" .... під час підготовки номера десятки разів повторювало цю гидоту і жодної нормальної людини  серед них не знайшлося, щоб пояснити безголовим клоунам і клоунескам ,те що вони верзуть. А тепер вони з папірця пробекали свої виправдовуваня , як малолеткі ,які тікточать на рузькому прокльони Україні, а потім з соплми випрвдовувуються.  Яблуко від яблуні ... як і95-ті в Зеленського далеко  не падають. Такий сором , що ми все це терпимо. Зате Фаріон від всього  відлучили ((
Микола Захарченко
У нас дуже різноманітне суспільство - комусь подобається такий гумор , комусь ні ... До війни цей номер не підняв би такого обурення , як зараз . Квартал завжди " шуткував " на грані фолу , на хайпі - це додавало їм популярності і прихильників . Але зараз наше суспільство змінюється ( люди бачать смерть , кров , лихо) і потрібно більш виважено і толерантно підходити до такого роду " гумору " ...
Xvalenok03
Интересно. Населенные пункты с названием - хацапетовка, тьмутаракань или задрипанск есть? Если нет, то могут в следующих выпусках смело использовать.
Swed
Как это удалён?   Из песни же слов не выбросить.  Кроме этого, там были другие ляпсусы.    Лучше всю программу свернуть, а вернуть Штепселя и Тарапуньку.
Zander
Об'єднуватися з довбо.... ми? Якби квартал разом з 1+1 видалити якось з країни. Назавжди!!!