Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Європейська Суперліга
| Оновлено 21 грудня 2023, 14:21
1328
1

Флорентіно ПЕРЕС: «Відсьогодні клуби будуть господарями своєї долі»

Президент мадридського «Реала» – про рішення Європейського суду

| Оновлено 21 грудня 2023, 14:21
1328
1
Флорентіно ПЕРЕС: «Відсьогодні клуби будуть господарями своєї долі»
Getty Images/Global Images Ukraine. Флорентіно Перес

Президент мадридського «Реала» Флорентіно Перес прокоментував рішення Європейського суду, яке відкриває шлях до нового клубного змагання – Європейської Суперліги.

«Реал» Мадрид із великим задоволенням вітає рішення, ухвалене Судом Європейського Союзу, який відповідає за забезпечення наших принципів, цінностей і свобод.

Найближчими днями ми детально вивчимо сферу дії цієї постанови, але я хотів би зробити два висновки, що мають велике історичне значення. По-перше, європейський клубний футбол не є і ніколи більше не буде монополією. І по-друге, відсьогодні клуби будуть господарями своєї долі. Ми, клуби, бачимо, що наше право пропонувати і просувати європейські змагання, які вдосконалюють наш спорт і приваблюють уболівальників з усього світу, повністю визнано. Коротко кажучи, сьогодні вільна Європа знову здобула перемогу, а разом із нею восторжествував і футбол, і його вболівальники.

Перед тиском, якому ми піддаємося вже понад два роки, сьогодні перемогли право, розум і свобода. І саме тому «Реал» Мадрид продовжуватиме працювати на благо футболу.

Як майже сімдесят років тому ми зробили фундаментальний крок в історії футболу, створивши Кубок європейських чемпіонів, так і сьогодні на нас знову лежить обов'язок і відповідальність надати європейському футболу новий імпульс, якого він так потребує. І для цього ми продовжимо відстоювати сучасний проєкт, повністю сумісний із національними змаганнями, відкритий для всіх, заснований на спортивних заслугах, що ефективно забезпечує дотримання фінансового fair play. Проєкт, який забезпечить економічну стійкість для всіх клубів і, перш за все, захистить гравців і викличе захват уболівальників по всьому світу», – заявив Перес.

Раніше Суд Європейського союзу офіційно постановив, що дії та санкції від ФІФА та УЄФА щодо клубів-засновників і клубів-учасників Європейської Суперліги є неправомірними.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
nick07
ага, лише ідею Кубку європейських чемпіонів висунув французький журналіст , а крім того - ідея КЧ дотримувалась спортивного принципу, а пропонована Пересом "суперліга" ні.
Шкода що УЄФА  два роки тому не дало бан Реалу з Барсою, ну  нічого, всерівно така санкція буде застосована