Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Перша ліга
| Оновлено 01 сiчня 2024, 19:40
1529
0

МАРКЕВИЧ: «Карпати збираються зіграти у передсезонному турнірі в Іспанії»

Наставник львівської команди розповів про підготовку до весняної частини сезону

| Оновлено 01 сiчня 2024, 19:40
1529
0
МАРКЕВИЧ: «Карпати збираються зіграти у передсезонному турнірі в Іспанії»
ФК Карпати Львів. Мирон Маркевич

Головний тренер львівських «Карпат» Мирон Маркевич розповів про підготовку до весняної частини сезону:

«Я вже скучив за футболом, але відпустка – річ необхідна. Футболісти та тренерський штаб мають перепочити і з новими силами підійти до другої частини сезону. Та навіть під час відпочинку ми перебуваємо на зв’язку з тренерами, працюємо над початковим етапом підготовки, який пройде у Львові.

Перший етап зборів розпочнеться 22 січня. Орієнтовно 6 лютого зіграємо стартовий контрольний поєдинок. Плануємо поїздку в Іспанію, для участі у тамтешньому турнірі. Поки рано вести мову про реальність виїзду, але плани такі є.

Ми хочемо, щоб «Карпати» грали в атакувальний футбол. Я не розумію такого стилю, коли воротарі та захисники більше часу проводять з м'ячем, ніж півзахисники та нападники. Хочемо розвиватися у цьому аспекті. Ще один важливий компонент – пресинг на чужій половині поля. Періодично нам вдавалося це робити восени, але поки це не те, чого ми прагнемо.

Вибір схеми залежить від того, які футболісти є у твоєму розпорядженні. Ми граємо у схемі з чотирма захисниками, але все може змінюватися. По ходу гри можна і 3–5–2 зіграти, ми над цим теж працюємо. Поки що ігрові схеми 4–4–2 та 4–3–3 є для нас пріоритетними.

Тренерський штаб ретельно аналізує наших весняних суперників. Вивчатимемо їхні зміни. Перший матч проти Полтави, тому маємо досконало вивчити цю команду. У нас були хороші суперники в осінній частині, з ними було непросто грати. Навесні теж буде цікаво.

Днями я відвідав тренувальну базу «Карпат» у Бартатові. Поля там у хорошому стані. Якщо так буде і у січні, то це дуже добре. На стадіоні «Україна» поле теж хорошої якості.

Зустріч з Яремчуком? Мені вдалося відвідати матч між «Валенсією» та «Барселоною». Обидва клуби переживають не найкращі часи, але сам поєдинок видався доволі цікавим. Також я зустрівся з Роман Яремчуком. Ми тепло поспілкувалися. Взагалі я дуже радий, що українські футболісти так проявляють себе у провідних європейських чемпіонатах. Миколенко, Довбик, Циганков, Зінченко є провідними футболістами у своїх командах. Сподіваюся, український футбол у майбутньому ще більше розвиватиметься».

Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Лас-Пальмас – Жирона – 0:2. Як Довбик забив 19-й гол у Ла Лізі. Відеоогляд
Футбол | 27 квітня 2024, 17:45 0
Лас-Пальмас – Жирона – 0:2. Як Довбик забив 19-й гол у Ла Лізі. Відеоогляд

Дивіться найцікавіші моменти матчу 33-го туру Ла Ліги

Сльози Бондаренка, дев'ятий гол Сікана. Шахтар переміг ЛНЗ
Футбол | 27 квітня 2024, 17:25 152
Сльози Бондаренка, дев'ятий гол Сікана. Шахтар переміг ЛНЗ

Підопічні Пушича на класі обіграли команду Дулуба, яка грала досить добре

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.