Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Іспанія
|
13000
2

«Феномен Довбика». Іспанське видання розібрало шлях Артема

В Іспанії досі не до кінця розуміють, як український нападник «Жирони» одразу увірвався в топ

«Феномен Довбика». Іспанське видання розібрало шлях Артема
Getty Images/Global Images Ukraine

Іспанське видання El Correo Gallego розібрало шлях українського нападника «Жирони» Артема Довбик до топу найкращих бомбардирів Ла Ліги.

«Артем був в Україні роками, але його ніхто не помічав. В нього був невдалий досвід у Данії, але він не припиняв забивати голи. Ось чому спортивний директор «Жирони» так довго мріяв привезти його в клуб, але не міг, допоки команда грала у другому дивізіоні.

Коли клуб отримав змогу підписати українця, знадобилося багато роботи, аби переконати його обрати саме їх. Взимку «Жироні» вдалося підписати Віктора Циганкова. Це був попередній і майже необхідний крок для підписання Довбика. Без Циганкова, Довбик би не приїхав.

Зараз вони вдвох з родинами живуть в гольф-комплексі, стримано та надзвичайно професійно. Нещодавно більше 300 людей приїхали до комплексу «Botiga del Girona», аби отримати автографи українців.

«Жирона» багато років була командою нападника Крістіана Стуані. Але з'явився Артем, найдорожче підписання в історії клубу. Йому вдалося за рекордно короткий термін витіснити Стуані та зробити команду кращою. Українець просто знищує захисників у штрафному майданчику, а також розумно рухається за його межами.

Він великий, але надзвичайно координований та креативний. Він чудово грає головою і виконує те, чого від нього вимагає Мічел.

Одна його присутність змушує суперника боятися. Що б це не було. Який би рівень у вас не був. Це змінює будь-який матч. Так було завжди. Його останній сезон в «Дніпрі-1» дозволив здогадатися про це.

Але цього «робота» ніхто не помічав. Невиразний форвард, який здатен приховувати свої емоції. Однак у роздягальні він інший гравець. Він посміхається і здається близьким для всіх, хоча мовний бар'єр не дає йому нормально виражати емоції.

Його гол у дебютному матчі проти «Сосьєдада» став прелюдією до «феномена Довбика», який розкрився пізніше».

В цьому сезоні чемпіонату Іспанії Артем Довбик провів 17 матчів, відзначившись 11 забитими м'ячами та 4 гольовими передачами. Раніше повідомлялося, що ним цікавиться «Барселона».

Оцініть матеріал
(80)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Названо суму фінансових втрат через нелегальні стріми бою Усик – Ф'юрі
Бокс | 22 травня 2024, 09:50 9
Названо суму фінансових втрат через нелегальні стріми бою Усик – Ф'юрі

Під час трансляції бою було зафіксовано 20 мільйонів нелегальних переглядів

«Це просто ганьба». Легендарний аналітик висловився про бій Усик – Ф'юрі
Бокс | 21 травня 2024, 19:05 1
«Це просто ганьба». Легендарний аналітик висловився про бій Усик – Ф'юрі

Колін Харт поділився емоціями про мегафайт у Ер-Ріяді

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
🔱Avtoigor🔱
В іспанії до нього відношення краще, зовсім другий мінталітет. А в нас деякі гніди постійно хаяли його, казали що його рівень це УПЛ, що в іншому клубі він буде сидіти на лавці і т.д. А тепер дивіться і вчиться, накручуйте собі на вуса гніди.
От вам різниця людей там і тут.