Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 23 грудня 2023, 20:13
5273
13

Вайлдер повертається боєм з Паркером. Вибухонебезпечна зустріч для обох

Обидвом боксерам доведеться постаратись для нокауту

| Оновлено 23 грудня 2023, 20:13
5273
13
Вайлдер повертається боєм з Паркером. Вибухонебезпечна зустріч для обох
Getty Images/Global Images Ukraine. Деонтей Вайлдер

23 грудня на турнірі в Ер-Ріяді, Саудівська Аравія, відбудеться повернення Деонтея Вайлдера. Американець не боксує понад рік, але нарешті повернеться у ринг. Його суперником одразу стане вкрай крутий боксер – Джозеф Паркер із Нової Зеландії.

Протистояння двох колишніх чемпіонів світу, яке реально може закінчитись у будь-який момент. Обидва тримають добре, а б’ють ще краще, тож очікувати нокдаунів і, можливо, нокауту, точно варто.

Вайлдер повертається небезпечним поєдинком. Паркер в останньому бою виступив надпотужно

Після повторної поразки від Тайсона Ф’юрі Деонтей Вайлдер більше розмовляв та обіцяв, ніж боксував. Навіть, враховуючи те, що один поєдинок таки був.

У 2022 році, через понад рік після поразки від Ф’юрі, Деонтей все ж таки вийшов у ринг і одразу зустрівся з Робертом Хеленіусом. З одного боку, відоме ім’я і все серйозно. З іншого, всі розуміли, що Хеленіус точно падає від важких ударів і жодні габарити не дозволяють йому якось амортизувати їх.

Тож протистояння закінчилось швидко. Той правий назустріч фінському спортсмену був чи не першим серйозним ударом від Вайлдера. Деонтей довів собі, що він все ще може нокаутовувати здоровенних опонентів, а те, що Ф’юрі вставав – лише досягнення британця. Але більше нічого, тому що нокаутувати Роберта – не настільки велике досягнення, як хотілось би американцю.

Потім цілий рік вони вели перемовини. З усіма на світі, але найбільше – з Енді Руїсом-молодшим. Енді теж збирався повертатись після перемоги і мав це зробити в бою проти Вайлдера. «Мав» – буквально, тому що цей поєдинок призначила WBC. Переможець став би претендентом на пояс.

Команди так і не домовились. За словами сторони Деонтея, команда Енді хотіла занадто багато грошей, оцінюючи себе дуже високо. Хоча у цьому ж дорікнув Вайлдеру і той, хто взагалі не має до нього особливого відношення – Едді Хірн. За словами промоутера, Деонтей міг би відбоксувати за цей рік точно двічі, але не захотів, бо 2-3 мільйони для нього - замалий гонорар.

Тож простій Вайлдера тривав знову понад рік. На відміну від Паркера. Джозеф тільки у 2023 році провів уже три поєдинки, Зустріч проти Деонтея стане четвертим.

Getty Images/Global Images Ukraine. Джозеф Паркер

Звісно, є питання до рівня опозиції. Першим був побитий Джек Массі, і це найскладніший бій Паркера у цьому році. Джек виявився незручним, а з його габаритами боротись було некомфортно. Наступним – Файга Опелу. Цей опонент впав швидко – вже у першому раунді. Але іншого очікувати й не було варто.

Третій – Саймон Кін. Не дивлячись на відсутність імені, канадець – непоганий боксер. У нього точно вистачає габаритів та фізичної сили, щоб розмінюватись із Паркером – так думалось перед поєдинком. Але навичок все ж замало. І це, як і варто було очікувати, дало свої негативні результати.

Паркер виглядав чудово. Фізично підготовлений, спокійний, виважений та ще й з точним ударом. Кін спробував побоксувати так, як завжди, але вийшло лише програти достроково вже у третьому раунді. Не допомогли ні габарити, ні великі біцепси. Нічого з цього.

Але від Джозефа справді важко очікувати чогось конкретного. Так було завжди. Дуже непоганий бій проти Ентоні Джошуа у Великій Британії. А потім посередній виступ проти Ділліана Вайта, де новозеландець виглядав так, неначе він не дуже і хотів боксувати.

