Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Баскетбол в Європі
| Оновлено 06 сiчня 2024, 13:23
312
0

СТЕПАНОВСЬКИЙ: «Важливо, щоб хлопці мали хвилини в конкурентних лігах»

Тренер баскетбольної збірної – про переходи українських гравців до європейських клубів

| Оновлено 06 сiчня 2024, 13:23
312
0
СТЕПАНОВСЬКИЙ: «Важливо, щоб хлопці мали хвилини в конкурентних лігах»
ФБУ. Віталій Степановський

Головний тренер чоловічої збірної України з баскетболу Віталій Степановський висловився про користь переходів вітчизняних гравців до закордонних клубів та топ-чемпіонатів.

– Яка ваша думка щодо переходу Олександра Ковляра до іспанського «Обрадойро»?

– Це дуже важливий крок уперед для нього. Я спілкувався з агентом Сашка, коли надійшла ця пропозиція від іспанців. Зрозуміло, що у «Калеві» він уже був лідером, але порівнювати Латвійсько-естонську лігу та іспанську Лігу АСВ було б неправильно. Тим паче, що Сашко отримує хвилини в «Обрадойро», і я дуже радий, що він зробив цей крок уперед.

Я написав йому, щоб він продовжував працювати та хотів лише йти вперед. Тепер ми маємо ще одного гравця національної збірної, який грає на дуже високому рівні. Потім цей досвід виступів у конкурентній лізі він зможе використати у складі збірної України.

– Те, що він грає в команді разом із Артемом Пустовим, має полегшити процес адаптації до нової ліги та країни?

- Так, звичайно, Артем допоможе йому з адаптацією. Це дуже добре, що вони разом, і приємно, що два гравці, які є вихованцями школи «Хіміка», грають разом у топ-лізі Європи.

– За рахунок чого Віталію Зотову, який виступає під вашим керівництвом у Румунії, вдалося суттєво додати цього сезону?

– У нього зараз найкращі баскетбольні роки кар'єри, якщо можна так сказати. Це гравець, який знає, як грати, розуміє мою систему. Ми були разом у «Хіміку», він знає мої правила та вимоги. Тому адаптація в Крайові пройшла для нього трохи легше.

Я радий, що він почув мої слова після приїзду до клубу: «Тепер треба проявляти себе, як легіонер, брати ініціативу на себе». Я дав йому свободу і він дуже впевнено грає і в нападі, і в захисті. Раніше Віталій мав славу тим, що міг дати хорошу енергію, дати захист, перехоплення. Тепер він розкривається дещо інакше. Я радий, що Зотов використовує час та шанс, який я даю йому із високою реалізацією. Сподіваюся, що він продовжить так само. Але є ще моменти, які він має покращувати, особливо під час нападу.

– Наскільки важливим є перехід до Вроцлава та зміна ролі Андрія Войналовича, який розпочинав сезон у «Прометеї»?

– Звичайно, дуже важливо для збірної, щоб наші гравці отримували хвилини. Я радий, що Андрій чудово відіграв турнір у Стамбулі, але в «Прометеї» він мав велику конкуренцію та широку ротацію, в якій він не отримав шанс проявити себе.

Але мені подобається те, що він переїхав до Польщі, грає в Єврокубку, отримує хвилини – це важливо і для нього, і для національної команди. Важливо, щоб у збірній не було гравців, які сидять на лавках та не отримують ігрового часу. З Андрієм я теж контактував та побажав йому продовжувати розвиватись у новому клубі.

Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.