Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Іспанія
| Оновлено 25 грудня 2023, 13:00
11274
17

Реброву потрібно вибирати. Лунін і Трубін – в топі найкращих кіперів Європи

Андрій та Анатолій чудово демонструють себе в «Реалі» та «Бенфіці» відповідно

| Оновлено 25 грудня 2023, 13:00
11274
17
Реброву потрібно вибирати. Лунін і Трубін – в топі найкращих кіперів Європи
Getty Images/Global Images Ukraine. Андрій Лунін

Два українські голкіпери Андрій Лунін та Анатолій Трубін потрапили в топ найкращих голкіперів Європи одразу за двома показниками.

Андрій та Анатолій опинилися в топ-7 найкращих воротарів найкращих 7 європейських ліг за відсотком відбитих ударів. Кіпер «Бенфіки» очолив рейтинг, а воротар мадридського «Реала» розташувався на 7-й позиції.

Найкращі голкіпери топ-7 ліг Європи за відсотком сейвів:

  1. Анатолій Трубін (Бенфіка) – 88.2%;
  2. Вальтер Бенітес (ПСВ) – 86.2%;
  3. Ян Зоммер (Інтер) – 85,7%;
  4. П'єтро Терраччано (Фіорентина) – 84,9%;
  5. Руй Сілва (Бетіс) – 84,6%;
  6. Альваро Вальєс (Лас Пальмас) - 84.1%;
  7. Андрій Лунін (Реал) – 83,3%.

Також Трубін і Лунін опинились серед кращих за показником PostShotXG, який є сумарною метрикою всіх моментів, коли голкіпер рятує ворота під час гри.

У цьому топі Трубін зайняв другу позицію, маючи 0,49. А Лунін із показником 0,44 – на третьому місці.

Лідери топ-7 ліг Європи з PStXG:

  1. Альваро Вальєс (Лас Пальмас) – 0.52;
  2. Анатолій Трубін (Бенфіка) – 0.49;
  3. Андрій Лунін (Реал) – 0,44;
  4. П'єтро Терраччано (Фіорентина) – 0.41;
  5. Марвін Швабе (Кельн) – 0.34.

Варто припустити, що наставник збірної України Сергій Ребров на матчі плей-оф Євро-2024 викликатиме і Трубіна, і Луніна. Коучу «синьо-жовтих» потрібно буде зробити вибір...

Цього сезону Трубін провів 19 матчів за «Бенфіку» у всіх турнірах, у яких пропустив 17 голів і 7 разів відстояв «на нуль».

У кампанії 2023/24 на рахунку Андрія Луніна 9 матчів за королівський клуб, у яких він пропустив 5 голів. У 4 поєдинках українець зумів зберегти свої ворота «сухими».

Раніше Сергій Ребров оцінив прогрес Анатолія Трубіна після матчу Брага – Бенфіка.

Оцініть матеріал
(78)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 17
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
orakin29
В Україні зараз проблема, якою ще в нас не було. Об''єктивно не зважаючи на сімпатії у нас є 4 крутих воротарів.У нас дуже крута школа воротарів.У них ще все попереду.Хто би не зіграв,він не подведе.  
u6464u
Різник за останні пів року зробив великий крок в напрямку збірної  , але так рівні внутрішніх чемпіонатів небо і земля )))
turist86
Навіщо товкти воду в ступі? Матч проти Боснії і Герцеговини відбудеться лише через ТРИ місяці. Невідомо, хто у якій формі буде на той момент. Тренер воротарів Худжамов визначить.
ZlayaSobaka
Наразі і так всім зрозуміло що основними є Бущан та Трубін, питання скоріше що до Луніна, подальшої долі у збірній, бо немає жодного сенсу викликати його тільки для галочки, всеодно він майже жодного разу не приймав участі в офіційних! матчах нашої збірної. Те що він в Реалі нічого не означає, він всеодно там на лавці сидить.
Олександр
Багато тут про Різника пишуть. Може він і хороший воротар, але його рівень не вражає, проти Порту взагалі вкрай слабка гра. Бущан норм, але я б ставив на воротаря який грає багато матчів у европейському чемпіонаті та еврокубках. А це однозначно Трубін. Але буде видно скільки матчів зіграє Лунін.
pytlak1990
У нас 4 топ воротарі. Але статус Реала, і дуже впевнена гра, тому 1.Лунін, 2.Трубін, 3.Бущан, 4.Різник
🔱Avtoigor🔱
Трубін не стабільний, якто кажуть через раз, то норм відстоїть то напропускає цілу торбу. Лунін більш меньш, але теж не феєрить. Бужчан перевірений часом, грає добре на виходах і ногами. Різник це недооцінений кіпер, якого треба викликати до збірної, краще замість того Луніна це 100%.
Vitason
Что вы за писаку взяли на сайт!? Пишет половину голословного бреда!! Трубин в сборной уже сколько матчей отстоял, сколько спасал команду,а что Лунин пару тренеровочных  матчей отстоял и все? Как можно писать такой бред? Лунину ещё нужно пахать и доказывать чтобы быть в Реале хотя бы номером два!! Ризнык , вообще посредственный вратарь никак не ровня Бущану или Трубину,думаю скоро в Шахтере он не будет основным,там нужен человек который будет показывать яркую игру,а не среднего уровня!!Уже сейчас Шахтёр просматривает пару молодых вратарей которых и подпишет ,Ризнык скоро будет на скамейке!!
А Ш
Ужас, верните Пятова