Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Перша ліга
| Оновлено 26 грудня 2023, 13:42
1131
1

Володимир СИСЕНКО: «На першому етапі Полтава не дорахувалася вісім очок»

Вперше в своїй історії СК «Полтава» здобув право поборотися за путівку до УПЛ

| Оновлено 26 грудня 2023, 13:42
1131
1
Володимир СИСЕНКО: «На першому етапі Полтава не дорахувалася вісім очок»
СК Полтава. Володимир Сисенко

В розмові з кореспондентом Sport.ua головний тренер полтавчан Володимир Сисенко розповів, коли він повірив, що його підопічні завоюють право виступати в групі «Чемпіонська», чи замахнуться на підвищення в класі:

– Лише після останнього туру. Річ в тому, що фаворит – «Інгулець» зі старту пішов у відрив, а його переслідувачам бракувало стабільності й не дивно, що інтрига зберігалася до заключних матчів.

– І все ж, що сталося з футболістами «Полтави» в першому поєдинку із «Інгульцем», коли ви програли 0:5?
– Це був просто не наш день. Таке буває, коли все, що летить в бік твоїх воріт - залітає. І те, що це була прикра випадковість, мої підопічні підтвердили вже в наступному турі, коли в гостях завдали поразки «Лівому берегу» – 3:1.

– Тоді чим поясните те, що відразу в кількох матчах футболісти «Полтави» упускали перемоги під завісу поєдинків?
– Мабуть, передусім, відсутністю належної концентрації, бо були переконані, що граючи в більшості точно досягнуть позитивного результату. Ось за цю розслабленість суперники з «Маріуполя» та «Металурга» й карали. А в поєдинках з «Вікторією» та «Діназом» десь і фортуна була на боці опонентів. На мій погляд, десь очок з вісім ми недорахувалися в осінній частині сезону. Як бачите, сміливо могли б претендувати на друге місце в своїй групі.

– На Вашу думку, чи зріс рівень підготовки команд групи «Б» в порівнянні з минулим сезоном?
– Так, це, зокрема, можна пояснити тим, що після перерви відновили виступи в Першій лізі «Лівий берег» та «Вікторія», які впевнено трималися в чільній групі.

– Але можна було почути нарікання на те, що деякі команди, зокрема, й «Полтава» приймали суперників на полях з штучним газоном не кращої якості.
– З нашого боку – це вимушений крок. Змушені проводити календарні матчі на «Молодіжному» через вимоги безпеки. Знаєте, якби не клята війна, то «Полтава» вже цього року грала б на своєму стадіоні, мала сучасну заміську базу для підготовки. Поки що ж усе доводиться орендувати, але президент клубу Сергій Васильович Іващенко докладає зусиль, аби команда була забезпечена усім необхідним.

– Чи може «Полтава» похвалитися довгою лавою запасних?
– Так, в моєму розпорядженні було 20 футболістів й кожен з них заслуговував виходити в стартовому складі. Мабуть, саме ось ця згуртованість й допомагала тримати удар після відносних невдач. Ось чому й було вирішено зберегти всіх гравців під час зимової перерви. Хоча пропозиції від більш іменитих команд були у півзахисника Дмитра Копитова та нападника Дмитра Щербака. Якщо підсилення у «Полтави» й буде, то точкове, 1-2 позиції.

– А перед початком сезону клубне керівництво націлювало на потрапляння до групи «Чемпіонська»?
– Такого конкретного завдання не було. Налаштованість була на те, що треба виступити краще, ніж в минулому сезоні, коли «Полтава» фінішувала чотирнадцятою. З цим завданням ми впоралися.

– Тоді важливо не зупинятися на досягнутому, тим паче, що від команд, що претендують на участь в стикових матчах за підвищення в класі «Полтаву» відділяє лише два очки.
– Аналіз виступу «містян» в першій частині сезону вже позаду. Ми визначилися з вразливими місцями й під час зимових етапів підготовки постараємося виправити помилки й використати нереалізовані резерви. Наша перевага в тому, що в «Полтаві» – хороший мікроклімат, проблем з мотивацією не буде. Те, що в кожному матчі гратимемо на перемогу – гарантую.

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
aleks8-48
Каждая команда может подсчитать очки,которые она не досчиталась. Справедливости ради в таком случае нужно подсчитывать и те очки, которые команда не должна была брать.