Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Італія
| Оновлено 20 грудня 2023, 19:24
1144
0

Не лише ветеранська ліга: найкращі молоді гравці Серії А

Виділяємо перспективну молодь із чемпіонату Італії

| Оновлено 20 грудня 2023, 19:24
1144
0
Не лише ветеранська ліга: найкращі молоді гравці Серії А
Getty Images/Global Images Ukraine

Серію А прийнято вважати ветеранською лігою, оскільки до Італії їдуть переважно вже вікові зіркові гравці. Є приклади Златана Ібрагімовича, Олів'є Жиру, Алексіса Санчеса та багатьох інших. Але це не означає, що в італійській лізі немає перспективної молоді. В Серії А є якісні футболісти, причому не лише у топ-клубах. Далі розглянемо найкращих молодих гравців із італійського чемпіонату.

Матіас Суле (Фрозіноне / Ювентус, 20 років)

Суле перебуває в системі Ювентуса з 2020 року. Судячи з усього, "б'янконері" розраховують на молодого аргентинця. Він пройшов через кілька молодіжних команд, після чого вирушив у Фрозіноне на правах оренди. Там футболіст дуже добре себе проявляє. У поточному сезоні Серії А 20-річний вінгер забив 6 м'ячів у 13 матчах – непоганий показник, який допомагає його команді утримуватися в середині турнірної таблиці. Інтерес до гравця виявляють Ньюкасл і Крістал Пелас, але у Ювентуса напевно на нього теж є плани.

Ламек Банда (Лечче, 22 роки)

Банда проводить другий рік у складі Лечче, де чудово прогресує. У поточному сезоні 22-річний вінгер забив 2 м'ячі і віддав 3 результативні передачі в Серії А. За системою гол+пас це більше, ніж за весь минулий сезон. У Лечче та Фрозіноне наймолодші команди в італійському чемпіонаті. Це ідеальне середовище для розвитку перспективних футболістів. Таких як Банда, наприклад. Наразі Лечче оцінює гравця збірної Замбії у 20 млн євро, але до літа його трансферна вартість може збільшитися, якщо жовто-червоні збережуть прописку в елітному дивізіоні.

Раду Дрегушин (Дженоа, 21 рік)

У 2019 році Дрегушин опинився в Ювентусі, пройшов через молодіжні команди туринського клубу і вирушив по орендах. Влітку 2022 року румун перейшов до Дженоа, допоміг "грифонам" повернутися до елітного дивізіону та залишився з ними на постійній основі. Але незабаром він може піти на підвищення. На полі 21-річний центрбек виглядає досить зрілим гравцем, чим привернув увагу серйозних клубів. За ним стежать Мілан, Арсенал, Манчестер Юнайтед та Ньюкасл. Сороки вважаються головним претендентом на гравця, хоча пропозицій вони поки не робили. Італійські ЗМІ вважають, що Дрегушин легко піде з молотка за 20 млн євро. Може навіть у січні.

Джошуа Зіркзе (Болонья, 22 роки)

У 22 роки Зіркзе є дворазовим чемпіоном Німеччини та переможцем Ліги чемпіонів у складі Баварії. Але проблема в тому, що у мюнхенському клубі він мало грав. Залишивши Баварію, молодий форвард провів невдалий сезон у Пармі, після чого запалив у Андерлехті, забивши 16 м'ячів у 38 матчах. То були оренди. Влітку 2022 року голландець перейшов до Болоньї на постійній основі, де продовжує розвиватися під керівництвом Тьяго Мотти. У поточному сезоні на рахунку нападника вже 8 голів та 1 асист у 16-ти матчах у всіх турнірах. Зіркзе вдало замінив Марко Арнаутовича, який пішов у Інтер, і входить до трійки найкращих бомбардирів Серії А, поступаючись тільки Жиру та Лаутаро Мартінесу.

Едоардо Бове (Рома, 21 рік)

Getty Images. Едоардо Бове

Молодим гравцям непросто справити враження на Жозе Моурінью. Але Бове зміг. Саме португалець почав підтягувати до основи вихованця Роми. Більше того, фахівець навіть публічно хвалив 21-річного хавбека – це багато про що говорить. Бове поки що не є залізним гравцем стартового складу, але він наближається до цього статусу. У поточному сезоні Серії А італієць 8 разів з 15-ти вийшов на поле з перших хвилин – це хороший показник. Він отримує все більше ігрового часу та все більше довіри з боку Моурінью. Навіть якщо Жозе покине римлян після закінчення сезону, у Бове залишиться фундамент для подальшого розвитку.

Мортен Френдруп (Дженоа, 22 роки)

У січні 2022 року Френдруп перейшов до Дженоа з датського Брондбю і вже через 6 місяців вилетів разом із новою командою до Серії В. Футболіст не злякався пониження у класі та допоміг "грифонам" повернутися в еліту, за що був нагороджений місцем у основі. Наразі данець є важливим гравцем для Дженоа. Цього сезону 22-річний хавбек віддав 4 результативні передачі – більше, ніж було за всю кампанію в Серії В. Старання Френдрупа не залишаються непоміченими. Його послугами цікавляться кілька англійських клубів, серед яких Ліверпуль. Якщо хавбек продовжить виступати так само впевнено, то може піти на підвищення.

Фабіо Міретті (Ювентус, 20 років)

Молодим гравцям складно закріпитись у складі Ювентуса, включаючи вихованців. Особливо складна ситуація у півзахисті, де "б'янконері" завжди мав великий вибір гравців. Але Міретті старається. Будучи вихованцем туринського клубу, він не має іншого виходу. Італійця вже третій сезон залучають до матчів за основну команду Ювентуса. Іноді 20-річний хавбек виглядає цілком пристойно, хоча йому все ще складно конкурувати за місце на полі. Дискваліфікація Поля Погба та Ніколо Фаджолі трохи полегшить завдання для Фабіо. Зараз, коли "б'янконері" ще тільки повертаються до топового рівня, саме час для того, щоб зміцнити своє місце в основі.

Джорджо Скальвіні (Аталанта, 20 років)

Скальвіні перебуває у системі Аталанти з 2015 року, але в основній команді проводить лише третій сезон. При цьому з кожним роком він отримує все більше ігрового часу та впевненості у собі. Наразі 20-річний центрбек є гравцем стартового складу у "бергамасків" і продовжує прогресувати. Скальвіні був визнаний найкращим молодим італійським футболістом за версією Tuttosport. У його підписанні зацікавлені топ-клуби, серед яких Ювентус, Баварія та Манчестер Сіті. У хлопця дуже великі перспективи. Хто знає, може це майбутній Бонуччі чи К'єлліні.

Текст: meta.ua/sport

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

МЮ прийняв рішення щодо майбутнього Еріка тен Хага після поразки 0:4
Футбол | 07 травня 2024, 15:53 4
МЮ прийняв рішення щодо майбутнього Еріка тен Хага після поразки 0:4

«Червоні дияволи» зазнали ганебної поразки від «Крістал Пелес»

Джерело: УЄФА пропонує Жироні грати матчі Ліги чемпіонів у Барселоні
Футбол | 07 травня 2024, 12:30 13
Джерело: УЄФА пропонує Жироні грати матчі Ліги чемпіонів у Барселоні

Клуб, за який грають Артем Довбик і Віктор Циганков, поки що не підтвердив цю інформацію

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.