Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 08 квітня 2024, 16:12
1158
1

Борис КРУШИНСЬКИЙ: «Найкраща гра для мене в сезоні – матч проти Динамо»

Півзахисник «Полісся» – про виступ минулої осені та очікування від весняної частини сезону

| Оновлено 08 квітня 2024, 16:12
1158
1
Борис КРУШИНСЬКИЙ: «Найкраща гра для мене в сезоні – матч проти Динамо»
ФК Полісся. Борис Крушинський

Футболістів «Полісся» сміливо можна назвати «грозою авторитетів» в першій частині сезону. Дебютанти елітного дивізіону відразу змусили з собою рахуватися, постійно перебуваючи в чільній групі. А одним з відкриттів став 21-річний півзахисник Полісся Борис Крушинський.

В розмові з кореспондентом Sport.ua вихованець львівського футболу поділився враженнями про виступ минулої осені, а також розповів які надії пов'язує з весняною частиною сезону:

- Mій перехід в «Полісся» для декого міг здатися дивним. Все ж, я був провідним гравцем «Львова» - команди УПЛ, а мене запрошували в першоліговий клуб. Останнє слово було за батьком. Він, мабуть, відчував, що «містянам» не уникнути сумної долі, а «Полісся» не приховувало своїх амбітних планів, тому й рекомендував змінити «прописку» на житомирську. Я прислухався, підписавши контракт аж до 31 грудня 2027 року.

- Те, що тобі запропонували такий тривалий контракт, свідчить, що «Полісся» в тебе вірить й розраховує.

- Гріх нарікати. Зустріли мене в команді дуже добре. На перших порах багато допоміг порадами мій земляк, воротар Олег Кудрик.

- На якій позиції тобі комфортніше діяти: у «Львові» ти розпочинав в середині поля, потім грав в обороні, знову в опорній зоні півзахисту. В цій же ролі тебе використовує й керманич «Полісся» Юрій Калитвинцев.

- Я на юніорському рівні і спочатку в «Львові» діяв у півзахисті. Анатолій Безсмертний очоливши «містян», перевів мене у центр захисту, вважав, що я там буду приносити найбільше користі. Коли ж львів'янами став керувати Олег Дулуб, то повернув мене в середню лінію, де мені найбільше подобається.

Тут значно частіше в грі, треба встигати як руйнувати атаки суперника, так й підігрувати партнерам. Та головне, що є можливість вразити ворота візаві з далекої відстані.

- Твій одноклубник Андрій Гітченко розповідав, що в тебе дуже сильний удар.

- Але, на жаль, ще не точний. Виправленню прицілу й приділяю зараз дуже багато уваги. Мене не влаштовує, що минулої осені лише одного разу вдалося засмутити воротаря опонентів.

- Проте це сталося в поєдинку з київським «Динамо», де «Полісся» здобуло сенсаційну звитягу - 3:2.

- Я вважаю, що ми заслужили на перемогу своєї сміливістю, настирливістю, згуртованістю. Думаю, що це була моя краща гра в першій частині сезону.

- Кидалося в вічі, що в «Поліссі» дуже добрий мікроклімат в команді. А кого в «Поліссі» можна назвати людиною роздягальні?

- Дениса Бойка та Артема Козака, які вміють знайти потрібні слова в потрібний момент.

- А хто в «Поліссі» відповідає за підготовку півзахисників?

- Володимир Книш.Часто нам дає поради й головний тренер Юрій Калитвинцев, який свого часу був сильним півзахисником.

- Перед відпусткою він мав з тобою розмову на рахунок того, чого чекає від тебе навесні?

- Ні, але кожен з нас одержав індивідуальні завдання, над чим працювати, аби простіше пройти в січні наступного року втягуючий період.

- Ти взяв участь у всіх 17 календарних матчах «Полісся» в УПЛ, що вже можеш занести до свого активу, над чим ще треба працювати?

- Відповім так: почивати на лаврах не збираюся, тим паче, що в моїй грі ще вистачає недоліків.

- Тоді наостанок: чого чекаєш від нового року?

- Передусім, щоб ця клята війна якнайшвидше закінчилася нашою перемогою. Що ж до футболу, то в клубного керівництва «Полісся» амбітні плани як на виступ в УПЛ, так і в Кубку України. Конкуренція очікується дуже гостра, але докладемо зусиль, аби довести, що наші звитяги минулої осені були не випадкові.

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
vovei
РАДУЙСЯ СЛАБОСТЬЮ ДИНАМО