Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 03 сiчня 2024, 01:25
1333
0

Барком-Кажани невдало розпочав рік у польській Плюс Лізі

Львів'яни у другому турі поспіль знову програли аутсайдерам турніру

| Оновлено 03 сiчня 2024, 01:25
1333
0
Барком-Кажани невдало розпочав рік у польській Плюс Лізі
plusliga.pl

Вже другого дня нового року поновились ігри чоловічого чемпіонату Польщі з волейболу. В одному із матчів 14-го туру львівський «Барком-Кажани» на виїзді зустрічався з командою «Чарні Радом», яка до цього посідала останнє 16 місце у турнірній таблиці, маючи лише 3 очки (одна перемога з рахунком 3:2 і 13 поразок, одна з яких з рахунком 2:3).

Нагадаємо, що в попередньому турі підопічні Угіса Крастіньша також грали з одним з аутсайдерів Плюс Ліги командою «ГКС Катовіце» і зазнали поразки з рахунком 1:3. На жаль, і цього разу львівська команда пішла з майданчика переможеною.

Українці вийшли на гру у своєму бойовому складі, і початок поєдинку не віщував такого невтішного результату. Однак після рахунку 5:5 щось почало ламатися в механізмі «Баркома-Кажани». Було багато помилок та невдалих дій. Як наслідок, господарі майданчика, яких повів сербський легіонер Микола Мельанац (забігаючи наперед відзначимо, що його було визнано найкращим гравцем матчу, він набрав 24 очки), швидко пішли у відрив. Наставник українців Угіс Крастіньш спробував внести корективи і за рахунку 12:8 на користь «Чарні Радом» зробив першу заміну, випустивши спочатку замість Іллі Ковальова Олега Шевченка, а потім змінив зв’язуючого Денніса Петровса на Олексія Головеня. Але нічого не змінилося. Місцеві волейболісти все далі віддалялися від гостей та завершили партію впевненою перемогою 25:19.

На другий сет вже не вийшов Лучано Палонськи, але й малюнок гри абсолютно не змінився. Більш того, вже зі старту господарі повели 7:2, 11:4. Було зрозуміло, що й другу партію буде важко врятувати. Подальші події це лише підтвердили 25:14.

Лише у третій партії волейболістам «Баркома-Кажани» вдалося нарешті нав'язати суперникам свою гру. Вони кілька разів вели у рахунку з перевагою в три очки 9:6, 15:12, 21:18. І хоча опоненти вирівнювали становище і навіть один раз вийшли вперед 16:15, українці довели сет до позитивного результату 25:21 й трохи скоротили відставання за партіями.

Здалося, ось він перелом у грі, і тепер українці зможуть змінити ситуацію на свій бік. Але, на жаль для нас, тільки здалося. Господарі впевнено виграли четвертий сет 25:18 і вперше у сезоні виграли матч із рахунком 3:1, отримавши повноважні 3 очки.

Ось у якому складі грали львів'яни: Денніс Петровс (набрав 2 очки), Лучано Палонски (0), Владислав Щуров (5), Василь Тупчий (22), Ілля Ковальов (15), Мойзе Гуйє (7), Дмитро Канаєв (ліберо) - стартовий. На заміну виходили: Олег Шевченко (5), Олексій Головень (0), Віталій Кучер (0), Ілля Довгий (0), Крістерс Дардзанс (0), Ярослав Пампушко (ліберо)

Чемпіонат Польщі з волейболу. Плюс Ліга
14 тур. 2 січня 2024 року. Радом (Польща)
«Чарні Радом» (Радом, Польща) – «Барком-Кожани» (Львів, Україна)

3:1 (25:19, 25:14, 21:25, 25:18)

Після цієї поразки в активі львів'ян залишилося 13 очок і вони поки що посідають 12 місце. Втім, після закінчення матчів цього туру «Барком-Кажани» може опуститися ще нижче. У заключному поєдинку першого кола українська команда 5 січня у місті Велюнь прийматиме відомий клуб «Скра» із міста Белхатув.

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.