Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 09 сiчня 2024, 22:55
1167
1

У Львові відбувся форум для тренерів-воротарів

Ініціатор заходу – колишній тренер «Інгульця» Олег Стронцицький

| Оновлено 09 сiчня 2024, 22:55
1167
1
У Львові відбувся форум для тренерів-воротарів
Sport.ua

Як стало відомо Sport.ua, у Львові був проведений перший всеукраїнський форум для футбольних тренерів, які відповідають за підготовку воротарів.

Ініціатор цього проекту – тренер воротарів «Карпат-2», колишній тренер воротарів «Інгульця» та директор Академії цього клубу Олег Стронцицький ексклюзивно для Sport.ua розповів, з якою метою проводився цей захід:

- Останні тактичні напрацювання в футболі сильно вплинули на гру воротарів. Тепер це не тільки страж воріт, який відповідає за безпеку в своєму майданчику, а й один із захисників, котрий повинен вміти відкриватися для партнерів, бути на «ти» з м'ячем, аби підіграти одноклубникам, уникаючи високого пресингу суперників, зробити націлену першу довгу передачу. Як бачите, сильно змінилися принципи гри голкіперів.

Ось чому ініціативна група, до якої окрім мене увійшли Богдан Хоркавий (інструктор УЄФА з підготовки тренерів воротарів), Богдан Стронціцький (тренер воротарів «Карпат»), Володимир Тименко (тренер воротарів «Олександрії») та Сергій Яковець (тренер воротарів Академії «Дніпра-1»), вирішила започаткувати цей форум для вдосконалення підготовки тренерів воротарів. Адже, передусім, від них залежатиме, наскільки швидко та якісно «перебудують» свої дії голкіпери.

На наше запрошення відгукнулися 20 тренерів воротарів з команд майстрів, клубних Академій, спеціалізованих спортшкіл, серед яких був, зокрема, колишній воротар національної збірної України Богдан Шуст, який нині відповідає за підготовку воротарів в «Інгульці». Були виступи спікерів з використанням відеоматеріалів, обмін думками. Загалом, відгуки були позитивні, ми врахуємо всі зауваження й побажання. Це тільки наш перший досвід, вже найближчим часом створимо свій сайт, тоді простіше буде контактувати, відкриємо школу воротарів. Проведення наступного форуму запланували на червень 2024 року. Збираємося запросити й кількох закордонних спікерів-тренерів воротарів з польської Екстракляси. Польська школа воротарів є авторитетною й тому важливо скористатися досвідом сусідів.

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Flying Cat
Для тренерів воротарів. Без дефісу. Бо тренер-воротар це наче граючий тренер.