Ті ж бої проти Джуніора Фа та Дерека Чісори. З Фа Паркер виглядав дуже сумно та обмежено. У першому поєдинку проти Дерека взагалі програв – Чісора був і активнішим, і точнішим, і зробив більше. А у реванші Джозеф уже видав прекрасний поєдинок і переміг закономірно.

Тож важко сказати, яким він буде у ринзі проти Деонтея Вайлдера. Якщо справді активним та точним – як проти Саймона Кіна, у ринзі точно буде ще цікавіше, ніж за інших обставин. І гарантовано небезпечно для Деонтея. Якщо таким, як проти Фа, чи у першому поєдинку проти Чісори, або ж, як проти Джека Массі – довго Джозеф у ринзі не протримається.

Хто фаворит?

Деонтей, навіть із більшим відривом, ніж Джошуа має перевагу над Валліном. Якщо там ставки 1 до 3, то тут – 1 до 5. Не дуже справедливо, як для поєдинку Вайлдера проти колишнього чемпіона світу.

Є й інші об’єктивні фактори. Наприклад, вік. Вайлдеру 38 років, а Паркеру всього 31 рік. Деонтей вважає себе молодим – в одному з інтерв’ю так і сказав. Але відверто, 38 років – вік близький до кінця кар’єри супертяжа. Тим більше, після двох дострокових поразок, в яких суперник просто вибивав всі сили з тебе. А от 31 – це якраз найкращі роки в кар’єрі представника хевівейту.

Getty Images/Global Images Ukraine. Деонтей Вайлдер

Всі ж інші чинники – на стороні Вайлдера. Він вищий та має довші руки. Перший показник кращий на вісім сантиметрів, другий – на вісімнадцять. Місце та час для того, щоб розігнати свій удар, у Деонтея обов’язково будуть. Головне питання, чи донесе він його. Але також Вайлдер добре пробиває аперкотом та боковим на середній дистанції, що одразу збільшує його можливості перед таким суперником.

Що може запропонувати Джозеф Паркер? Якусь варіацію боксу Тайсона Ф’юрі. Вони давно дружать, разом спілкуються, тож знайдуть спільну мову у питанні підготовки до американця.

Треба бути ближче до Деонтея, мучити його клінчами, не давати розмахнутись ударом і бити самому. Коротко та точно Паркер б’є чудово. Може неочікувано зблизитись і вдарити так, що поєдинок вже не продовжиться. Головний ризик у таких ситуаціях – нарватись на удар від Вайлдера та відлетіти надовго. Це той випадок, коли реально вистачає одного удару.

І що найцікавіше, впасти можуть обидва. Що Вайлдер, що Паркер вже падали протягом кар’єри, і не раз. Водночас не можна сказати, що той чи інший боксер погано тримають. Деонтей вставав після багатьох нокдаунів від Ф’юрі і програвав більше від втрати сил, ніж саме нокаутуючого удару. Паркер жорстоко падав від Джо Джойса, але там теж спрацював ефект накопичення пропущених ударів.

Тобто, нокдауни точно будуть, але щоб завалити суперника, треба буде по-справжньому постаратись.

Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Реал – Баварія – 2:1. Дубль Хоселу, і Лунін – у фіналі. Відео голів і огляд
Футбол | 09 травня 2024, 00:50 0
Реал – Баварія – 2:1. Дубль Хоселу, і Лунін – у фіналі. Відео голів і огляд

Дивіться відеоогляд матчу-відповіді 1/2 фіналу Ліги чемпіонів

Де дивитись онлайн бій Василь Ломаченко – Джордж Камбосос
Бокс | 08 травня 2024, 03:10 0
Де дивитись онлайн бій Василь Ломаченко – Джордж Камбосос

12 травня в австралійському Перті пройде поєдинок за титули IBF та IBO

Коментарі 13
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
vsekan
Де подивитись, напишіть
andre_lui
Так рідко б'ються і ця термінологія "повернення". Як на мене це як закінчив кар'єру, а потім повернувся. Форман свого часу повернувся! А тут кожен бій повернення. Я у такий спосіб на роботу повертаюсь і назад декілька разів на тиждень
ossa
"Вибухонебезпечна зустріч для обох"? Жартуєте: Паркер лежатиме до шостого гонгу.