Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Клубный чемпіонат світу
| Оновлено 22 грудня 2023, 20:29
4282
2

Манчестер Сіті – Флуміненсе. Прогноз і анонс на фінал КЧС-2023

Як не дивно, але це єдиний вірний шанс команди Гвардіоли завоювати трофей у цьому сезоні

| Оновлено 22 грудня 2023, 20:29
4282
2
Манчестер Сіті – Флуміненсе. Прогноз і анонс на фінал КЧС-2023
Getty Images/Global Images Ukraine

У п'ятницю, 22 грудня, у Джидді на стадіоні «Короля Абдулли» відбудеться фінальний матч Клубного чемпіонату світу з футболу, у якому зіграють англійський «Манчестер Сіті» і бразильський «Флуміненсе». Стартовий свисток польського рефері Шимона Марчиняка з Плоцька пролунає о 20:00 за київським часом.

Манчестер Сіті


Розіграш Клубного чемпіонату світу в його поки що актуальному форматі настільки стрімкий, що команди навіть не встигають належним чином звикнути до місцевого клімату, як уже час збиратись додому. Переможця Ліги чемпіонів УЄФА це стосується безпосередньо, оскільки в нього в графіку є лише півфінал і, якщо пощастить, фінал, після чого, здебільшого, головний трофей вирушає в одну з країн Старого Світу.

Останній раз, коли ця традиція порушувалась, мав місце бути ще 2012 року. Але англійський «Манчестер Сіті» точно не хоче повторювати сумний досвід лондонського «Челсі» й поступатись бразильським опонентам, якими тоді були футболісти «Корінтіанса». Так склалось, що відсутність особливої мотивації на тлі завойованого треблу й низка травм ключових футболістів поступово перетворює цей сезон на агонію для «містян».

Вони можуть спокійно виграти групу Ліги чемпіонів із солідним відривом від переслідувачів, тривалий час іти в чемпіонаті без осічок, але в одну мить ці серії обриваються під тягарем проблем, чим користуються конкуренти. Оскільки «Сіті», із очевидних причин, ще ніколи не піднімав над головою головний трофей КЧС, то, очевидно, Хосеп Гвардіола захоче вписати своє ім'я в історію клубу і в цьому плані. Добре, що з японською «Уравою» в півфіналі проблем не виникло (3:0), тому «містяни» налаштовані дуже оптимістично.

Флуміненсе


Бразильські клуби є єдиними колективами, які успішно нав'язували європейським суперникам боротьбу у фінальних матчах цього турніру. Але не «Флуміненсе» запам'ятовувався цим досягненням, а вже згаданий раніше «Корінтіанс» (двічі), «Сан-Паулу» та «Інтернасьонал». А оскільки конкуренція між цими командами всередині країни справді перевищує всі осяжні межі, то не дивно, що «триколірні» приїхали до Саудівської Аравії за гучною сенсацією.

У них на чолі стоїть Фернандо Дініз, який від літа цього року закриває ще й тимчасову посаду в збірній Бразилії, та й загалом у країні є головною надією тренерського цеху через свою харизму. Та й підбір виконавців у нього нині зібрався солідний: тут вам і Гансо, якого можна пригадати ще за часів Неймара в «Сантосі», і Феліпе Мело, який тепер перекваліфікувався на центрального захисника, і навіть Майкон із донецького «Шахтаря» в якості орендованого захисника. І, звісно ж, культовий Марсело, який перебуває на фінальній стадії своєї кар'єри, але ще не настільки чітко відчутній, як 43-річний воротар Фабіо.

І вся ця банда з Ріо півтора місяці тому виграла Копа Лібертадорес у аргентинського «Бока Хуніорс» у додатковий час (2:1), а вже на Клубному чемпіонаті світу здолала єгипетський «Аль-Ахлі» (2:0). Суперник, як і в «Сіті», розминочний, але хоч із чимось же треба підходити до фінальної гри. Добре, що сезон у Бразилії в цю пору року триває анітрохи не менш інтенсивно, аніж в Англії, тому грати раз на три дні «Флуміненсе» точно не звикати.

Історія зустрічей


«Манчестер Сіті» і «Флуміненсе» раніше між собою не зустрічалися.

Феміда


Головним арбітром майбутньої гри стане 42-річний поляк Шимон Марчиняк із Плоцька, який на своєму рахунку має один матч у рамках Клубного чемпіонату світу – півфінал цього року між «Флуміненсе» та «Аль-Ахлі». Боковими рефері стануть Томаш Лісткевич і Адам Купшик, а резервним арбітром відпрацює Хесус Валенсуела Саєс. У Марчиняка також є досвід проведення матчів за участю «Манчестер Сіті» – 3 перемоги із загальним рахунком 6:0.

Серії команд


«Манчестер Сіті» не програє чотири матчі поспіль.

У шести з семи останніх зустрічей «містяни» разом із суперниками забивали більше 2.5 голів за гру.

Обидві команди забивали в семи з дев'яти останніх матчів «Манчестер Сіті».

«Флуміненсе» забивав першим у п'яти з шести своїх останніх ігор.

Орієнтовні склади


«Манчестер Сіті»: Едерсон – Гвардіол, Діаш, Стоунз, Вокер – Ковачич, Родрі – Гріліш, Фоден, Бернарду – Альварес.

«Флуміненсе»: Фабіо – Марсело, Мело, Ніньо, Хав'єр – Мартінеллі, Андре – Кено, Гансо, Аріас – Кано.

Не зіграють: де Брюйне, Доку, Голанд – Жорже.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що в майбутньому поєдинку голи забиватимуть в обидві сторони. Нашою ставкою буде позиція – Обидві заб'ють.

22 грудня, п'ятниця

«Манчестер Сіті» – «Флуміненсе»
Джидда. «Короля Абдулли». 20:00
Пряма ТБ-трансляція – відеосервіс MEGOGO
МАНЧЕСТЕР СІТІ – ФЛУМІНЕНСЕ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Шимон Марциняк (Плоцьк, Польща)
Прогноз Sport.ua – 3:1
Оцініть матеріал
(19)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
pol-55
Т.я.остальні матчі не цікавлять,можна зиркнути.